Connect with us

Administratie

Şenol Ali (UDTR) și Marilena Dragnea (PSD), instalați oficial în funcția de subprefect

Publicat

la

Şenol Ali a depus jurământul în calitate de subprefect al judeţului Constanţa, în cadrul ceremoniei de învestire desfăşurată astăzi, în format on line. La ceremonia de învestire a prefecţilor şi subprefecţilor numiţi în şedinţa de guvern din data de 12 ianuarie au participat: subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne  Gheorghe Sorescu, la  Bucureşti , prefectul judeţului Constanţa, Silviu Iulian Coşa şi noul subprefect Marilena Dragnea, la Constanţa. Şenol Ali a fost numit subprefect al judeţului Constanţa prin Hotârârea de Guvern nr. 60 din 12 ianuarie 2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 35/2022. Subprefectul Şenol Ali a mai ocupat această funcţie în perioada 2018-2021 şi a fost numit la propunerea Uniunii Democrate Turce din România.

Comments

comments

Administratie

Conducerea Primăriei Constanța vrea să aloce din buget 35 de milioane de lei pentru amenajarea unui spital modular

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței a declarat că, până la finele acestui an, va fi dat în folosință un spital modular, care va fi amplasat în curtea actualului Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, care va acoperii toate secțiile, nu numai pentru zona COVID-19. Spitalul ar urma să conțină 42 de paturi pentru spitalizare continuă și 10 locuri pentru ATI. Partea interesantă este în zona finanțării. Dacă inițial proiectul, care este implementat cu fonduri europene, avea o valoare totală de aproximativ 16 milioane de lei, din care doar 10.000 de lei vor fi asigurați din bugetul local. Numai că, astăzi, edilul Chițac a declarat că suma necesară pentru amenajarea acestui spital modular este de 51 de milioane de lei. Edilul a afirmat că de la Uniunea Europeană vor veni pentru spitalul modular doar 16 milioane de lei, iar diferența până la 51 de milioane de lei va trebui suportată din bugetul local.

„Va fi un efort bugetar din partea municipiului, iar la finale lunii iulie vom veni în ședința Consiliului Local pentru a aloca acești bani.“, a afirmat Vergil Chițac.

Însă, întrebarea care se pune este: va avea Primăria atâția bani să bage într-o construcție care are caracter provizoriu?

„Spitalul modular nu este neapărat pentru COVID, este pentru boli infecțioase la modul general…Nu cred că este o problemă că luăm acest spital modular de boli infecțioase. Este un efort pentru bugetul nostru.“, a declarat Chițac.

El a spus că vechea clădire a Spitalului de Boli Infecțioase va intra într-un proces de consolidare.

Amintim că, astăzi, consilierii locali au aprobat documentația tehnico-economică faza studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Creare spital modular pentru consolidarea capacitatii medicale a Spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanța, în contextul Covid-19”.

Primarul Constanței a spus că spitalul modular la avea RMN și Computer Tomograf. El a afirmat că în câteva luni va fi urcat pe SICAP și licitată proiectarea și execuție.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Chițac îi face populiști pe cei care vor micșorarea tarifelor de parcare

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, o ține una și bună. Spune că nu este de acord cu micșorarea tarifelor de parcare, inclusiv din stațiunea Mamaia. El a spus că nu se poate ca un oraș precum Constanța să aibă prețuri așa mici la parcare.

„Nu trebuie din noțiune de populism să abdicăm de la principiile care au stat la baza adoptării regulamentului de parcare. 4 lei/ora de parcare nu este mult. Sunt orașe mai mici care încasează mai mult“, a afirmat Chițac.

El a declarat că analiza proiectului de hotărâre privind modificarea regulamentului de parcare, propus de consilierii USR și PNL, este gata și că va urma o ședință de analiză.

„Trebuie să vedem dacă suntem de acord cu trecerea stațiunii Mamaia din Zona ) în Zona 2 și dacă prevedem parcarea gratuită după ora 17.00.“, a declarat Chițac.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Oficial! 10 milioane de lei vor ajunge în visteria CET prin societatea de termoficare a Constanței

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii locali din Constanța au votat în urmă cu câteva momente, la propunerea primarului Vergil Chițac, acordarea unui împrumut de 10 milioane de lei pentru SC Termoficare.

Iată principalele motive invocate pentru acordarea acestui împrumut:

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: