Connect with us

Actual

Senatorul Moga a obținut promisiunea premierului pentru un spital nou la Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În fiecare săptămână, atunci când pe site-ul Spitalului Județean Constanța se publică un comunicat de presă cu internările, mă duce gândul la senatorul Nicolae Moga și la planurile sale, rămase deocamdată fără soluție, privind construirea unui nou spital. Și la acest sfârșit de săptămână au ajuns la Unitatea de primiri urgențe din cadrul Spitaluli Județean 1293 de pacienți. În urma investigațiilor de specialitate, 325 dintre ei au fost internați pe diferite secții medicale. Cele mai multe persoane au fost preluate de medicii de la Cabinetul UPU Interne, 543, din care 116 au fost internate. Nici copiii nu au lispit, din păcate, de pe holurile unității de primiri urgențe: 375 de micuți au ajuns la spital cu diferite probleme medicale. În urma investigaţiilor de specialitate au fost spitalizaţi 93 dintre aceștia. În același interval, 32 pacienți au fost preluați de medicii de la Camera de Resuscitare, din care 26 au fost internați. La UPU Traumatologie au fost aduse 173 de persoane, din care 15 au rămas internate.

Când se va construi un nou spital?

Sunt foarte multe persoane care ajung la spital, în fiecare anotimp. Ce-i drept, vara sunt mai multe prezentări.  Pentru atât de mulți bolnavi din Constanța și din țară personalul este insuficient, ambulanțele sunt extrem de vechi, iar problemele medicale din ce în ce mai avansate. În aceste condiții, se impune construirea unui spital nou, așa cum s-a tot discutat în ultimii ani. Numai că s-a vorbit și s-a tot vorbit, dar nimic nu s-a întâmplat. Nici un spital nou nu s-a ridicat și nu e nici pe cale de a fi construit. L-am sunat pe senatorul Nicolae Moga pentru a-i lua o scurtă declarație vizavi de acest subiect. ”Știți că pentru cele trei spitale, care se construiesc cu fonduri europene în țara noastră, au început lucrările. Constanța nu a obținut atunci șansa de a avea un nou spital, cu toate că am precizat în documentele pe care le-am transmis guvernului că vara se dublează numărul de persoane care ajung la spital. Dar mă cunoașteți și știți că nu renunț asa de ușor la proiectele mele. La întâlnirea de săptămâna trecută, de la hotelul Phoenicia, la care au participat și primul ministru, și dl. Dragnea, am stat de vorbă cu ei despre spitalul din Constanța. Și am obținut promisiunea șefului PSD că cel de-al patrulea spital care se va construi va fi la Constanța. Poate că am presat mai tare decât trebuia, dar avem nevoie de un  nou spital. Dacă nu vom obține fonduri guvernamentale, poate vom reuși să facem ceva cu fondurile Primăriei Constanța. Eu nu renunț la un nou spital pentru județul Constanța”, ne-a declarat senatorul Nicolae Moga.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Bobocii Forțelor Navale depun miercuri jurământul militar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” şi Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale organizează miercuri, 24 octombrie, ora 8,00, ceremonia de depunere a Jurământului Militar. Astfel, va fi consfinţit legământul suprem al celor 115 viitori marinari militari faţă de Patrie şi de popor.

79 de studenţi şi 36 de elevi vor participa la evenimentul la care le vor fi alături reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Navale, comandanţi din Marina Militară, dar şi apropiaţi ai lor.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Raport DVS pentru luna octombrie: aproape 5.000 de kg de carne şi produse din carne, confiscate

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor.

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 01.10.2018 – 19.10.2018, s-au materializat prin verificări la 191 de obiective:

3 unități de tăiere, 1 centru colectare pește, 1 unitate de produse proaspete din pescuit, 1 unitate procesare carne, 4 unități de prelucrare lapte, 1 centru colectare lapte, 1 centru prelucrare lapte, 32 de depozite alimentare, 34 de super/hipermarket-uri, 12 magazine alimentare, 41 de laboratoare cofetărie/patiserie, 5 mijloace de transport auto, 11 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, 16 unități de comercializare produse congelate, 1 unitate fabricare vin, 14 depozite semințe de consum, 2 unități de morărit, 2 unități fabricare produse de patiserie conservată, 2 unități produse zaharoase, 1 unitate fabricare apă de masă, 2 unități de fabricare a altor produse alimentare, 2 unități de ambalare produse alimentare, 2 unități de fabricare ulei.

 În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la:

  • efectuarea transporturilor de produse de origine animală fără documente prevăzute de legislaţia sanitară veterinară în vigoare;
  • comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor;
  • condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;
  • neanunţarea de către persoanele juridice a începerii activităţii supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  7  sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.000 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4698 de kg, lapte şi produse lactate – 2269 de kg,  peşte şi produse din peşte – 1413 kg, ouă – 242 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 109928 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare. (comunicat de presă DSV)

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Iată cum va fi vremea în Dobrogea până la sfârșitul lunii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 22 octombrie – 4 noiembrie  este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Dobrogea, temperatura aerului nu va avea variații semnificative în primele zile ale intervalului, astfel încât media regională a temperaturilor maxime se va menține în jurul valorii de 17 grade, iar a minimelor va fi de 8…10 grade.

În data de 25 octombrie vremea se va răci, media valorilor diurne se va situa în jurul a 13 grade, iar a celor nocturne va fi de 5 grade. Ulterior, până la sfârșitul primei săptămâni, temperatura aerului va fi în creștere și astfel, media regională a maximelor va ajunge să se situeze în jurul valorii de 20 de grade, iar a minimelor va fi de 11…12 grade.

În a doua jumătate a intervalului, regimul termic va marca o scădere până la o medie a valorilor diurne de 15…16 grade și a celor nocturne în jurul a 9 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în zilele de 24, 30 și 31 octombrie.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: