Connect with us

Stiri

Sentință definitivă. Mircea Băsescu va face închisoare începând din această seară

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi, la Curtea de Apel Constanța a avut loc o nouă înfățișare în procesul în care este acuzat fratele fostului președinte al României, Mircea Băsescu. Cu toate că spera ca instanța să modifice sentința data de Tribunalul Constanța, Mircea Băsescu a aflat că fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, iar Marian Căpăţână a rămas cu trei ani de închisoare cu executare. După doi ani în care împreună cu Marian Căpăţână a fost anchetat, arestat preventiv, arestat la domiciliu şi apoi cercetat sub control judiciar pentru trafic de influenţă în dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat definitiv. Reamintim că Mircea Băsescu a fost acuzat că ar fi primit bani de la familia lui Bercea Mondial, pentru a-l scăpa pe interlop de închisoare. Potrivit prevederilor legale, Băsescu ar urma să execute doar nouă luni de închisoare, deoarece va efectua o treime din pedeapsa primită (pentru că are vârsta de peste 60 de ani), iar din aceasta se scad cele șapte luni de arest deja săvârșite. De asemenea, judecătorii din Constanța au dispus confiscarea a 265.000 de euro de la Marian Căpăţână.

Traian Băsescu a scris pe Facebook despre această condamnare

Fratele lui Mircea Băsescu, fostul șef al statului, Traian Băsescu, a postat un mesaj de Facebook, în care spune: „În privinţa condamnării fratelui meu nu am de făcut nici un comentariu, fiind o hotărâre definitivă a instanţei, indiferent ce cred eu.
Este o hotărîre definitivă prin care a fost condamnat la patru ani de închisoare, dar măcar Curtea de Apel Constanţa nu a mai reţinut obligaţii de plată din cîte înţeleg”, a scris fostul președinte. Potrivit ziarului Evenimentul Zilei, Mircea Băsescu a fost la serviciu, unde a declarat că este o decizie nedreaptă. ”Aștept copiii de la București. Să fim alături și la bine, și la rău. Asta e, n-o să fug din țară”. El a precizat că este la muncă, dar că are la el deja bagajele pregătite. La locuința acestuia s-a prezentat și avocatul său care susține că Băsescu spune că este o dezamăgire această decizie a magistraților și că i se pare nedreaptă. Avocatul a mai spus că așteaptă motivarea, „deși este puțin contradictorie latura civilă cu latura penală”.

Iată ce spune instanța

În baza art.421 pct.1 lit. b Cod procedură penală, respinge apelurile declarate de apelantul inculpat CĂPĂŢÂNĂ MARIAN ADRIAN şi apelantul ANGHEL FLORIN împotriva sentinţei penale nr.5/08.01.2016 pronunţată de către Tribunalul Constanţa în dosarul penal nr.5412/118/2014, ca nefondate.

În baza art.421 pct.2 lit. a Cod procedură penală, admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa şi apelantul inculpat BĂSESCU MIRCEA împotriva aceleiaşi sentinţe penale.
Desfiinţează în parte sentinţa penală atacată şi, rejudecând, în baza art.291 alin.2 Cod penal, în referire la art.112 alin.1 lit. d Cod penal, dispune confiscarea specială de la inculpatul CĂPĂŢÂNĂ MARIAN ADRIAN a sumei de 265.000 euro, în echivalentul în lei la cursul B.N.R. de la data efectuării plăţii.
În baza art.422 raportat la art.393 alin.3 Cod procedură penală, ridică măsura sechestrului asigurator instituit prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  – Direcţia Naţională Anticorupţie  – Secţia de Combatere a Corupţiei nr.227/P/2014 din 08.07.2014 asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpatului BĂSESCU MIRCEA
Înlătură din cuprinsul sentinţei penale apelate dispoziţiile privind confiscarea specială a sumei de265.000 euro, în echivalentul în lei la cursul B.N.R. de la data efectuării plăţii, de la inculpatul BĂSESCU MIRCEA.
Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate.
În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală, obligă apelanţii CĂPĂŢÂNĂ MARIAN ADRIAN şi ANGHEL FLORIN la plata a câte 800 lei cheltuieli judiciare către stat.
În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, restul cheltuielilor judiciare avansate în faza apelului rămân în sarcina statului.
Definitivă.
Pronunţată în şedinţă publică, azi 16.06.2016.

 

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: