Connect with us

Politica

Senatorul Negoi: „Seceta nu poate fi combătută cu un sistem de irigații vechi de jumătate de secol, dezmembrat și dus la fier vechi“

Published

on

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, acuză guvernanți că au dormit și că nu au luat măsuri din timp pentru a reface sistemul de irigații. Negoi afirmă că seceta nu poate fi combătută cu un sistem de irigații mai vechi de jumătate de secol, dezmembrat și dus la fier vechi, care a fost proiectat la o anumită capacitate, cu o altă climă pe teritoriul țării.

„Seceta extremă a distrus mii de hectare din țară, iar judeţul Constanţa este printre cele mai afectate zone. Planul Național Strategic în domeniul Agriculturii care aduce României 16 miliarde de euro de la Comisia Europeană a fost distrus de PSD şi PNL. În acest plan trebuiau incluse sistemele de irigații care să salveze culturile românești și trebuia trimis Comisiei Europene până la sfârșitul anului trecut. Ministrul PSD al Agriculturii l-a trimis la sfârșit de martie și l-a făcut praf. Comisia Europeană a pus Ministerul să rescrie planul. Guvernul nu are niciun răspuns la problemele agricultorilor! Seceta nu poate fi combătută cu un sistem de irigații mai vechi de jumătate de secol, dezmembrat și dus la fier vechi, care a fost proiectat la o anumită capacitate, cu o altă climă pe teritoriul țării. Războiul din Ucraina va adânci criza carburanților și a îngrășămintelor și va scumpi alimentele.“, spune senatorul Remus Negoi.

Parlamentarul constănțean mai afirmă că USR vine cu soluții și cere fonduri suplimentare pentru zonele afectate, dar și programe de prevenire a intrării antreprenorilor în incapacitate de plată prin scheme de ajutor de stat de tipul celor din pandemie.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement