Connect with us

Politica

Senatorul Negoi, după o nouă numire cu cântec la Institutul Cultural Român: „STOP numirilor politice“

Published

on

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, cere Guvernului să pună stop numirilor politice în Institutul Cultural Român (ICR). Într-o declarație recentă, Negoi spunea că Ministerul Afacerilor Externe că refuză să răspundă de 60 de zile la interpelarea USR privind sediile și chiriile aferente reprezentanțelor și filialelor ICR.

„Ce se întâmplă acum la ICR-urile din străinătate este o rușine pentru modul în care Guvernul vrea să reprezinte cultura română în lume. După scandalul numirii de la ICR Londra, acum ICR Istanbul se afle în centrul unui scandal uriaș. Doamna Nausica Mircea a fost numită referent la ICR Istanbul, în condițiile în care pregătirea și experiența sa profesională nu au nicio legătură cu responsabilitățile care i-au fost atribuite. Mai mult, conform informațiilor apărute în spațiul public, nu s-ar fi respectat procedurile legale în ocuparea acestei poziții. De aceea, alături de colegii mei din USR, Radu Mihail și Iulian Bulai, am înaintat ministrului Culturii și ministrului Afacerilor Externe o scrisoare deschisă (link în primul comentariu) prin care am solicitat:

Depolitizarea Institutelor Culturale și promovarea în lume a culturii române prin echipe formate din profesionisti și, implicit, eliminarea sinecurilor de partid;

Demiterea doamnelor Catinca Nistor și Nausica Mircea din funcțiile care le-au fost atribuite.

Nu putem asista impasibili cum Institutul Cultural Român devine o instituție compromisă de numirile făcute pe baza relațiilor de partid!“, a spus Remus Negoi.

Publicația hotnews.ro amintește că fosta creatoare de modă și aspirantă la Camera Deputaților, Nausica Mircea, care a îmbrăcat-o pe Viorica Dăncilă în perioada în care a fost premierul României, a primit un post la Institutul Cultural Român de la Istanbul, la propunerea președintelui instituției, Liviu Sebastian Jicman, fără să dea concurs, potrivit surselor Libertatea.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta