Connect with us

Actual

Senatorul Moga a obținut promisiunea premierului pentru un spital nou la Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la

În fiecare săptămână, atunci când pe site-ul Spitalului Județean Constanța se publică un comunicat de presă cu internările, mă duce gândul la senatorul Nicolae Moga și la planurile sale, rămase deocamdată fără soluție, privind construirea unui nou spital. Și la acest sfârșit de săptămână au ajuns la Unitatea de primiri urgențe din cadrul Spitaluli Județean 1293 de pacienți. În urma investigațiilor de specialitate, 325 dintre ei au fost internați pe diferite secții medicale. Cele mai multe persoane au fost preluate de medicii de la Cabinetul UPU Interne, 543, din care 116 au fost internate. Nici copiii nu au lispit, din păcate, de pe holurile unității de primiri urgențe: 375 de micuți au ajuns la spital cu diferite probleme medicale. În urma investigaţiilor de specialitate au fost spitalizaţi 93 dintre aceștia. În același interval, 32 pacienți au fost preluați de medicii de la Camera de Resuscitare, din care 26 au fost internați. La UPU Traumatologie au fost aduse 173 de persoane, din care 15 au rămas internate.

Când se va construi un nou spital?

Sunt foarte multe persoane care ajung la spital, în fiecare anotimp. Ce-i drept, vara sunt mai multe prezentări.  Pentru atât de mulți bolnavi din Constanța și din țară personalul este insuficient, ambulanțele sunt extrem de vechi, iar problemele medicale din ce în ce mai avansate. În aceste condiții, se impune construirea unui spital nou, așa cum s-a tot discutat în ultimii ani. Numai că s-a vorbit și s-a tot vorbit, dar nimic nu s-a întâmplat. Nici un spital nou nu s-a ridicat și nu e nici pe cale de a fi construit. L-am sunat pe senatorul Nicolae Moga pentru a-i lua o scurtă declarație vizavi de acest subiect. ”Știți că pentru cele trei spitale, care se construiesc cu fonduri europene în țara noastră, au început lucrările. Constanța nu a obținut atunci șansa de a avea un nou spital, cu toate că am precizat în documentele pe care le-am transmis guvernului că vara se dublează numărul de persoane care ajung la spital. Dar mă cunoașteți și știți că nu renunț asa de ușor la proiectele mele. La întâlnirea de săptămâna trecută, de la hotelul Phoenicia, la care au participat și primul ministru, și dl. Dragnea, am stat de vorbă cu ei despre spitalul din Constanța. Și am obținut promisiunea șefului PSD că cel de-al patrulea spital care se va construi va fi la Constanța. Poate că am presat mai tare decât trebuia, dar avem nevoie de un  nou spital. Dacă nu vom obține fonduri guvernamentale, poate vom reuși să facem ceva cu fondurile Primăriei Constanța. Eu nu renunț la un nou spital pentru județul Constanța”, ne-a declarat senatorul Nicolae Moga.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(FOTO) A VI-a misiune NATO, executată anul acesta de militarii din Forțele Navale

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” se va integra în Gruparea Navală Permanentă NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), care va opera în Marea Neagră, în perioada 29 octombrie – 18 noiembrie. Nava militară românească a plecat miercuri, 28 octombrie, din portul militar Constanța și urmează să participe la misiuni de asigurare a securității colective a NATO, pe flancul estic al Alianței.

Gruparea navală NATO din care face parte dragorul „Lupu Dinescu” este condusă de nava de sprijin logistic „Aliakmon” (Grecia) și mai are în compunere vânătoarele de mine „Alghero” (Italia), „Duero” și „Orion” (Spania). Misiunile grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră vizează creșterea gradului de interoperabilitate între forțele navale participante, în domeniul luptei contra minelor marine. Navale au planificate escale în porturile Burgas (Bulgaria) și Kherson (Ucraina), dar vor participa și la Exercițiul multinațional MCM „Poseidon 20”, organizat de partenerii bulgari.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” este comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și are la bord un echipaj format din 72 de militari.

Prin misiunile și exercițiile la care participă marinarii militari români, Forțele Navale Române contribuie la consolidarea posturii de descurajare a amenințărilor din bazinul pontic și la proiectarea stabilității în plan regional.

Foto: Forțele Navale Române

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat băut, reținut de polițiști pentru incendierea unei mașini

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au fost sesizați, prin apel 112, despre un incendiu la un autoturism, care se afla în curtea unui imobil din comuna Pecineaga. Oamenii legii spun că, în urma cercetărilor la fața locului, s-a stabilit faptul că un bărbat de 61 de ani, care s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice, ar fi provocat incendierea autoturismului, prin deschiderea unei butelii cu gaz. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței de judecată, care a dispus pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Șoferi băuți bine, prinși la volan de polițiștii din Hârșova. S-au ales cu dosare penale

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Doi conducători auto s-au ales, ieri, cu dosare penale pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Ambele cazuri au fost constatate de către polițiști din orașul Hârșova.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 27 octombrie a.c., în jurul orei 21.40, polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au identificat un bărbat de 41 de ani, care a condus un autoturism pe strada Revoluției din Hârșova, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cursul aceleiași zile, în jurul orei 22.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au identificat un bărbat de 57 de ani, care a condus o autoutilitară pe DN 2A, în apropierea orașului Hârșova, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Bărbatul în cauză a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În ambele cauze, au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: