Conecteaza-te cu noi

Politica

Senatorul Negoi: „Guvernul Lolek și Bolek își bate joc de românii persecutați politic în perioada 1940 – 1945“

Published

on

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi acuză Guvernul PSD – PNL – UDMR că îi bate joc de românii persecutați politic în perioada 1940 – 1945.

„Am primit multe mesaje de la persoane care se află în situația de a nu li se respecta drepturile acordate prin lege. Una dintre multele ticăloșii ale guvernului PSD-PNL este și amânarea acordării compensațiilor bănești pentru persoanele persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice. Legea 154 din 2021 (care modifică Ordonanța Guvernului nr. 105/1999) este foarte clară. Compensațiile bănești se acordă celor persecutați. În situația aceasta sunt zeci de mii de persoane, inclusiv din județul Constanța. Însă guvernul Lolek și Bolek (aka Nicu și Marcel) nu vrea să dea banii. Ticăloșia lor este fără margini. Își bat joc de oameni care chiar ar avea nevoie de sumele acelea. Și care au suferit suficient de mult ca să mai fie persecutați și acum de PSD – PNL! Am adresat o interpelare către prim-ministrul Nicolae Ciucă și către ministrul de finanțe Adrian Cîciu. Sper să realizeze penibilul în care se află și să respecte legea. La fel, le cer imperativ parlamentarilor PSD și PNL de Constanța să nu gireze această bătaie de joc la adresa unor români care au avut de suferit. Bani pentru pensii speciale se găsesc de către PSD-PNL, dar bani pentru cetățeni – nu.“, spune Negoi.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions