Connect with us

Actual

Sistem de pază rar întâlnit în România, inaugurat în orașul Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

La Primăria orașului Ovidiu s-a semnat  în urmă cu două zile un protocol de colaborare între Poliția locală și  firma proprie de pază, protecție și monitorizare video, Ovi Protect SRL. În cursul zilei de ieri, 25 mai,  a avut loc o conferință de presă pentru prezentarea acesteia. Societatea comercială are la ora actuală 36 de angajați, potrivit directorului George Stăncioiu.

Primarul George Scupra a justificat  înființarea acesteia și a spus că, potrivit legii, orașul are voie să angajeze un polițist la 10.000 de locuitori adică în Ovidiu pot fi angajați cel mult 16 polițiști. Dar, tot el a precizat că aceștia au dreptul la concedii de odihnă, mai apar vrând nevrând și concedii medicale și sunt nevoiți să lucreze în ture pentru a asigura permanența.  Ca atare, pe fiecare tură sunt 3, cel mult 4 polițiști.

De asemenea, sunt și școlile din oraș care au nevoie de pază și protecție, grădinițele și toate instituțiile publice dar și parcurile. În plus, orașul Ovidiu are în componență și satele Poiana și Culmea, aflate la câțiva km, iar acolo se ajunge ceva mai greu în caz de urgențe.

Prezent la această întâlnire, directorul firmei Ovi Protect SRL, George Stăncioiu, a precizat că déjà a fost mărit numărul camerelor de supraveghere montate în oraș, ajungând la 40. Ideea este că acestea sunt extrem de performante încât fac recunoaștere facilă și a numărului de mașină care este supravegheată. Imaginile sunt vizualizate și stocate în cadrul unui dispecerat de către un operator, care alarmează în caz de nevoie echipele de intervenție. În situații mai grave, acestea pot apela Poliția Locală sau serviciul de urgență 112.

Angajații au stații cu un buton de alarmă, pe care îl pot folosi fără a fi observați de cineva. Așa că, extrem de rapid se poate veni în sprijinul lor. Pe lângă mașinile de intervenție, patrulele dispun și de bicicluri cu care se deplasează repede.

Tot Stăncioiu a precizat că în perioada următoare vor încerca să asigure siguranța cetățenilor. ”Ne dorim să fim un permanent sprijin pentru autoritățile locale, poliție și celelalte instituții de ordine publică dar și un factor de siguranță pentru locuitorii orașului Ovidiu, pentru agenții economici și clienții noștri.”

Foarte optimist, Stăncioiu a spus că își dorește ca firma Ovi Protect să poată asigura în viitor și paza obiectivelor, bunurilor și valorilor, transport de valori și protecție umană specializată, adică gardă de corp.

Dar, până una alta, firma mai are nevoie de unele avize pentru a putea fi autorizată. În acest sens, consultantul Alexandru Istrate a ținut să precizeze că firma este funcțională dar nu operațională. Tot el a spus că tehnologia folosită în dispecerat este considerată de mulți oameni Sience Fiction.

Deja există un număr de telefon pe care locuitorii orașului Ovidiu îl pot folosi în caz de nevoie, respectiv 0241 959.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Bărbați din Constanța prinși foarte beți la volan. Unul a provocat și un accident rutier

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii și al nopții trecute, polițiștii constănțeni au oprit în trafic mai mulți șoferi care erau băuți la volan. Dar cum alcoolemia lor era de peste 0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat, nu se poate spune că oamenii băuseră câte o bere…

Vă prezentăm o listă a celor prinși beți la volan.

La data de 24 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au depistat un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din localitatea Mihai Viteazu, județul Constanța, care a condus un autoturism, pe strada  Principală din localitate, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 24 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au depistat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din municipiul Brăila, care a condus un autoturism, pe bulevardul Mamaia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 24 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța au depistat un tânăr, în vârstă de 30 de ani, din localitatea Băneasa, județul Constanța, care a condus un autoturism, pe Șoseaua Mangaliei, fiind sub influența băuturilor alcoolice, ulterior producând un accident rutier soldat doar cu pagube materiale.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 23 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au depistat un tânăr, în vârstă de 22 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Margaretelor din localitatea Cobadin, fiind sub influența băuturilor alcoolice..

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 23 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Medgidia au depistat un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din Medgidia, care a condus un autoturism, pe strada Monumentului din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbații în cauză au fost conduși la spital pentru a li se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Scandal între două familii din Culmea. O persoană a ajuns la spital

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în localitatea Culmea – orașul Ovidiu – a avut loc un scandal între două familii, în urma căruia o tânără de doar 23 de ani a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Potrivit primelor detalii, apelul la numărul de urgență 112 a venit în jurul orei 11.30.

Potrivit IPJ Constanța, un bărbat de 29 de ani a sesizat faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, un bărbat de 30 de ani a intrat în curtea casei și, în urma unor discuții în contradictoriu, ar fi agresat-o fizic pe soția sa, în vârstă de 23 de ani.

Aceasta a fost preluată de cadrele medicale și transportată la spitalul județean pentru îngrijiri medicale.
În cauză, polițiștii din Ovidiu au deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu și lovire sau alte violente.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Pește confiscat de jandarmi în piețele din județul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

O cantitate de peste 370 kg de peşte comercializat  ilegal a fost scoasă din circulaţie de către jandarmii constănţeni în acest week-end, în urma executării unor acţiuni punctuale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de comerţ cu nerespectarea cadrului legal.

În perioada 23-24 martie a.c., echipajele de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au depistat patru persoane care comercializau peşte (crap, caras, hering, scrumbie, guvide), fără a avea documente legale, în târgurile din municipiul Mangalia, Cobadin şi General Scărişoreanu.

Deoarece faptele sunt prevăzute şi sancţionate de  O.U.G. nr. 23 /2008 privind pescuitul şi acvacultura, (deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit),  jandarmii au întocmit procesele verbale de sesizare ce vor fi înaintate structurilor de poliţie,  în vederea continuării cercetărilor. Peştele a fost predat societăţilor comerciale specializate, iar cel impropriu consumului a fost predat către autorităţile competente, pentru distrugere.

”Recomandăm cetăţenilor să nu achiziţioneze peşte, icre ori produs din peşte ce nu îndeplinesc condiţiile legale de comercializare şi să sesizeze autorităţile atunci când observă astfel de fapte.”, precizează Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul din cadrul

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: