Conecteaza-te cu noi

Actual

Și canalele navigabile au înghețat!

Published

on

Dacă vremea este așa cum o simțim fiecare, și asta de câteva zile bune (sau mai puțin bune!), este aproape evident că totul este dat peste cap. Suntem, pe alocuri,  fără curent electric, apă, căldură, cu drumuri  blocate și/sau închise, zboruri anulate, porturi închise etc. Adică tot ce poate fi mai dificil pentru noi, oameni care trăim într-o țară civilizată și care avem pretenția să nu ni se întâmple nimic din toate acestea. Și iată că, în ciuda dorințelor noastre, astfel de lucruri se întâmplă împotriva voinței noastre.  Am sperat că și pe site-ul Administrației Canalelor Navigabile vom găsi anumite informații legate de circulația pe canalele navigabine! Nici vorbă, de așa ceva. Am contactat așadar, purtătorul de cuvânt al instituției, Mihaela Coroiu, care ne-a dat de înțeles că lucurile nu sunt nicidecum roze nici la ei. ”Pe canalul Dunăre – Marea Neagră navigația se desfășoară pe un șenal de gheață spartă. În aceste condiții, lungimea convoaielor care se deplasează nu poate fi mai mare de 220 de metri. Circulația se desfășoară cu restricții pe  canal, circulă doar câte două barje deoarece sunt calupuri de gheață dar sunt sparte.Navigația pe canalul Poarta Albă – Midia Năvodari este închisă, deoarece există un pod de gheață de 10-15 cm pe toată lungimea canalului. Porturile Murfatlar, Medgidia și Luminița sunt închiss din cauza acestor poduri de gheață.”, ne-a spus Mihaela Coroiu. Așadar, patinatorii pot ieși fără nici un fel de probleme pe canal pentru a patina. Mai greu va fi să treacă peste stratul foarte gros de zăpadă depusă pe malul canalului. Cât despre pescari, ei vor mai avea de așteptat sau vor putea pescui pe malul mării.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions