Societate

Sindicaliştii din industria de Apărare pichetează marţi sediul Ministerului Economiei. Ce solicitări au

mart. 20, 2018 Mihaela Tîrpan

Sindicaliştii din industria de apărare vor picheta sediul Ministerului Economiei, marţi, între orele 11,00 şi 13,00, ca primă formă de protest, invocând o serie de probleme în acest sector. Principalele probleme pe care le semnalează sunt legate de Legea 232/2016 şi de intenţia Guvernului de a transfera fabricile la Ministerul Apărării.

Acțiunea este organizat de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industrie şi este autorizat de Primăria Capitalei, fiind aşteptaţi să participe aproximativ 70 de sindicalişti.

Vicepreşedintele Federaţiei, Ioan Neagu, a declarat pentru News.ro că “pichetul se doreşte a fi o primă formă de protest, un semnal de alarmă pentru că nu se mişcă nimic în vederea rezolvării problemelor din industria de apărare”.

“Prima problemă este referitoare la Legea 232/2016 a industriei naţionale de apărare, care prevede că la fiecare început de an Guvernul trebuie să emită o hotărâre prin care să stabilească numărul mediu anual de angajaţi care beneficiază de salarii de la bugetul de stat chiar şi în condiţiile în care fabricile nu au contracte, nu există comenzi. Nu avem nici acum o astfel de hotărâre şi nu ştim care sunt planurile Guvernului”, a spus Neagu.

În același context, o altă nemulţumire anunţată de sindicalişti este legată de “incertitudinile care planează în jurul proiectului de ordonanţă de urgenţă prin care filialele din industria de apărare ar urma să fie transferate la Ministerul Apărării de la Ministerul Industriilor”.

“Privitor la redactarea acestei ordonanţe, nu am fost consultaţi şi nu ştim în continuare care sunt intenţiile Guvernului, deşi am solicitat premierului actual o întâlnire pentru discuţii”, a declarat Neagu.

Tot pentru jurnaliștii de la news.ro, Neagu a explicat faptul că există revendicări punctuale legate de alte probleme ale industriei, iar dacă în următoarea perioadă nu se găsesc soluţii, intenţionează să recurgă la alte forme de protest.

“Probabil că următorul pichet va fi la Guvern, iar de acolo înainte  nu mai ştim ce va urma. Sperăm să fim ascultaţi şi să se găsească soluţii la problemele noastre”, a mai spus liderul sindical.

Comments

comments