Connect with us

Actual

Sistem de pază rar întâlnit în România, inaugurat în orașul Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

La Primăria orașului Ovidiu s-a semnat  în urmă cu două zile un protocol de colaborare între Poliția locală și  firma proprie de pază, protecție și monitorizare video, Ovi Protect SRL. În cursul zilei de ieri, 25 mai,  a avut loc o conferință de presă pentru prezentarea acesteia. Societatea comercială are la ora actuală 36 de angajați, potrivit directorului George Stăncioiu.

Primarul George Scupra a justificat  înființarea acesteia și a spus că, potrivit legii, orașul are voie să angajeze un polițist la 10.000 de locuitori adică în Ovidiu pot fi angajați cel mult 16 polițiști. Dar, tot el a precizat că aceștia au dreptul la concedii de odihnă, mai apar vrând nevrând și concedii medicale și sunt nevoiți să lucreze în ture pentru a asigura permanența.  Ca atare, pe fiecare tură sunt 3, cel mult 4 polițiști.

De asemenea, sunt și școlile din oraș care au nevoie de pază și protecție, grădinițele și toate instituțiile publice dar și parcurile. În plus, orașul Ovidiu are în componență și satele Poiana și Culmea, aflate la câțiva km, iar acolo se ajunge ceva mai greu în caz de urgențe.

Prezent la această întâlnire, directorul firmei Ovi Protect SRL, George Stăncioiu, a precizat că déjà a fost mărit numărul camerelor de supraveghere montate în oraș, ajungând la 40. Ideea este că acestea sunt extrem de performante încât fac recunoaștere facilă și a numărului de mașină care este supravegheată. Imaginile sunt vizualizate și stocate în cadrul unui dispecerat de către un operator, care alarmează în caz de nevoie echipele de intervenție. În situații mai grave, acestea pot apela Poliția Locală sau serviciul de urgență 112.

Angajații au stații cu un buton de alarmă, pe care îl pot folosi fără a fi observați de cineva. Așa că, extrem de rapid se poate veni în sprijinul lor. Pe lângă mașinile de intervenție, patrulele dispun și de bicicluri cu care se deplasează repede.

Tot Stăncioiu a precizat că în perioada următoare vor încerca să asigure siguranța cetățenilor. ”Ne dorim să fim un permanent sprijin pentru autoritățile locale, poliție și celelalte instituții de ordine publică dar și un factor de siguranță pentru locuitorii orașului Ovidiu, pentru agenții economici și clienții noștri.”

Foarte optimist, Stăncioiu a spus că își dorește ca firma Ovi Protect să poată asigura în viitor și paza obiectivelor, bunurilor și valorilor, transport de valori și protecție umană specializată, adică gardă de corp.

Dar, până una alta, firma mai are nevoie de unele avize pentru a putea fi autorizată. În acest sens, consultantul Alexandru Istrate a ținut să precizeze că firma este funcțională dar nu operațională. Tot el a spus că tehnologia folosită în dispecerat este considerată de mulți oameni Sience Fiction.

Deja există un număr de telefon pe care locuitorii orașului Ovidiu îl pot folosi în caz de nevoie, respectiv 0241 959.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Iată când începe RADET să furnizeze căldura

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, RADET Constanța a transmis un comunicat de presă, prin care informează consumatorii că, având în vedere prognoza meteo care anunță scăderea temperaturilor exterioare nocturne, începând de marți, 23.10.2018, va demara furnizarea energiei termice sub formă de încălzire.

Rugăm consumatorii racordați la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică ce încă au lucrări nefinalizate pe instalațiile interioare și nu doresc momentan să beneficieze de serviciul de încălzire, să anunțe acest lucru la Dispeceratul RADET (telefon 0341.461000 sau 0241.616792 ) sau pe adresa de email office@radet-constanta.ro.

RADET Constanța reamintește că va proceda la limitarea furnizării energiei termice către consumatorii care înregistrează restanțe la plata facturilor și totodată mulțumește consumatorilor care au înțeles să-și achite în termen obligațiile de plată.

Iată când începe distribuirea căldurii în locuințe pe parcursul sezonului rece: potrivit legislației în vigoare, mai exact art. 117 din H.G. 425/1994, cu modificările şi completările ulterioare: ”începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18.00 – 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici”. Până la această dată, aceste condiţii nu au fost îndeplinite.

Dealtfel, la această oră temperatura la Constanța este de 16 grade Celsius (potrivit ANMH). Este adevărat că prognoza meteorologică anunță scăderi foarte mari ale temperaturilor, inclusiv la malul mării, dar  nici așa nu vor fi trei nopți cu temperaturi egale sau mai mici de 10 grade Celsius.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doliu în fotbalul românesc! A murit Ilie Balaci

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, Ilie Balaci, fostul fotbalist al Universității Craiova și al echipei naționale a României a încetat din viață, la vârsta de 62 de ani.

Potrivit Gazetei de Sud, el a decedat în această dimineață în urma unui stop cardio-respirator.  Balaci venise în Bănie pentru a participa la derbiul din această seară dintre Universitatea Craiova și FCSB, programat de la ora 21.00, pe stadionul ”Ion Oblemenco“. Ilie Balaci a petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică împreună cu câțiva prieteni, iar în această dimineață, aflat în locuința mamei lui din Rovine, a început să se simt rău, povestesc apropiații. A fost chemată o ambulată, care l-a resuscitat mai bine de o jumătate de oră, apoi, nerăspunzând la stimuli, medicii au declarat decesul.

”În jurul orei 09.40, a fost anunţat apelul la 112. Imediat la locuinţa de familie a fotbalistului s-a deplasat un echipaj cu medic de la SAJ Dolj, care a găsit victima în stop cardio-respirator. Ulterior, s-a luat decizia de a mai trimite în sprijin la caz înca in echipaj SMURD cu medic. După executarea timp de mai multe zeci de minute a manevrelor de resuscitare (conform protocolului medical) a fost declarat decesul fotbalistului”, a precizat ulterior ISU Dolj.

Născut la 13 septembrie 1956, Balaci şi-a petrecut cea mai mare carieră de fotbalist la Universitatea Craiova (1973-1984). El a mai evoluat la FC Olt şi la Dinamo. Ilie Balaci a îmbrăcat de 65 de ori tricoul echipei naţionale, pentru care a marcat opt goluri.

Ca antrenor, Balaci a pregătit mai multe echipe din Zona Golfului şi din nordul Africii, cu care a obţinut numeroase performanţe.

Ilie Balaci a fost cel mai important produs al şcolii de fotbal craiovene. Născut la Bistreţ, judeţul Dolj, a debutat la Universitatea în august 1973 şi a fost motorul echipei spre primul titlu de campioană, în 1974. Este cel mai tânăr debutant la echipa naţională, în perioada de glorie a acesteia, la 17 ani, 6 luni şi 10 zile. Debutul lui Balaci sub tricolor s-a produs pe 23 martie 1974, pe Parc des Princes, la un meci cu Franţa. A câştigat 3 titluri naţionale şi 4 cupe ale României, identificându-se practic cu perioada de glorie a Universităţii. A fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în două rânduri, în 1981 şi 1982. În divizia A are 349 de prezenţe şi 84 de goluri, în cupele europene a marcat de 7 ori în cele 38 de apariţii, în vreme ce la naţională are 65 de selecţii şi 8 goluri.

Ca antrenor a avut performanţe remarcabile în special în ţările arabe. A câştigat Cupa Campionilor Africii, în 1992, cu Club Africain Tunis (Tunisia), Cupa Cupelor Ţărilor Arabe, în 1993 şi 1994 cu Olimpique Casablanca (Maroc), Cupa Campionnilor Golfului, în 1997, cu Al Nassr Riad, şi în 1998 cu Al Hilal (ambele din Arabia Saudită), Cupa Cupelor Ţărilor Arabe în 2000 cu Al Ain (Emiratele Arabe Unite), Supercupa Asiei, în 2000 cu Al Ain.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Istria: Un bărbat și-a pierdut viața! S-a răsturnat cu tractorul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, serviciul de urgență 112 a fost sunat pentru a fi solicitate forțe de intervenție la Istria. Acolo, un bărbat în vârstă de 44 de ani, care efectua lucrări agricole cu tractorul s-a răsturnat și părea a fi în stare foarte gravă.

Omul a rămas prins sub tractor și a fost scos de fratele lui, până la sosirea echipelor de salvare.

La fața locului au fost trimise de urgență elicopterul și un echipaj Saj B2 pentru a acorda o mână de ajutor.

Echipajele de salvare au încercat să îl resusciteze pe bărbat dar, din nefericire nu a răspuns manevrelor. În aceste condiții, au fost nevoiți să declare decesul tractoristului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: