Connect with us

Societate

Serviciul Județean de Medicină Legală Constanța se mută lângă Policlinica 2

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Conducerea Consiliului Județean Constanța a lansat pe pagina de internet a instituției o invitație de participare la licitație publică pentru întocmirea proiectului tehnico-economic, faza DALI – Documentatie de avizare a lucrarilor de interventii (DALI) documente aferente proiectului „Amenajari interioare/exterioare, consolidare si modernizare imobil D+P+1E – pentru Serviciul de Medicina Legala Constanta din Str. Stefan cel Mare nr.133″

“Descrierea contractului: Întocmire documentaţie avizare lucrări de intervenţii – faza DALI, inclusiv Analiza de cost beneficiu, studii geo, măsurători topografice, expertiză tehnică, audit energetic al clădirii, întocmire Scenariu de securitate la incendiu, întocmire documentaţie pentru obţinerea avizului Sănătatea populaţiei la obiectivul „Amenajări interioare/exterioare, consolidare şi modernizare imobil D+P+1E – pentru Serviciul de Medicină Legală Constanţa din Str. Ştefan cel Mare nr. 133”, conform specificaţiilor tehnice din Caietul de sarcini anexat şi enumerate în Tema de proiectare anexată”, scriu reprezentanții CJ Constanța în invitația de participare la licitație.

De asemenea, conform aceluiași document, achiziţia va fi una directă, conform prevederilor art. 17 alin. 1 şi alin. 4 din H.G. nr. 395din 2016 cu modificările şi completările ulterioare, iar sursa de finanțare stabilită este bugetul Consiliului Județean Constanța.

În ceea ce privește condițiile de participare, conducerea administrației județene a stabilit că pot participa toţi operatorii economici interesaţi indiferent dacă aceştia deţin sau nu cont în SEAP. Va fi desemnat câștigător cel care va oferi prețul cel mai scăzut, conform legislației în vigoare.

Informații suplimentare pot fi solicitate de la Serviciul Achiziţii, Analiză Piaţă, Urmărire Contracte, Consiliul Judeţean Constanţa, Bd. Tomis nr. 51, tel.+40-241.488.413, fax.+40-241.488.411, e-mail: licitatii@cjc.ro.

Ce presupune reabilitarea si modernizarea clădirii, vedeți în Caietul de sarcini:

02 Caiet Sarcini

Puteți studia documentul aici:

01 Invitatie

Totodată, conducerea CJ Constanța prezintă și planul zonei

04 Plan Zona

Certificatul de Urbanism emis de Primăria municipiului Constanța este acesta

03 CU

“Condiții civilizate”

Contactat telefonic, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a declarat pentru “Ordinea.ro” că în stânga Policlinicii 2 din municipiul Constanța există o clădire ca corespunde cerințelor administrației județene pentru acest proiect și promite condiții civilizate pentru medicina legală.

“În stânga Policlinicii 2 din municipiul Constanța este o clădire mai veche a noastră, a administrației județene și acolo vrem să facem Serviciul de medicină legală. Trebuie reabilitată și modernizată. Mutăm de pe str. Zmeurei, dar și din Spitalul Județean, acolo unde funcționează Morga. În noua locație vor fi toate aceste servicii, pe cei aflați în necaz îi vom scuti de drumuri inutile”, a declarat președintele CJ Constanța, Horia Marius Țuțuianu.

Serviciul de Medicină Legală Constanţa funcţionează, din anul 1996, într-o clădire de pe aleea Zmeurei, fostă creşă.

Comments

comments

Societate

Pensii plătite din Fondul de rezervă. Guvernul a alocat… 43 de milioane de lei!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Executivul a decis, la ultima ședință de Guvern, suplimentarea bugetului Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale cu suma totală de 43.236.000 lei din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului pentru anul 2018. Banii vor fi folosiţi pentru plata pensiilor, ajutoarelor de bătrâneţe, precum şi pentru achitarea comisionului poştal aferent drepturilor de asigurări şi asistenţă socială, scrie News.ro, potrivit Digi24.ro.

“S-au înregistrat cheltuieli mai mari decât cele estimate iniţial din cauza faptului că au fost introduse în plată dosare noi de pensionare în număr mai mare decât s-a anticipat, dar şi din cauza creşterii cu 10% a cheltuielilor pentru transmiterea şi achitarea drepturilor finanţate din bugetul asigurărilor sociale de stat la domiciliul beneficiarilor, ca urmare a majorării la 1,1% a comisionului poştal, conform prevederilor art. 8 din OUG nr. 102/2018”, a explicat ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi.

Bugetul instituţiei a fost suplimentat cu suma de 43.236.000 din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului pentru anul 2018. Astfel, 42.566.000 de lei sunt necesari pentru plata pensiilor şi ajutoarelor de bătrâneţe şi pentru achitarea comisionului poştal aferent, majorat la 1,1 %.

De asemenea, suma de 670.000 de lei este prevăzută pentru achitarea comisionului aplicat pensiilor, ajutoarelor şi indemnizaţiilor plătite din bugetul de stat (460.000 lei), dar şi pentru cel aplicat pentru plata beneficiilor de asistenţă socială (210.000 lei), Capitolul 68.01 “Asigurări şi asistenţă socială”, titlul 20 “Bunuri şi servicii” din bugetul MMJS urmând să fie majorat în acest sens, potrivit aceleiași surse.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

“Intelect Parc” de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii devine tărâmul magic al copiilor din Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța și Asociația “Împreună pentru Viitor” Constanța au inaugurat “Intelect Parc”, un loc de joacă pentru toți copiii din orașul Constanța și nu doar pentru ei, oricine este așteptat să intre în tărâmul magic al copilăriei.

Adrian Bîlbă, directorul Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, transmite că noua locație pentru copii este un concept inovativ de parc pentru România.

“Prin acest concept inovativ de parc ne propunem să le oferim copiilor o alternativă utilă și plăcută de a-și petrece timpul liber, departe de calculator, în aer liber, socializând și dezvoltându-se intelectual prin jocurile minții”, susține doctorul Adrian Bîlbă.

Mai multe informații despre cum își pot petrece timpul liber copiii dvs, aflați din declarația video a doctorului Bîlbă:

Informații utile: INTELECT PARC este un concept nou de parc pe care Asociația Impreuna pentru Viitor Constanta îl propune copiilor și care reunește numai jocuri în mărime uriașă, de stimulare intelectuală, socializare și divertisment. Copiii vor putea să joace în INTELECT PARC, șah, cu piese gigantice, pe o tablă de xmp, Turnul instabil, Scrable – Jocul cuvintelor, x si 0, jocul Dame, joc de Cărți uriașe, dar și jocurile copilăriei care au fascinat generații întregi, Nu te supăra frate, Piticot și Roata Provocărilor. Toate aceste jocuri au fost concepute în marime uriașă, astfel încât să fie jucate în aer liber și să permită copiilor să facă mișcare în timp ce le joacă.

În trecut, noi jucam Piticot stând pe scaun, în jurul mesei, acum, cei mici vor juca un Piticot în mărime naturală, aruncând cu zaruri foarte mari pentru a înainta în căsuțele jocului și vor fi pionii care fac mișcarile pe tabla de joc. Indiferent că sunt jocuri de echipă sau individuale, copiii vor fi provocați să gândească, să calculeze, să își dezvolte vocabularul, să își testeze istețimea și echilibrul, să învețe să piardă cu onoare, să își ajute coechipierii, când este cazul.

Sunt invitați la inaugurarea INTELECT PARC, elevii școlilor care au participat la Proiectul „Invățăm cum să ajutăm”, prin intermediul căruia s-au strans suma de 26.075,5 lei. Proiectul i-a învățat pe copii să organizeze singuri evenimente și campanii de strângere de fonduri pentru diverse cauze sociale. Considerând că există nevoia de parcuri și zone recreative în aer liber, copiii au adoptat aceasta cauză și toți banii strânși de ei au fost investiți de către Asociația Împreună pentru Viitor Constanța, într-un parc – INTELECT PARC. Fondurile mici nu au permis angajarea unui constructor de parcuri din străinătate, cum se dorea inițial, dar pentru a respecta promisiunea făcută copiilor, prin creativitate și dorința de a le oferi ceva util și deosebit, Asociația a venit cu acest concept nou de parc.

INTELECT PARC este și la figurat și la propriu, parcul copiiilor constănțeni. Elevii care și-au finanțat parcul sunt de la școlile: Școala Gimnazială Nr.11 “Dr. Constantin Angelescu” Constanța, Școala Gimnazială Nr.12 “B.P.Hașdeu” Constanța, Școala Gimnazială Nr.16 “Marin Ionescu Dobrogeanu” Constanța, Școala Gimnazială Nr.28 “Dan Barbilian” Constanța, Școala Gimnazială Nr.30 „Gheorghe Țițeica” Constanța, Școala Gimnazială Nr.33 “Anghel Saligny” Constanța, Școala Primară “Colibri” Constanța, Colegiul Național Pedagogic “Constantin Brătescu” Constanța, Liceul Teoretic “Ovidius” Constanța, Liceul Internațional de Informatică Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Salarii mai mari doar pentru unii. Ce proiect se află pe masa miniștrilor în ședința de azi

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Salariul minim brut creşte la 2.080 de lei de la 1 ianuarie 2019. Pentru cei cu studii superioare şi vechime de minimum un an, salariul va fi de 2.350 lei pe lună.

Astfel, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi majorat la 2.080 lei lunar, iar salariul minim brut pentru angajaţii cu studii superioare şi vechime de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare va fi de 2.350 de lei, de la 1 ianuarie, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, iar proiectul va fi discutat în ședința de Guvern de vineri.

Conform proiectului, în 2019 tariful orar este de 12,43 lei pentru un program complet de lucru de 167,333 ore.  Numărul maxim de contract pentru salariul minim (pentru cei cu studii superioare şi cu vechime de peste 15 ani) de 2.350 lei este de 350.000 de persoane.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: