Connect with us

Actual

Sindicaliștii din Poliție cer DEMISIA ministrului Vela: “Dacă plecăm în civil, cine mai prinde hoții?

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Se încing spiritele după decizia autorităților de a trece efective semnificative din poliție în civil. Joi, Guvernul a aprobat modificarea Anexei 3 la HG 782/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 15 octombrie, în acord cu propunerile adoptate prin Hotărârea 47 aprobată luni în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform documentelor, printre noile măsuri aplicate de Guvern se regăsește și trecerea unor efective semnificative din Poliție în civil pentru patrulare. La începutul ședinței de Guvern și premierul Ludovic Orban a vorbit despre acest subiect și a explicat că decizia a fost luată după ce autoritățile au constatat că mulți oameni respectă aceste măsuri doar când în zonă sunt forțe de ordine, dar le ignoră în absența acestora. Astfel, 20% dintre polițiști vor face controale și vor aplica amenzi în civil, fără a purta uniforma. De altfel, în ședința de Guvern de aseară, Ludovic Orban i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne suplimentarea numărului de polițiști exclusiv pentru astfel de misiuni.

Reacția sindicaliștilor din Poliție a venit imediat. Ei se declară revoltați de deciziile reprezentanților autorităților centrale, iar președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, i-a cerut ministrului Marcel Vela demisia.

„Noi avem deficit de 30%, cine mai prinde hoți dacă pleacă 20% dintre ei în civil. E o chestie “a la Vela…”. Dacă ajungem să ne pândim și pentru mască, suntem josnici! Poliția nu are la dispoziție capacitatea, din punct de vedere legislativ vorbind, să facă asta. Furat de elanul electoral – după ce a “înfăptuit” reforma Poliției, prin așa-numita Poliție a Animalelor (idee novativă pe plan european, care nu a fost însușită însă de nicio altă structură similară din UE, dar dă bine la public) -, ministrul Vela a decis supraîncărcarea polițiștilor cu o sarcină ingrată, nedemnă de Statutul polițistului și – avem confirmarea, acum – și în afara legii! Concluzia: DEMISIA, Marcel Vela!”, este mesajul public al lui Dumitru Coarnă.

Comments

comments

Actual

Bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus, epuizat în 2 luni

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat că va suplimenta suplimenta cu 20 milioane de lei bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus. Bugetul alocat iniţial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 milioane de lei a fost rezervat integral la aproximativ 2 luni de la lansarea programului, demonstrând interesul cetăţenilor faţă de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător. În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru maşinile full electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou. Cei care vor dori să renunţe la o maşină veche, poluantă, şi să achiziţioneze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat a fost scos inconștient din mare, în 2 Mai. Intervine elicopterul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 17 iunie, un bărbat a fost scos inconștient din mare, în stațiunea 2 Mai, lângă Micul Golf.

La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de salvare, respectiv elicopterul SMURD, un echipaj al Serviciului de Ambulanță, precum și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare.

La ora actuală se efectuează protocol de resuscitare.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urmă cu puțină vreme, bărbatul a fost declarat decedat. Avea 62 de ani și era turist.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Urmărit internațional, un bărbat a fost prins de polițiștii constănțeni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de investigaţii criminale din Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni ce ar fi fost comise pe teritoriul Italiei. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 16 iunie, polițiști de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au depistat un bărbat, de 42 de ani, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile italiene.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind bănuit de constituirea unui grup infracțional organizat, furt calificat și tâlhărie calificată, fapte comise pe teritoriul Italiei.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

În cursul zilei de astăzi acesta a fost prezentat instanței de judecată, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 15 zile, în vederea predării către autorităţile italiene.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: