Conecteaza-te cu noi

Administratie

Sistemul „Kiss and Ride“ ar putea fi aplicat și la școlile din Constanța. Aleșii USR au depus o solicitare la Primărie

Published

on

kiss and ride

USR Constanța a depus o solicitare la Comisia de circulație din cadrul Primăriei pentru instituirea sistemului de kiss&ride și la unitățile școlare din Constanța. Aleșii USR spun că este o soluție pentru creșterea siguranței elevilor și descongestionarea traficului în apropierea unităților de învățământ.

„Consilierii USR Constanța au depus o solicitare către comisia de circulație din cadrul Primăriei Constanța pentru eliberarea unui aviz de implementare a unui proiect pilot „Kiss and Ride“ pe Aleea Solidarității, în fața Școlii Generale Nr. 39 „Nicolae Tonitza“ și a grădiniței „Lumea Poveștilor“.

Ce este Kiss and Ride

Este vorba despre un culoar rutier de acces pentru părinţii care îşi aduc copiii la şcoală cu autoturismul. Maşina intră pe culoar, un paznic deschide portiera din spate şi preia copilul, care mai apoi este dus în siguranţă în curtea şcolii. Timpul total pentru a lăsa copilul la școală este de doar 20 de secunde! Fără parcat pe trotuar, fără pus în pericol copilul, fără strecurat printre mașini parcate, fără ambuteiaje rutiere.

Advertisement

Un astfel de sistem a fost deja implementat cu succes în Sectorul 2 din Capitală, de primarul USR Radu Mihaiu.“, spun cei de la USR.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions