Connect with us

Actual

Sindicaliștii de la Damen pichetează sediul Șantierului Naval 2 Mai, nemulțumiți de decizia concedierii a 228 de angajați

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Sindicaliștii Șantierului Damen Mangalia vor picheta, în semn de protest, sediul Șantierului Naval 2 Mai, după ce conducerea a deciz concedierea a peste două sute de angajați. Liderul sindicatului, Laurențiu Gobeajă, spune că angajații nu se vor mulțumi doar cu acest protest, urmând să organizeze o manifestare similara, luna viitoare, la Ministerul Economiei, notează editiadesud.ro.

Olandezii de la Damen disponibilizează peste 200 de angajați din șantierul de la Mangalia

Daca in vremea Daewoo Mangalia șantierul se lauda și cu peste 12.000 de angajați, acum abia dacă numărul acestora ajunge la 1.950, mai transmite aceeași sursă.

Starea deplorabilă a șantierului este arhicunoscută, de ani de zile, atât la Ministerul Economiei, cât și la nivelul administrației publice locale. Și, tot de ani de zile, muncitorii, din ce în ce mai puțini la număr, au primit de la minister doar promisiuni deșarte de „mai bine”, iar de la Primăria Mangalia reacții penibile: scrisori tardive către un ministru sau altul al Economiei sau o îndelungă tăcere și o crasă lipsă de acțiune în favoarea muncitorilor.

NOTĂ! Pichetarea va avea loc în intervalul orar 16:30 -17:30.

Societatea DAMEN SHIPYARDS MANGALIA – S.A

CONVOCARE a adunarii generale extraordinare a actionarilor Damen Shipyards Mangalia – S.A. pentru data de 24 iunie 2021

Presedintele directoratului Societatii Damen Shipyards Mangalia – S.A., o societate organizata si functionand in conformitate cu legile din Romania, avand numar de inregistrare J13/602/1997, EUID ROONRC.J13/602/1997 si cod unic de inregistrare 9115330, cu sediul social in Mangalia, Str. Portului nr. 1, jud. Constanta, Romania, convoaca sedinta adunarii generale extraordinare a actionarilor pentru data de 24 iunie 2021, ora 15.30, la sediul societatii si prin videoconferinta, cu urmatoarea ordine de zi:
1. prezentarea raportului Directoratului cu privire la situatia patrimoniala a societatii, insotit de observatii ale auditorilor interni si hotararea, in conformitate cu dispozitiile art. 153 24 din Legea nr. 31/1990, Legea societatilor, asupra masurilor vizand continuarea activitatii societatii sau dizolvarea acesteia si cu privire la reducerea capitalului social;
2. aprobarea, in conformitate cu prevederile actului constitutiv, a disponibilizarii prin concediere colectiva a 228 de salariati prin desfiintarea unui numar de 228 de posturi si reducerea numarului de personal corespunzator atributiilor necesare tipului de nave existent in portofoliul de comenzi al societatii la aceasta data, urmare reducerii activitatii societatii, incepand cu data de 1 iulie 2021;
3. aprobarea, in conformitate cu prevederile actului constitutiv, a noii organigrame a societatii dupa concedierea colectiva;
4. imputernicirea domnului Chris Groninger si a domnului Spataru Florin Marian sa negocieze, sa semneze documentele necesare si sa indeplineasca formalitatile legale pentru realizarea procedurii concedierii colective – fiecare, separat;
5. imputernicirea domnului Spataru Florin Marian sa indeplineasca formalitatile legale de mentionare in Registrul Comertului a hotararilor adunarii.
La sedinta adunarii generale extraordinare din 24 iunie 2021 pot participa actionarii societatii inscrisi in Registrul Actionarilor in ziua de 7 iunie 2021.
In cazul in care la data stabilita pentru sedinta nu este intrunit cvorumul statutar pentru tinerea adunarii, urmatoarea adunare generala extraordinara va avea loc la 25 iunie 2021, la sediul societatii si prin videoconferinta, cu mentinerea ordinii de zi si a orei de desfasurare.
In cazul in care actionarii participa la adunarea generala prin reprezentant, procurile in original sunt transmise sau depuse la sediul societatii, prin scrisoare recomandata sau servicii de posta ori curier, respectiv prin posta electronica in situatia procurilor semnate cu semnatura electronica extinsa, astfel incat sa fie primite de societate pana la data tinerii sedintei.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Cinci inculpați, care au făcut trafic de droguri pe raza localității Năvodari, REȚINUȚI

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 17 iunie, pocurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna decembrie 2020, inculpații au comercializat droguri de risc către consumatori de pe raza localității Năvodari.

La data de 17 iunie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călărași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Călărași au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unui inculpat, în timp ce deținea cantitatea de 130 de grame de cannabis, pe care urma să o comercializeze.

Ulterior, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călărași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Călărași au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, pe raza județului Constanța, în urma cărora au fost descoperite și ridicate 10 ghivece cu plante de cannabis și 3 saci ce conțineau un număr de 53 de plante de cannabis, cu o masă brută totală de aproximativ 5 kilograme.

În cursul zilei de astăzi, inculpații reținuți urmează să fie prezentați Tribunalului Călărași cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

”Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța și IJJ Călărași, al polițiștilor din cadrul Serviciilor Criminalistice din cadrul IPJ Constanța și IPJ Călărași.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, precizează reprezentanții DIICOT.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cei trei copii dispăruți din Techirghiol au fost găsiți în stațiunea Mamaia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, cei trei copii dispăruți din localitatea Techirghiol au fost găsiți în stațiunea Mamaia, în zona Clubului Nuba.

Din primele verificări, micuții în vârstă de 7, respectiv 8 ani, nu au fost victimele vreunei infracțiuni. Ei au declarat că au ajuns la Mamaia cu autobuzul.

Precizăm că zeci de polițiști, jandarmi și polițiști locali au periat ore în șir localitățile Techirghiol, Eforie, Agigea, Lazu, Constanța și Mamaia.

Mai multe date găsiți aici:

Trei copii au dispărut din Techirghiol. Poliția îi caută cu câine de urmă

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trei copii au dispărut din Techirghiol. Poliția îi caută cu câine de urmă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Trei copii, cu vârste cuprinse între 7 și 8 ani, au dispărut în această dimineață din orașul Techirghiol. Este vorba despre: Iusein Ghiuney, Ali Gelil – ambii în vârstă de 7 ani – și Ismail Sain, de 8 ani, toți din Techirghiol.  Dispariția micuților a fost semnalată în jurul orei 9.40.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Constanța copiii au plecat în mod voluntar de la adresa de domiciliu, fără a reveni până în prezent. Micuții sunt verișori și locuiesc în aceeași curte.

La data dispariției, unul dintre ei purta haine de culoare închisă, cel de-al doilea pantaloni negri și o bluză albă, iar al treilea minor purta pantaloni de culoare deschisă și bluză neagră cu mâneci albe.

”Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu minorii dispăruți, sunt rugaţi să contacteze Poliția orașului Techirghiol sau Dispeceratul I.P.J. Constanța, tel. 0241.611.364.”, precizează reprezentanții poliției. 

Din primele cercetări efecuate s-a stabilit faptul că micuții au urcat într-un autobuz care s-a îndreptat către Eforie.

Semnalmentele copiilor au fost trimise către toate structurile de poliție,  care au organizat căutari în zona Eforie, cu câine de urmă.

Aproximativ 40 de polițiști, cu criminalist și câine de urmă, participă la căutare celor 3 minori, în special pe raza localităților Eforie, Agigea, Lazu, dar și în municipiul Constanța. În activități sunt angrenați și jandarmi și polițiști locali.

Copiii au fost filmați în localitatea Eforie.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: