Connect with us

Actual

Sistem de pază rar întâlnit în România, inaugurat în orașul Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

La Primăria orașului Ovidiu s-a semnat  în urmă cu două zile un protocol de colaborare între Poliția locală și  firma proprie de pază, protecție și monitorizare video, Ovi Protect SRL. În cursul zilei de ieri, 25 mai,  a avut loc o conferință de presă pentru prezentarea acesteia. Societatea comercială are la ora actuală 36 de angajați, potrivit directorului George Stăncioiu.

Primarul George Scupra a justificat  înființarea acesteia și a spus că, potrivit legii, orașul are voie să angajeze un polițist la 10.000 de locuitori adică în Ovidiu pot fi angajați cel mult 16 polițiști. Dar, tot el a precizat că aceștia au dreptul la concedii de odihnă, mai apar vrând nevrând și concedii medicale și sunt nevoiți să lucreze în ture pentru a asigura permanența.  Ca atare, pe fiecare tură sunt 3, cel mult 4 polițiști.

De asemenea, sunt și școlile din oraș care au nevoie de pază și protecție, grădinițele și toate instituțiile publice dar și parcurile. În plus, orașul Ovidiu are în componență și satele Poiana și Culmea, aflate la câțiva km, iar acolo se ajunge ceva mai greu în caz de urgențe.

Prezent la această întâlnire, directorul firmei Ovi Protect SRL, George Stăncioiu, a precizat că déjà a fost mărit numărul camerelor de supraveghere montate în oraș, ajungând la 40. Ideea este că acestea sunt extrem de performante încât fac recunoaștere facilă și a numărului de mașină care este supravegheată. Imaginile sunt vizualizate și stocate în cadrul unui dispecerat de către un operator, care alarmează în caz de nevoie echipele de intervenție. În situații mai grave, acestea pot apela Poliția Locală sau serviciul de urgență 112.

Angajații au stații cu un buton de alarmă, pe care îl pot folosi fără a fi observați de cineva. Așa că, extrem de rapid se poate veni în sprijinul lor. Pe lângă mașinile de intervenție, patrulele dispun și de bicicluri cu care se deplasează repede.

Tot Stăncioiu a precizat că în perioada următoare vor încerca să asigure siguranța cetățenilor. ”Ne dorim să fim un permanent sprijin pentru autoritățile locale, poliție și celelalte instituții de ordine publică dar și un factor de siguranță pentru locuitorii orașului Ovidiu, pentru agenții economici și clienții noștri.”

Foarte optimist, Stăncioiu a spus că își dorește ca firma Ovi Protect să poată asigura în viitor și paza obiectivelor, bunurilor și valorilor, transport de valori și protecție umană specializată, adică gardă de corp.

Dar, până una alta, firma mai are nevoie de unele avize pentru a putea fi autorizată. În acest sens, consultantul Alexandru Istrate a ținut să precizeze că firma este funcțională dar nu operațională. Tot el a spus că tehnologia folosită în dispecerat este considerată de mulți oameni Sience Fiction.

Deja există un număr de telefon pe care locuitorii orașului Ovidiu îl pot folosi în caz de nevoie, respectiv 0241 959.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Accident rutier cu 4 mașini implicate, pe podul de la Medgidia! Sunt 3 victime

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, pe podul din localitatea Medgidia a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate patru autoturisme. La fața locului s-au deplasat rapid echipaje de intervenție pentru a acorda primul ajutor.

Potrivit serviciului de Ambulanță, în urma acestui accident au fost rănite trei persoane, respectiv: – un copil de 8 ani care are traumatism al membrului superior și inferior, un adult cu traumatism cranio cerebral și un altul cu traumatism cranio facial. Toți trei au fost transportați de urgență la spital.

Știre în curs de actualizare.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: A accidentat un bărbat pe trecerea de pietoni și a părăsit locul faptei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, la ora 12.25, un bărbat, în vârstă de 41 de ani, a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, din Constanţa, dinspre strada Mihai Viteazu către strada I.G.Duca, pe banda nr. 2.

La marcajul pietonal din zona intersecţiei cu strada Sabinelor, a surprins şi accidentat uşor un pieton, de 44 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, din dreapta conducătorului auto.

După producerea accidentului,  șoferul a plecat de la faţa locului fără încuvinţarea organelor de poliţie, fiind depistat ulterior în trafic, în jurul orelor 13:05 pe str. Radu Calomfirescu. Nr. 17, de către o patrulă a Secţiei 1 Poliţie Constanţa.

La ora actuală, bărbatul este audiat de către polițiști.  În momentul producerii evenimentului rutier, șoferul – care deține permis de conducere – nu era băut.

Foto: Arhivă

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Iată ce puteți face la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii este una din cele mai atractive destinații de petrecere a timpului liber din Constanța. În intervalul 1 octombrie 2018 – 30 aprilie 2019, există un tarif comun de acces la Delfinariu, Microrezervație și Păsări Exotice și este următorul:

Adulți: 12 lei

Elevi/Studenți: 3 lei

Copii până la 7 ani: gratuit

Tarif de acces la reprezentațiile cu Lei de mare

Adulți: 20 lei
Copii (7-13 ani inclusiv): 5 lei
Copii până la 7 ani: gratuit

Tarif de acces la Acvariu: 

Adulți: 8 lei

Elevi/studenți: 2 lei

Copii până la 7 ani: gratuit

Tarif de acces la Planetariu:

Adulți: 4 lei

Elevi/studenți: 1 leu

Copiii sub 7 ani nu au acces

IATĂ PROGRAMUL DE FUNCȚIONARE DIN ACEASTĂ PERIOADĂ:

Programul de vizitare al Complexului Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța din blvd. Mamaia nr. 255 este urmatorul:
Program de vizitare luni – duminică între orele 09:00 – 17:00
Program emitere taxa acces luni – duminică între orele 09:00 – 16:30
Incepand cu data de 01.10.2018 programul de vizitare al sectiei Acvariu va fi următorul:
Program de vizitare luni – duminica între orele 09:30 – 16:30
Durata unei reprezentații la Delfinariu, Planetariu și Leii de mare durează aproximativ 20 de minute.

PROGRAMUL REPREZENTAȚIILOR ȘI DEMONSTRAȚIILOR

Delfinariu: Luni-Duminică: 11.00 și 15.00

Leii de mare: Luni-Duminică: 11.30 și 15.30

Planetariu: Luni-Duminică: 10:15, 11:45, 13:00, 14:15

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: