Conecteaza-te cu noi

Politica

Senatorul Chițac pleacă în Japonia. Participă la discuțiile privind programul nuclear al Coreei de Nord

Published

on

Senatorul Vergil Chițac participă, în perioada 16-24 iunie a.c., la ședințele Comisiei Adunării Parlamentare NATO, eveniment care se va desfășura în Japonia.

Printre activitățile majore ale aceste întâlniri se regăsesc, potrivit senatorului constănțean care este și vicepreședintele acestui for, discuții cu ambasadorul Germaniei în Japonia, cu reprezentantul Uniunii Europene în Japonia, vizită și discuții în în Parlamentul Japoniei, vizită la Agenția Aerospațială, o vizită și discuții la Ministerul Apărării și o vizită la Universitatea din Kyoto.

De asemenea, senatorul Chițac a declarat pentru “Ordinea.ro” că, în cadrul programul este inclusă și o vizită de lucru la Prefectura din Tokyo, discuțiile de aici urmând să se axeze pe modul în care se pregătesc japonezii pentru cutremurele din țară.

“Dincolo de aspectele generale, dar și de cele pe care vi le-am semnalat, discuțiile vor aborda și probleme esențiale de securitate și apărare în zona Asia – Pacific, discuții legate de programul nuclear al Coreei de Nord, chestiuni legate de expansiunea militară a Chinei, știut fiind faptul că Republica Chineză își dorește să aibă un cuvânt de spus în ordinea mondială, să domine puterea navală”, a explicat senatorul Chițac pentru ziarul nostru.

Vergil Chițac este singurul român care participă la aceste întâlniri.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions