Connect with us

Politica

Senatorul Negoi: „Cadoul PSD-PNL pentru români – cel mai scump Paşte din ultimii ani“

Published

on

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi spune că lista de cumpărături a românilor pentru Paște este una scurtă. Și asta din cauza scumpirilor exagerate din ultima perioadă. Politicianul spune că oamenii suferă din cauza celor mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani: pâinea s-a scumpit cu 27%, laptele cu 28%, zahărul cu peste 60%, a crescut preţul cărnii, iar la ouă preţul este cu aproape 34% mai mare ca anul trecut. În plus, curentul, gazele și încălzirea s-au scumpit cu 32% şi ratele la bănci sunt mai mari, iar mulţi români sunt puşi în situaţia de a alege între cumpărăturile de Paşte şi facturile la energie şi gaz. Coşul minim de cumpărături pentru Paşte a depăşit 300 lei, în situaţia în care există pensionari care primesc 1.000 lei pe lună.

„Sunt cele mai sărace sărbători din ultimii 20 de ani. Şi asta din cauza nepăsării coaliţiei de guvernare. Nu le pasă de oameni şi se gândesc doar la propriile buzunare. Guvernului PSD – PNL îi convin scumpirile, pentru că astfel cresc încasările la buget. Deci, mai mulți bani din taxe pentru pensii speciale și privilegii pentru ei.

În timp ce românii sărăcesc pe zi ce trece, ei ţin cu dinţii de pensiile speciale şi nu se opresc din cheltuirea fără rost a banilor publici. Marcel Ciolacu și cei din jurul lui trăiesc într-o realitate paralelă. Au dat sporuri la tot felul de categorii, au umflat și mai mult pensiile speciale și au creat mii de locuri de muncă în instituțiile publice pentru clientela de partid.

Coaliţia PSD-PNL își bate joc de banii publici și trebuie oprit dezmățul. Guvernul ar trebui să înceapă cu eliminarea pensiilor speciale, care înghit din buzunarul românilor tot mai mulți bani de la lună la lună. PSD și PNL trebuie să renunțe la a mai inventa posturi și agenții noi de care statul nu are nevoie și să nu mai finanțeze programe și scheme de ajutor cu dedicație pentru băieții deștepți conectați politic la PSD și PNL.

USR a propus soluţii concrete: oprirea risipei din banii publici, echilibrarea bugetului de stat, realizarea reformelor și investițiilor din PNRR, reducerea taxării pe muncă. Cea mai mare urgenţă este acum oprirea valului de scumpiri, iar propunerile USR reprezintă soluțiile anti-inflație și pro-stabilitate economică pe care un guvern responsabil ar trebui să le adopte imediat.“, spune Senatorul.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta