Connect with us

Politica

Senatorul Remus Negoi: „Românii care și-au instalat panouri și produc energie electrică ar putea scăpa de taxa verde din facturi“

Published

on

remus negoi

Zeci de mii de români care și-au instalat panouri și produc energie electrică ar putea scăpa de taxa verde din facturi. Asta deoarece pparlamentarii USR Cristina Prună și Remus Negoi au depus o inițiativă legislativă pentru scutirea de la plata certificatelor verzi și extinderea compensării cantitative la prosumatorii de energie electrică. Inițiativa vine în contextul în care prosumatorii plătesc în prezent taxa pentru certificatele verzi chiar dacă injectează în rețea o cantitate de energie mai mare decât consumă pe parcursul anului.

„Am depus acest proiect de lege pentru a veni în sprijinul zecilor de mii de români care și-au instalat panouri și produc energie electrică. În prezent, prosumatorii plătesc taxa pentru certificatele verzi chiar dacă injectează în rețea o cantitate de energie mai mare decât consumă pe parcursul anului, iar banii sunt direcționați către producătorii de energie regenerabilă. E absurd ca acești oameni, care la rândul lor produc energie verde, să plătească o subvenție către alți producători de energie regenerabilă prin certificatele verzi. Prin această inițiativă zeci de mii de consumatori vor încasa pentru surplusul de energie livrat în rețea prețul de pe bursa OPCOM.“, a declarat senatorul de Constanța al USR.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta