Actual

Sistem de pază rar întâlnit în România, inaugurat în orașul Ovidiu

mai 26, 2018 Maria Ionescu

La Primăria orașului Ovidiu s-a semnat  în urmă cu două zile un protocol de colaborare între Poliția locală și  firma proprie de pază, protecție și monitorizare video, Ovi Protect SRL. În cursul zilei de ieri, 25 mai,  a avut loc o conferință de presă pentru prezentarea acesteia. Societatea comercială are la ora actuală 36 de angajați, potrivit directorului George Stăncioiu.

Primarul George Scupra a justificat  înființarea acesteia și a spus că, potrivit legii, orașul are voie să angajeze un polițist la 10.000 de locuitori adică în Ovidiu pot fi angajați cel mult 16 polițiști. Dar, tot el a precizat că aceștia au dreptul la concedii de odihnă, mai apar vrând nevrând și concedii medicale și sunt nevoiți să lucreze în ture pentru a asigura permanența.  Ca atare, pe fiecare tură sunt 3, cel mult 4 polițiști.

De asemenea, sunt și școlile din oraș care au nevoie de pază și protecție, grădinițele și toate instituțiile publice dar și parcurile. În plus, orașul Ovidiu are în componență și satele Poiana și Culmea, aflate la câțiva km, iar acolo se ajunge ceva mai greu în caz de urgențe.

Prezent la această întâlnire, directorul firmei Ovi Protect SRL, George Stăncioiu, a precizat că déjà a fost mărit numărul camerelor de supraveghere montate în oraș, ajungând la 40. Ideea este că acestea sunt extrem de performante încât fac recunoaștere facilă și a numărului de mașină care este supravegheată. Imaginile sunt vizualizate și stocate în cadrul unui dispecerat de către un operator, care alarmează în caz de nevoie echipele de intervenție. În situații mai grave, acestea pot apela Poliția Locală sau serviciul de urgență 112.

Angajații au stații cu un buton de alarmă, pe care îl pot folosi fără a fi observați de cineva. Așa că, extrem de rapid se poate veni în sprijinul lor. Pe lângă mașinile de intervenție, patrulele dispun și de bicicluri cu care se deplasează repede.

Tot Stăncioiu a precizat că în perioada următoare vor încerca să asigure siguranța cetățenilor. ”Ne dorim să fim un permanent sprijin pentru autoritățile locale, poliție și celelalte instituții de ordine publică dar și un factor de siguranță pentru locuitorii orașului Ovidiu, pentru agenții economici și clienții noștri.”

Foarte optimist, Stăncioiu a spus că își dorește ca firma Ovi Protect să poată asigura în viitor și paza obiectivelor, bunurilor și valorilor, transport de valori și protecție umană specializată, adică gardă de corp.

Dar, până una alta, firma mai are nevoie de unele avize pentru a putea fi autorizată. În acest sens, consultantul Alexandru Istrate a ținut să precizeze că firma este funcțională dar nu operațională. Tot el a spus că tehnologia folosită în dispecerat este considerată de mulți oameni Sience Fiction.

Deja există un număr de telefon pe care locuitorii orașului Ovidiu îl pot folosi în caz de nevoie, respectiv 0241 959.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!