Connect with us

Societate

Sindicaliștii Sanitas Constanța PROTESTEAZĂ mâine în Capitală. Vezi ce solicitări au

Published

on

sanitas

În perioada 6-8 februarie, Federația SANITAS organizează acțiuni de protest în București pentru susținerea revendicărilor membrilor de sindicat.

În data de 7 februarie, adunarea participanților la miting va fi în Piața Victoriei din Capitală, alveola centrală, la ora 10.00, iar de acolo se va pleca în marș și se vor face opriri în fața câtorva spitale din București, în mod simbolic, ca un gest de mulțumire pentru întregul efort depus de toți salariații din SĂNĂTATE și ASISTENȚĂ SOCIALĂ din toată țara, în ultimii trei ani precum și ca dovadă a respectului și susținerii necondiționate a organizației noastre pentru fiecare membru de sindicat și lucrător din cele două sisteme din întreaga țară!

”Prin acțiunea noastră transmitem, din București, aceste mesaje de UNITATE, RESPECT și SUSȚINERE către fiecare lucrător pe care Guvernul pare că l-a uitat, dar noi nu, indiferent de localitatea în care acesta își desfășoară activitatea!”, au precizat reprezentanții Federației SANITAS.

Mai multe autocare cu protestatari vor pleaca mâine dimineață din județul Constanța.

Membrii Sindicatului Sanitas din unitățile sanitare și de asistență socială din județul Constanța vor participa la acțiunile de protest din Piața Victoriei în 7 februarie 2023 pentru susţinerea următoarelor revendicări:

1. Creșterea veniturilor tuturor salariaților din sănătate și asistență socială cu un procent de minimum 15%, pentru acoperirea inflației.

Nivelul inflaţiei a atins cote alarmante şi a dus la o scădere semnificativă a puterii de cumpărare, anulând orice creştere salarială din ultimii ani.
La începutul anului doar o mică parte dintre angajați au primit măriri salariale, dar și acestea au fost mult sub rata inflației. Toți angajații resimt scăderea nivelului de trai.

2. Asigurarea finanțării corespunzătoare a unităților sanitare și a celor de asistență socială pentru desfășurarea în bune condiții a activității. Finanțarea voucherelor de vacanță de la bugetul de stat, pentru toți angajații din Sănătate și Asistență Socială;

În condițiile în care prețul curentului, gazelor, alimentelor, medicamentelor, materialelor sanitare, etc s-au dublat sau triplat în ultimii ani, tariful pe caz rezolvat plătit de Casa Națională de Asigurări de Sănătate a rămas “înghețat” la nivelul anului 2015.
O altă discriminare majoră o reprezintă acordarea voucherelor de vacanță în Sănătate și Asistență Socială unde unitățile sunt nevoite să acorde aceste vouchere din contractul de prestări servicii medicale/standarde de cost, toți ceilalți bugetari având aceste drepturi finanțate de la bugetul de stat. În aceste condiții multe unități sanitare și de asistență socială nu le pot acorda.

3. Declanșarea, de urgență, a negocierilor între Guvernul României și partenerii sociali, pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice.

Iată anunțul referitor la autocarele care vor pleca din județul Constanța

Biroul Executiv al Sindicatului Sanitas Constanța a postat pe pagina de facebook un anunț în atenția participanților la protestul din 7 februarie.

”AUTOCARELE NR. 1, 2 ȘI 3 VOR PLECA DIN CONSTANȚA, SCJU INTRAREA PERSONALULUI DE LÂNGĂ EUROMEDICA (AFIDEEA), ORA 6:30

Vă comunicam repartiția participanților pe fiecare autocar și responsabilii:

AUTOCAR nr. 1: responsabil – MANEA NICOLAE

-SCJU secțiile: Neurologie, OG, Diabet, Farmacie, UPU Navodari, UPU Constanța, Ortopedie

-DSP

-DGAS: cabinete școlare, cămin de bătrâni

-DGASPC: CSC Antonio, CSC Cristina, CSC Orizont

AUTOCAR nr. 2: responsabil – RADULESCU CRISTINA

– SCJU secțiile: Chirurgie Cardiovasculară, Chirurgie I, Neurochirugie, ATI, TBC Agigea, Cardiologie, Administrativ

-Spitalul Clinic Căi Ferate

-Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizica și Balneologie Eforie Nord

AUTOCAR nr. 3: responsabil – SEITAN CARMEN

– SCJU sectiile: Chirurgie pediatrică, ORL, Radioterapie, Ingrjiri Paliative, Psihiatrie, BFT II, Pediatrie, CSM, DV, Ambulator, Oncologie, Chirurgie plastică, Oftalmologie, Chirurgie II, Sterilizare, Medicală II

AUTOCARUL NR. 4 VA PLECA DIN NEGRU VODĂ, ZONA MONUMENT; ORA 5:45 ȘI VA PRELUA COLEGII DE LA TECHIRGHIOL LA 6.30 DIN ZONA MONUMENT.

AUTOCAR nr. 4: responsabil – SERBAN MIRELA

– DGASPC: CRRN Techirghiol, CRRN Armonia Techirghiol, CSC Sparta Rotterdam, Sf. Luca Negru Vodă, Sf Andrei Negru Voda

– Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol

– Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia

– Spital Municipal Mangalia”

Foto: Federația Sanitas

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!