Connect with us

Administratie

Șicane politice! Biroul viceprimarului din Hârșova, mutat de primar lângă… cimitir

Tatian Iorga

Publicat

la

Războiul politic la Hârșova este dus pe toate fronturile și cu toate armele. Supărat că nu poate controla Consiliul Local, așa cum o făcea în mandatul precedent, primarul Viorel Ionescu (PNL) se răzbună pe viceprimarul Emil Paraschiv (PSD). Faptul că Paraschiv a fost impus de noua majoritate din Consiliul Local, nu i-a picat prea bine primarului PNL, fost membru ALDE, care a decis că biroul acestuia nu trebuie să fie în sediul Primăriei, acolo unde este de zeci de ani, ci în sediul Serviciului tehnic, administrativ, întreținere și reparații al Primăriei Hârșova . Mai exact într-un atelier mecanic situat lângă cimitir.

„Încă de la început, am fost de bună credință și mi-am arătat disponibilitatea pentru o colaborare onestă, bazată pe respectul reciproc. Am considerat că trebuie să ne comportăm ca doi oameni politici maturi, care au fost votați de cetățeni. Numai că, primarul a preferat să mă umilească, comportându-se de parcă Primăria și orașul sunt moșia lui, iar noi suntem niște simpli valeți. El trebuie să înțeleagă faptul că trebuie să colaborăm, chiar dacă nu îi place, pentru că ambii am fost votați de cetățeni“, a declarat Emil Paraschiv pentru Ordinea.ro.

Viceprimarul din Hârșova a afirmat că a făcut inclusiv referat pentru a i se pune la dispoziție biroul de viceprimar din sediul Primăriei, însă primarul Viorel Ionescu a ignorat total această cerere. S-a ajuns la situația ridicolă în care consilierilor locali care compun majoritatea li s-a cerut sprijinul pe un proiect de hotărâre privind atribuirea unui birou în sediul Primăriei Hârșova pentru viceprimarul ales. Proiectul a fost votat, luni seara, în ședința Consiliului Local, de 9 consilieri locali, iar 7 s-au abținut, iar unul a votat împotrivă. Pentru a-l împiedica pe Paraschiv să își preia biroul în Primărie, primarul a dat dispoziție ca biroul destinat viceprimarului să fie renovat. Cât vor dura aceste lucrări de renovare, numai primarul Viorel Ionescu știe. Până atunci, viceprimarul a primit dispoziție să se stabilească în incinta sediului Serviciului tehnic, administrativ, întreținere și reparații al Primăriei Hârșova, situat lângă cimitir.

Comments

comments

Administratie

Felicia Ovanesian și Horia Constantinescu, autorii regulamentului parcărilor din Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul Constanței Ionuț Rusu (PNL) a dezvăluit în această seară cine sunt autorii regulamentului parcărilor din Constanța. Rusu a spus că regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța a fost elaborat de City Managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, de Horia Constantinescu, directorul executiv al Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța împreună cu mai mulți specialiști din aparatul de specialitate al Primăriei.

„Implicarea mea în elaborarea acestui document este auxiliară în sensul în care, împreună cu colegii mei consilieri dar și cu experți din partid, am realizat o serie de completări pe care le-am transmis echipei care a lucrat la proiect.  Fac aceste precizări în urma declarațiilor apărute în spațiul public prin care am fost indicat ca unul dintre realizatorii acestui regulament.

Țin să vă reamintesc că, în urma sesizărilor pertinente primite din partea constănțenilor dar și a presei, am întocmit, împreună cu colegii mei consilieri locali, o serie de modificări la regulament pe care le-am transmis atât echipei care a realizat documentul, cât și primarului Vergil Chițac.“, a spus viceprimarul Constanței.

Proiectul de regulament al parcărilor poate fi consultat aici:

Download (PDF, 674KB)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Registrul Auto Român din Constanța își mută sediul. Vezi unde

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, va introduce, mâine, în ședința Consiliului Local Municipal un proiect de hotărâre privind darea în folosință gratuită către Registrul Auto Român a unui teren situat în strada Industrială nr. 10. E vorba despre o suprafață de 8.870 de metri pătrați, aflată pe domeniul public al municipiului Constanța, atribuirea gratuită este pentru o perioadă de 10 ani.

Amintim că City Managerul orașului Constanța, Felicia Ovanesian, a anunțat la jumătatea lunii ianuarie, pe Facebook, că administrația locală vrea să mute sediul RAR din cartierul Compozitorilor. În locul Registrului Auto Român, Primăria vrea să facă un parc.

„Facem un parc! Relocăm RAR-ul într-o zonă adecvată activității, reducem în consecința traficul,  mai ales cel greu, absolut incompatibil cu zona locuințelor colective! Recuperăm terenul si il transformăm în parc, pentru uzul cetățenilor atât de greu încercați de activitatea RAR în zonă! Nițică răbdare, să se aprobe bugetul și dăm drumul la proiect!“, se arată în mesajul City Managerului.

Download (PDF, 400KB)

Sursa foto: facebook.com/felicia.ovanesian

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Adriana Arghirescu, consilier local al PNL: „Cer retragerea de pe ordinea de zi a proiectului privind parcările“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul local al PNL Adriana Arghirescu a explicat pentru Ordinea.ro de ce aleșii liberali se opun actualei forme a regulamentului de parcare propus de primarul Vergil Chițac. Consilierul liberal a spus că dat aviz negativ în Comisia Juridică împreună cu un alt liberal Costin Avătavului. Cei doi liberali sunt nemulțumiți în principal de tarifele foarte mari impuse în primele două zone. De asemenea, cei doi liberali nu sunt de acord și cu sistemul de licitație a locurilor rezidențiale. Arghirescu și Avătavului cer retragerea proiectului privind parcările de pe ordinea de zi și reanalizat.

„Suntem de acord că parcarea trebuie plătită, dar tarifele trebuie să fie în concordanță cu realitățile economice. În plus, nu ni s-a adus nicio fundamentare a tarifelor. Treaba că „așa e la Cluj, nu ține““, a declarat Adriana Arghirescu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: