Connect with us

Actual

Sezonul estival 2018, pregătit în jumătate de oră dintr-un birou al Prefecturii Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Ioan Albu, prefectul județului Constanța, i-a convocat vineri pe șefii instituțiilor cu atribuții în activități de turism, dar și pe primarii localităților unde sunt desfășurate activități turistice la o ședință de pregătire a sezonului estival din acest an. Scopul a fost unul clar și simplu: verificarea pregătirii unităților de alimentație publică pentru a oferi servicii de calitate în sezonul estival 2018. Cu precizarea că, oficial, sezonul estival din acest an începe în mai puțin de 10 zile!

“Haideți să începem și să terminăm în 10-15 minute pentru a putea ajunge și în partea cealaltă (inaugurarea centrului cultural n.r.)”, a fost mesajul cu care prefectul a început ședința.

Nu doar că tocmai reprezentantul Guvernului în teritoriu era pe fugă – trebuia să ajungă la inaugurarea Centrului Cultural Jean Constantin – dar nici primarii nu s-au arătat interesați să dea curs invitației. După un sfert de oră de la începerea ședinței au venit primarii din Costinești (Traian Cristea), Limanu (Daniel Georgescu), Techirghiol (Iulian Soceanu). De asemenea, la întâlnire a venit și senatorul Nicolae Moga de la PSD, care nu a rezistat și a trimis săgeți către factorii de decizie din turism:

“Am venit și eu. Am auzit că e Cristea aici (Traian Cristea, primarul din Costinești n.r.) și e plin de primari…”

OPC vrea personal calificat în șaormerii. Ce transmite DSP

Ecaterina Scânteie, reprezentantul Protecției Consumatorilor la întânire a cerut personal calificat pentru fast-food/urile de pe litoral.

“Fast -food/urile este ceea ce ne interesează în mod direct, în această vară. OPC solicită personal calificat pentru aceste tipuri de unități de alimentație publică. În restaurantele consacrate, oamenii sunt cu mult profesionalism, cunosc prevederile legale și încearcă să le respecte”, a spus Scânteie și a transmis că vor fi verificate diplomele și atestatele profesionale și a explicat că la nivelul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor a fost deja demarată o campanie de consiliere a agenților economici care își desfășoară activitatea în unitățile de alimentație publică și de cazare de pe litoral, pentru a veni în sprijinul celor care nu cunosc legislația.

Comisarul de la Protecția Consumatorilor a fost imediat pus la punct de directorul DSP Constanța, Cristina Schipor. A întrebat-o dacă instituția pe care o reprezintă are “competența de a-i controla pe oamenii care vând la tarabe dacă au cursuri de specialitate”.

„În actele noastre normative se precizează că fiecare agent economic trebuie să respecte toate actele în domeniul de desfășurare a activității și, ținând cont că în legislație se spune clar că activitatea trebuie să se desfășoare cu personal calificat, înțelegeți și dvs. ceea ce trebuie să facem noi“, i-a răspuns Ecaterina Scânteie.

Veșnica problemă a plajelor

Primarii din Costinești și Limanu au adus în atenția prefectului Albu și a directorului ABADL, Hristu Uzun, probleme plajelor care se surpă, iar autoritățile se pierd de ani de zile în hârtii și proiecte. Un caz concret a fost semnalat de primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, la 2 Mai. În replică, directorul Apelor Române a explicat faptul că există “lucrări în desfășurare și echipe care monitorizează situația plajelor de pe tot litoralul românesc al Mării Negre”.

La rândul său, primarul din Techirghiol a atres atenția asupra intenției unei firme din Caranșebeș care dorește exploatarea lacului Techirghiol.

 

“Vă amintesc, domnule prefect, problema gravă de la Techirghiol privind nămolul. Dacă dispare, atunci dispărem și noi”, a spus scurt primarul Iulian Soceanu. De altfel, vara trecută conducerea administrației locale a lansat în spațiul public și o petiție pentru salvarea nămolului din Techirghiol.

Verificările ministrului Turismului și concluzii

Drept concluzii, am putea spune doar că în jumătate de oră nu poate fi rezolvat nici 0,1% din problemele existente pe litoralul românesc, știută fiind și criza forței de muncă din domeniu. Mai mult, ministrul Turismului și-a anunțat vizita la Constanța.

Întâlnirea de lucru este organizată de Consiliul Județean Constanța în parteneriat cu Ministerul Turismului, în data de 23.04.2018, orele 12:00, la Sala Ovală a Instituţiei Prefectului – Judeţul Constanţa, Bd. Tomis nr. 51, Constanţa, pe tema deschiderii sezonului estival 2018.

La eveniment, alaturi de președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, va participa și ministrul turismului, Bogdan Gheorghe Trif, precum și reprezentanți ai organelor de control și ai autorităților locale din județ.

Citiți și:

Cea mai mare criză de forță de muncă din ultimii 28 de ani pe litoral. Ce salariu cere o cameristă

Comments

comments

Actual

Până pe 7 iunie, vreme mai RECE decât în mod obişnuit şi ploi frecvente

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, pe pagina Administraţiei Naţionale de Meteorologie a fost postată estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 25 mai – 7 iunie 2020. Potrivit acesteia, în următoarele două săptămâni, vremea se va menţine mai rece decât în mod obişnuit, iar instabilitatea atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

În prima săptămână a intervalului de prognoză variațiile temperaturii aerului vor fi nesemnificative de la o zi la alta, acestea fiind mai coborâte decât cele normale perioadei. Astfel, maximele mediate pe regiune în intervalul 25 – 31 mai se vor situa între 18 și 20 de grade cu cele mai coborâte valori în zilele de 26, 29 și 30 mai. Minimele, în prima săptămână se vor situa în jurul valorii de 8 grade, în medie. În a doua săptămână de prognoză valorile termice vor crește treptat, de la valori medii maxime de 22 de grade la 01 iunie până spre 27…28 de grade, în medie, spre sfârșitul acesteia. Minimele vor crește de la 8…9 grade, în medie, la începutul lunii iunie (în data de 01 iunie) spre medii în jurul a 15 grade în ultima zi de prognoză (07 iunie). Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

CRIŞANA

Până spre începutul lunii iunie, valorile termice vor varia nesemnificativ de la o zi la alta, acestea urmând a caracteriza o vreme mai rece decât în mod obișnuit. Astfel media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 19 grade, cu cele mai coborâte valori în zilele de 25, 26 și 30 mai, iar minimele se vor situa în jurul a 7 grade, în medie. Ulterior datei de 01 iunie vremea va intra într-un proces de încălzire ce va determina înregistrarea unor maxime de la 20…21 de grade, în medie, la începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză spre 26…27 de grade, în medie, în zilele de 05, 06 și 07 iunie. Minimele vor avea un parcurs similar, în sensul că acestea vor crește de la valori în jurul a 8 grade la început de iunie până spre 14 grade în data de 07 iunie. Probabilitatea pentru fenomene specifice instabilități atmosferice va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

TRANSILVANIA

În intervalul 25 – 31 mai, valorile termice nu vor varia semnificativ de la o zi la alta, acestea caracterizând o vreme mai rece decât în mod normal. Astfel media maximelor va fi de 16…17 grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 6 grade. În a doua săptămână de prognoză vremea va intra într-un proces de încălzire treptată ce va determina înregistrarea, în medie, a unor maxime de 25…26 de grade în zilele de 05, 06 și 07 iunie pornind de la valori medii în jurul a 17 grade în ziua de 01 iunie. Minimele vor crește de la 6…7 grade, în data de 01 iunie, spre valori medii în jurul a 12 grade la sfârșitul intervalului (07 iunie). Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

MARAMUREŞ

În prima săptămână de prognoză regimul termic va fi caracterizat de valori mai coborâte decât cele normale perioadei, iar variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative. Drept urmare valorile maxime mediate vor fi cuprinse între 17 și 19 grade, iar cele minime vor fi de 6…7 grade, în medie. În următoarea săptămână vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că maximele vor crește de la medii în jurul a 19 grade în ziua de 01 iunie, până spre 25…26 de grade în zile de 06 și 07 iunie. Și minimele vor crește de la valori medii de 8 grade la începutul celei de-a două săptămâni de prognoză spre valori în jurul a 13 grade în data de 07 iunie. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

MOLDOVA

În intervalul 25 – 31 mai, regimul termic va fi caracterizat de valori mai coborâte decât cele normale perioadei, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 16 și 19 grade și minime de 8…9 grade. Ulterior datei de 31 mai, valorile termice vor crește treptat, maximele ajungând spre medii în jurul a 26 de grade în zilele de 05, 06 și 07 iunie, pornind de la medii de 19….20 de grade în ziua de 01 iunie. Temperaturile minime vor crește de la medii în jurul a 8 grade în prima zi a lunii iunie, spre 14 grade în nopțile de 06 și 07 iunie. Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

DOBROGEA

Prima săptămână de prognoză va debuta cu valori termice mai coborâte decât cele normale perioadei, respectiv maxime cuprinse între 17 și 19 grade, în medie, și minime de 10…11 grade. Ulterior vremea se va încălzi treptat, maximele ajungând la valori medii de 24 de grade la finalul celei de-a doua săptâmâni de prognoză, pornind de la valori medii în jurul a 20 de grade în prima zi a lunii iunie. Evoluția minimelor va fi similară, astfel că acestea vor crește de la 12 grade, în medie, în data de 01 iunie, spre valori în jurul a 16 grade în data de 07 iunie. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

MUNTENIA

În prima parte a intervalului de prognoză (prima săptămână) vremea va fi caracterizată de valori mai coborâte decât cele normale ale perioadei, valorile medii ale temperaturi maxime urmând a se încadra între 18 și 20 de grade, iar pe parcursul nopților se vor înregistra în jur de 9 grade. Din a doua săptămână de prognoză vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că maximele vor crește de la valori medii în jurul a 22 de grade în ziua de 01 iunie, spre 28 de grade la finalul intervalului (în zilele de 06 și 07 iunie). Minimele vor crește de la 10 grade, în medie, la începutul lunii iunie (01 iunie) spre 14 grade în nopțile de 06 și 07 iunie. Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

OLTENIA

În intervalul 25 – 31 mai valorile termice nu vor varia semnificativ, acestea urmând a se situa sub cele normale perioadei. Astfel maximele vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade, în medie, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 8 grade. În a doua săptămână de prognoză vremea se va încălzi, iar maximele vor ajunge spre valori medii de 27…28 de grade în zilele de 06 și 07 iunie, pornind de la medii în jurul a 22 de grade în prima zi a lunii iunie. Evoluția minimelor va fi similară, acestea vor crește treptat, de la 8…9 grade în data de 01 iunie spre valori în jurul a 14 grade până spre sfârșitul intervalului (în nopțile de 06 și 07 iunie). Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

LA MUNTE

În prima săptămână a intervalului, valorile termice nu vor varia semnificativ de la o zi la alta, acestea caracterizând o vreme mai rece decât în mod normal. Astfel, maxima va fi de 7…8 grade în medie, iar temperatura minimă de 1…2 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire astfel că până la finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor ajunge la valori medii în jurul a 16 grade în zilele de 05, 06 și 07 iunie, iar minimele spre medii în jurul a 8 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Judeţul Constanţa: S-au urcat la volan beţi sau fără permis de conducere

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În week-end-ul trecut, poliţişti ai Serviciului Rutier Constanţa au avut de-a face cu mulţi şoferi beţi la volan sau care conduceau fără a deţine permis.  Cea mai mare concentraţie alcoolică a fost depistată la un şofer care conducea în localitatea Mihai Viteazu. Omul avea o valoare de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, a fost prinsă o femeie beată la volan. Acest caz a fost înregistrat în localitatea Ovidiu. A fost identificat şi un şofer în vârstă de 70 de ani, care era foarte beat la volan, în municipiul Mangalia.

Vedeţi toate infracţiunile constatate la regimul rutier de către poliţişti.

La data de 22 mai a.c., în jurul orei 00.00, polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au identificat un tânăr, de 20 de ani, care a condus un autoturism pe strada Veteranului din localitatea Peștera, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 23 mai a.c., în jurul orei 01.20, polițiști din cadrul Postului de Poliție Mihai Viteazu au identificat un bărbat, de 42 de ani, care a condus un autoturism pe strada Zorilor din localitatea Mihai Viteazu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 4.15, polițiști din cadrul Secției 4 au identificat un bărbat, de 28 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 23 mai a.c., în jurul orei 15.45, polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au identificat un minor, de 17 ani, care a condus o autoutilitară pe strada Călărași din orașul Hârșova, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Ceva mai târziu, în jurul orei 16.30, polițiști din cadrul Postului de Poliție Cuza Vodă au identificat un bărbat, de 24 de ani, care a condus un autoturism pe strada Mare din localitatea Cuza Vodă, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În jurul orei 17.30, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au identificat un bărbat, de 70 de ani, care a condus un autoturism pe strada Oituz din municipiul Mangalia, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 24 mai a.c., în jurul orei 00.10, polițiști din cadrul Postului de Poliție Ghindărești au identificat un bărbat, de 31 de ani, care a condus un autoturism pe strada Bisericii din comuna Ghindărești, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 00.45, polițiști din cadrul Poliția orașului Hârșova au identificat un bărbat, de 28 de ani, care a condus un autoturism pe strada Vadului din orașul Hârșova, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 14.45, polițiști din cadrul Poliției orașului Ovidiu, împreună cu polițiști locali, au identificat o femeie, de 60 de ani, care a condus un autoturism pe strada Portului din orașul Ovidiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceasta fiind condusă la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 24 mai a.c., în jurul orei 20.30, polițiști din cadrul Postului de Poliție Agigea au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un autoturism pe strada Rândunelelor din comuna Agigea, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 24 mai a.c., în jurul orei 23.00, polițiști din cadrul Poliția orașului Hârșova au identificat un bărbat, de 64 de ani, care a condus un autoturism pe strada Plantelor din orașul Hârșova, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 25 mai a.c., în jurul orei 04.00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Ghindărești au identificat un bărbat, de 52 de ani, care a condus un autoturism pe DC 68B, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 25 mai a.c., în jurul orei 01.40, polițiști din cadrul Secției 6 Rurală Cernavodă au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe strada Principală din satul Dunăreni, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Bărbatul a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În cauze, au fost întocmite dosare de cercetare penală.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(VIDEO) Polaris M Holding a reluat acțiunile de dezinfecție a Parcului Tăbăcărie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pentru a spori siguranța persoanelor care frecventează spațiile publice, Polaris M Holding anunță că va continua acțiunile de dezinfecție în orașul Constanța.

„Astăzi s-au reluat acțiunile de dezinfecție a băncuțelor, aleilor, cosuletelor pentru gunoi din parcul Tăbăcărie. Detergentul utilizat pentru igienizare spațiilor exterioare are proprietăți de degresare puternică, este ecologic, biodegradabil și nu are un impact negativ asupra mediului înconjurător. Păstrați distanța de cel puțin 1,5 metri față de persoanele pe care le întâlniți. Evitați zonele aglomerate. Respectați măsurile de igienă recomandate de autorități.“, informează Polaris.

Polaris M Holding- CONSTANTA.❗️Pentru a spori siguranta persoanelor care frecventeaza spatiile publice continuam actiunile de dezinfectie in orasul Constanta.👉Astazi s-au reluat actiunile de dezinfectie a bancutelor, aleilor, cosuletelor pentru gunoi din parcul Tabacarie. ♻️ Detergentul utilizat pentru igienizare spatiilor exterioare are proprietati de degresare puternica, este ecologic, biodegradabil si nu are un impact negativ asupra mediului inconjurator.➡️ Pastrati distanta de cel putin 1,5 metri fata de persoanele pe care le intalniti.➡️ Evitati zonele aglomerate.➡️ Respectati masurile de igiena recomandate de autoritati.#FiiResponsabil # pastreazadistanta #alegeviata #stopcoronavirus

Publicată de Polaris M Holding pe Luni, 25 mai 2020

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: