Connect with us

Actual

Sindicaliștii din Poliție cer DEMISIA ministrului Vela: “Dacă plecăm în civil, cine mai prinde hoții?

Published

on

Se încing spiritele după decizia autorităților de a trece efective semnificative din poliție în civil. Joi, Guvernul a aprobat modificarea Anexei 3 la HG 782/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 15 octombrie, în acord cu propunerile adoptate prin Hotărârea 47 aprobată luni în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform documentelor, printre noile măsuri aplicate de Guvern se regăsește și trecerea unor efective semnificative din Poliție în civil pentru patrulare. La începutul ședinței de Guvern și premierul Ludovic Orban a vorbit despre acest subiect și a explicat că decizia a fost luată după ce autoritățile au constatat că mulți oameni respectă aceste măsuri doar când în zonă sunt forțe de ordine, dar le ignoră în absența acestora. Astfel, 20% dintre polițiști vor face controale și vor aplica amenzi în civil, fără a purta uniforma. De altfel, în ședința de Guvern de aseară, Ludovic Orban i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne suplimentarea numărului de polițiști exclusiv pentru astfel de misiuni.

Reacția sindicaliștilor din Poliție a venit imediat. Ei se declară revoltați de deciziile reprezentanților autorităților centrale, iar președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, i-a cerut ministrului Marcel Vela demisia.

„Noi avem deficit de 30%, cine mai prinde hoți dacă pleacă 20% dintre ei în civil. E o chestie “a la Vela…”. Dacă ajungem să ne pândim și pentru mască, suntem josnici! Poliția nu are la dispoziție capacitatea, din punct de vedere legislativ vorbind, să facă asta. Furat de elanul electoral – după ce a “înfăptuit” reforma Poliției, prin așa-numita Poliție a Animalelor (idee novativă pe plan european, care nu a fost însușită însă de nicio altă structură similară din UE, dar dă bine la public) -, ministrul Vela a decis supraîncărcarea polițiștilor cu o sarcină ingrată, nedemnă de Statutul polițistului și – avem confirmarea, acum – și în afara legii! Concluzia: DEMISIA, Marcel Vela!”, este mesajul public al lui Dumitru Coarnă.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!