Connect with us

Actual

Sindicaliștii CT BUS protestează în fața Primăriei Constanța. Vezi ce solicitări au

Publicat

la

În cursul acestei dimineți, cu începere de la ora 9.00, pe platoul din fața Primăriei municipiului Constanța protestează aproximativ 50 de sindicaliști din cadrul CT BUS.

Ei au anunțat că se află în stradă pentru a atenționa autoritățile cu privire la starea negocierilor contractului colectiv de muncă, în principiu negocieri salariale.

Președintele Sindicatului Liber Transport Comun Constanța, Toma Daniel, a declarat că șoferii au ieșit în stradă dat fiind faptul că, de aproximativ trei luni de zile au loc negocierile unui nou Contract Colectiv de Muncă, însă acestea tergiversează.

”Nu am găsit o cale de înțelegere cu conducerea, nici cu cei de la Primărie. Vineri, când va fi ședința de consiliu local, contractul de CSP va fi semnat cu un preț foarte mic din punctul nostru de vedere, al kilometrului, și nu o să putem să primim și noi solicitările cuvenite.”, a precizat Toma Daniel.

Sindicaliști au solicitat o creștere de salariu cu 1.000 de lei și un spor de muncă grea al conducătorilor auto, de 15%.

La ora actuală, un șofer al CT BUS câștigă 3.000 de lei și și-ar dori să primească un salariu de 4.000 de lei.

Dacă aceste solicitări nu vor fi luate în considerare, sindicaliștii amenință cu blocarea transportului în comun.

”La munca care este acum, și stresul, și aglomerația din oraș este foarte puțin.”, a concluzionat Toma Daniel.

Protestul sindicaliștilor este anunțat până la ora 11.00.

Update: Florin Cocargeanu – viceprimar USR – i-a primit pe delegații sindicaliștilor CT BUS. La ieșirea din întâlnire, liderul Toma Daniel a declarat în fața jurnaliștilor că viceprimarul municipiului Constanța nu a fost în măsură să le spună nimic oficial. Însă Cocargeanu a precizat că  va discuta în cadrul Biroului USR și va vedea ce soluții se vor găsi.

La ieșirea din sediul Primăriei, Gheorghe Radu Bogdan, reprezentant al Sindicatului Profesional al Transportatorilor Activităților Conexe, a declarat că au avut promisiuni din partea primarului Vergil Chițac în ceea ce privește majorarea veniturilor.

”Acum 4 luni am fost la dânsul în birou și ne-a promis un spor de muncă dificilă. Suntem singurul oraș mare din țară care nu avem un spor de dificultate. Ploieștiul are 45%. Eu, ca să iau un salariu al unui angajat, șofer, de la Ploiești trebuie să fac cel puțin 60 de ore în plus.”, a spus Bogdan.

Sindicaliștii prezenți la protest au vociferat și au precizat că vor fi nevoiți să facă ce au făcut și până acum în ceea ce privește majorarea salariilor.

”Vom face ce am făcut și până acum. Orice primar nu a luat de vorbă bună (n.r. – astfel de decizii). Doar când am închis întreprinderea atunci au venit și ne-au dat. Numai așa se poate câștiga”, a spus un sindicalist.

Întrebat ce măsuri a luat directorul general interimar Cătălin Dumitrache, liderul Gheorghe Radu Bogdan a precizat:

”Dl. Dumitrache ce să spună? Puterea lui este limitată, din punctul meu de vedere, datorită faptului că deocamdată este interimar. El este vechi în companie, are treizeci și ceva de ani… Problema din punctul meu de vedere nu este la dl. Dumitrache. Este la CA, la AGA, la dl. primar. Dl. primar și la Radio Constanța a zis că până la sfârșitul anului vom avea o creștere de 600 de lei. Deocamdată e de 200 de lei.”, a spus liderul de sindicat.

El a mărturisit că angajații CT BUS au făcut toate eforturile posibile pentru ca lucrurile să decurgă normal. Și aici s-a referit la faptul că se lucrează fără pauză de masă și fără timpii de repaos stabiliți.

”În schimb, din partea companiei nu se vede nimic în privința bunăstării noastre. Oamenii cu greu pot fi ținuți în frâu. Rolul nostru ca lideri de sindicat este să reprezentăm oamenii, nu să îi temperăm! I-am temperat cât am putut dar oamenii sunt foarte supărați și pe noi, reprezentanții sindicali. Ei cred că noi nu vrem să facem nimic în privința lor și nu mai putem să îi temperăm. Oamenii nu mai au încredere nici în noi!”, a spus Gheorghe Radu Bodgan.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Scandal în zona ICIL din Constanța. Un bărbat a fost înjunghiat

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, în jurul orei 16.30, polițiști din cadrul Secției 3 au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe bulevardul I.C. Brătianu – zona Icil, din municipiul Constanța, o persoană a fost înjunghiată cu un obiect tăietor-înțepător. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificată victima – un bărbat, de 27 de ani, din județul Arad.

Din primele cercetări s-a stabilit faptul că, pe fondul unui conflict spontan, persoana în cauză ar fi fost agresată fizic cu un cuțit de către un bărbat, care ulterior a fugit într-o direcție necunoscută.

În urma investigațiilor, în scurt timp, polițiști din cadrul Secției 3 l-au identificat, în zona Casei de Cultură din municipiul Constanța, pe cel în cauză, de 22 de ani, din județul Arad. Asupra sa a fost descoperit cuțitul pe care l-ar fi folosit la săvârșirea infracțiunii. Bărbatul a fost condus la sediu pentru audieri.

Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, urmând a fi examinat și din punct de vedere medico-legal.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mâine se reia traficul rutier pe podul de la Poarta 5 a Portului Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Mâine, 7 iunie, se va relua traficul pe podul de la Poarta 5 din Portul Constanța. Circulația auto se va redeschide la ora 13.00 pe Pasajul Superior de la Poarta 5 pentru autovehiculele care tranzitează această zonă.

Este interzisă stationarea autovehiculelor pe pasaj.

Podul de la Poarta 5 a fost închis în ultima perioadă (din data de 28 martie) pentru reparații capitale și modernizarea rețelei de iluminat.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigări

Publicat

la data de

Scris de

 Astăzi, 6 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în aplicare 14 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Constanța, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă asimilată.

Au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 1.900 de pachete cu țigarete.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 23.000 de lei.

La finalizarea perchezițiilor, au fost identificate și conduse la sediu 6 persoane, iar în urma audierilor s-a dispus continuarea urmării penale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, față de un bărbat, de 62 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă asimilată.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică, Poliției municipiului Constanța și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: