Connect with us

Politica

Senatorul Remus Negoi, interpelare către ministrul Agriculturii: „Câți bani au fost alocații fermierilor afectați de pandemie“

Published

on

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, a adresat, astăzi, o interpelare ministrului Agriculturii, Adrian Oros, și ministrului interimar al Investițiilor și Proiectelor Europene, Florin Cîțu, legată de valoarea fondurilor europene pentru fermele românești de pui afectate de pandemie.

„Comisia Europeană a acordat sprijin economic statelor membre în contextul pandemiei de COVID19 şi a decis să prelungească până la data de 31 decembrie 2021 cadrul temporar de măsuri de ajutor de stat şi să majoreze plafoanele până la 225.000 euro pe fermă, ţinând cont de disponibilitatea ajutoarelor de minimis. Având în vedere această situaţie, am adresat o interpelare în Senat, ministrului Agriculturii, Adrian Oros şi ministrului interimar al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Florin Cîţu. Le-am solicitat celor doi răspunsuri la următoarele întrebări:

Trebuiau alocaţi bani anul acesta pentru sectorul avicol afectat de pandemie, conform majorării plafonului de către Comisia Europeană, în condiţiile în care fermele de bovine au primit fonduri potrivit acestor majorări?

Când vor începe fermierii să depună cereri de plată către APIA pentru sumele din tranşa a doua?

Care sunt condiţiile pentru accesarea sprijinului financiar de către fermieri?

Care este valoarea fondurilor europene atrase de România anul acesta în domeniul agricol?“, a declarat senatorul constănțean.

Întreaga intervenție de la tribuna Senatului o puteți vedea aici:

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta