Connect with us

Actual

Sistem de alarmare la incendiu recepționat pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

S.N. Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța S.A. a anunțat că, în data de 28.11.2018, s-a făcut recepția lucrărilor ce au avut ca obiect furnizarea, montarea și punerea în funcțiune a unui ”Sistem alarmare la incendiu”.

Contractul a fost încheiat în data de 4.09.2018 cu DIGITAL TEHNO PLUS SRL, la valoarea de 426.812,74 lei (fără TVA).

Aeroportul are în dotare clădiri specializate pentru asigurarea condițiilor necesare pentru transportul aerian al pasagerilor și bagajelor, denumite terminale de pasageri. Pe perioada desfășurării activităților specifice pentru pasageri în terminale, trebuie asigurate toate cerințele de siguranță și securitate a oamenilor și bagajelor.

Satisfacerea cerinţei esenţiale ”securitate la incendiu” pe întreaga durată de viaţă a construcţiei, instalaţiei şi a amenajării se asigură, conform prevederilor reglementărilor tehnice specifice, prin măsuri interdependente, printre care: detectarea incendiilor în faza iniţială prin sisteme şi instalaţii automate de detectare, semnalizare şi alarmare; stingerea incendiilor cu sisteme ori instalaţii adecvate şi eficiente.

Instalaţiile de protecţie împotriva incendiilor fac parte din măsurile de protecţie activă la foc cu rol important în asigurarea cerinţei esenţiale ”securitatea la incendiu” a construcţiilor, instalaţiilor tehnologice şi a amenajărilor, precum şi pentru securitatea utilizatorilor.

”Avându-se în vedere condiţiile specifice existente la nivelul aeroportului, prin introducerea sistemului de protecţie împotriva incendiilor, se urmăreşte a se obţine un anumit grad de siguranţă în exploatarea construcţiilor, reducându-se astfel nivelul riscului de incendiu/explozie.”, a precizat directorul general, Bogdan Artagea.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video) Cozi interminabile la o secție de votare din Amsterdam. Vezi câte ore stau românii la coadă.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Românii din întreaga Europă stau astăzi la cozi interminabile pentru a-și execita dreptul la vot. Cei mai mulți dintre ei votează atât pentru Parlamentul European, cât și pentru referendum. Mii de oameni s-au așezat la cozi încă de la primele ore ale dimineții.

Sunt cozi de cel puțin un km la Londra. La Paris se așteaptă cel puțin două ore până în fața cabinei de vot, iar situația este similară și la Viena.

Foarte mulți oameni sunt și la Hamburg, în așteptarea momentului în care vor putea vota. Nimeni nu pare deranjat de faptul că așteptarea durează cu orele.

Dar cozi interminabile, la care sunt sute de persoane sunt la Amsterdam, în Olanda. Acolo se așteaptă între 3 și 4 ore până se ajunge în fața urnei. La fel este și la Haga.

Cozi identice au existat și la alegerile prezidențiale din anul 2014, atunci când Klaus Iohannis l-a învins în turul doi pe Victor Ponta.

Imaginea de mai jos este de la o secție de votare din Hamburg.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Județul Constanța: Bărbat FOARTE beat, prins la volan.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, în jurul orei 20.30, poliţişti din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au depistat un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din localitatea Fântânele, județul Constanța, în timp ce conducea un autoturism, în aceeași localitate, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,35 mg/l alcool în aerul pur expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Sute de deținuți de la Poarta Albă vor vota. Cei mai mulți, și pentru referendum.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La ora actuală, în penitenciarul Poarta Albă și la secția deschisă de la Valu lui Traian sunt închiși 970 de deținuți. Cei mai mulți dintre ei au decis să voteze numai că procesul electoral nu a început încă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unității, Andreea Brescan, sunt 902 deținuți cu drept de vot. Dintre aceștia, 748 au ales să voteze pentru alegerile europarlamentare, iar 705 vor vota și pentru referendum.

3 secții de votare sunt la penitenciar: două dintre ele, la Poarta Albă (una pentru zona în care sunt închiși bărbații, iar cealaltă pentru cea în care se află femeile), iar una la Valu lui Traian.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: