Actual

Sindicaliştii cer demiterea conducerii penitenciarului Poarta Albă

mart. 11, 2018 Maria Ionescu

Sindicatul naţional SINPEN 2016 Constanţa a cerut duminică premierului Viorica Dăncilă demiterea conducerii Penitenciarului Poarta Albă.

Mesajul către premier a fost formulat printr-o scrisoare deschisă. Vă prezentăm textul integral:

“Doamnei Prim Ministru, Vasilica-Viorica Dăncilă. Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanța, membru al Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, vă aduce la cunoștință următoarele: Având în vedere abuzurile conducerii Penitenciarului Constanța-Poarta Albă, reprezentată prin Florentin Muscalu – director, și Petrică Bănuță – director adjunct, Ținând cont că: În decursul anului 2017, au avut loc mai multe evenimente negative, în care a fost implicat personalul unității:  – două sinucideri; – o tentativă de suicid; – un ultraj. Tot în anul 2017 au existat cazuri de nerespectare a prevederilor legale a angajatorului în ceea ce privește:  – evaluarea profesională; – modificarea unilaterală a programului de muncă; În ceea ce privește relația angajator – Sindicat, există deficiențe de comunicare și de parteneriat în cadrul dialogului social:  – nu se răspunde în termenul legal de 30 de zile la majoritatea adreselor înaintate de către Sindicat; – nu s-a finalizat amenajarea sediului Sindicatului; – Sindicatul nu este consultat în legătură cu rescrierea Statului de organizare; Toate aceste aspecte au fost aduse la cunoștința Administrației Naționale a Penitenciarelor, fără a se lua însă măsuri concrete, Solicităm public demiterea Directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor și a conducerii operative a Penitenciarului Constanța-Poarta Albă.”.

Scrisoarea este semnată de către preşedintele Sindicatului Naţional Sinpen 2016 Constanţa, Virgil Cîrstea.

Sindicatul naţional SINPEN 2016 Constanţa este membru al Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!