Connect with us

Actual

Situație detensionată în Portul Constanța. Asta își dorește noul director general

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi, la sediul CNAPMC din Portul Constanța a avut loc o conferinta de presa, în care noul director general interimar, Dan Tivilichi, s-a întâlnit cu jurnaliștii pentru a le vorbi despre preluarea mandatului și despre prioritățile sale privind conducerea companiei. Noul sef a precizat că nu dorește să comenteze amenda aplicată zilele trecute de Consiliul Concurenței, în valoare de peste 2,5 milioane de lei, deoarece spune că încă nu a primit motivarea pentru această sancțiune. De asemenea, a precizat că își dorește detensionarea situației cu operatorii portuari. Prioritare sunt probleme urgente ale CN APMC. Tivilichi dorește ca activitatea companiei să fie transparentă și să se desfășoare la parametri normali. „Ne dorim un dialog cu operatorii portuari și  comunitatea locală“, a spus noul manager. Întrebat dacă va candida pentru postul de manager al CN APMC, Tivilichi a mărturisit că nu a luat încă o decizie în acest sens. El a mai declarat că sunt probleme de investiții care trebuie demarate. Noul director a vorbit si despre masterplanul Portului Constanța, care poate fi completat de operatori. Documentul trebuie respectat, dar poate fi și completat de către operatorii portuari. Tot el a mai spus astăzi că în actuala structură a companiei lucrează 974 de persoane.
Reamintim ca, la scurt timp după ce Valentin Ionescu, director general al CN APMC, a fost indepartat de la conducere, pozitia i-a fost încredințata lui Dan Tivilichi, fost președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării. Menționăm că Valentin Ionescu a rămas în cadrul CN APMC, el fiind membru în Consiliul de Administrație.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

ISU Constanţa. 10 măsuri de prevenire a incendiilor specifice sezonului rece

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În această perioadă a anului, principalele cauze de izbucnire a incendiilor la locuinţe sunt legate de neglijenţele manifestate de oameni, din nepăsare sau uneori din necunoaştere, în ceea ce priveşte modul de instalare şi utilizare a mijloacelor de încălzire, respectiv a coşurilor de fum.

În scopul preîntâmpinării unor evenimente ce se pot solda cu pierderi de vieţi omeneşti şi mari pagube materiale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa reaminteşte cetăţenilor principalele reguli şi măsuri de apărare împotriva incendiilor la instalarea şi folosirea sobelor şi coşurilor de fum:

  1. asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată;
  2. folosiţi doar materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
  3. exploatați soba numai cu uşiţa închisă;
  4. aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;
  5. NU aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta, materiale combustibile;
  6. stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
  7. NU adormiţi niciodată cu soba aprinsă;
  8. izolați coșurile de fum față de elementele combustibile;
  9. NU utilizați lichide inflamabile la întreţinerea focului;
  10. NU lăsaţi copiii nesupravegheaţi.

“Cetăţeni, nu uitaţi! „E mult mai ușor să previi un incendiu decât să-l stingi!”, reaminteşte Compartimentul Informare şi Relaţii Publice.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

RADET Constanţa. Avarie pe reţeaua de transport a agentului termic

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a apariției unei avarii pe rețeaua de transport a agentului termic primar, nu se pot asigura serviciile de termoficare la PT 17, 18, 19, 20, 22, 23, 24, 25, 42, 108, din zona Capitol şi o parte a zonei Tomis 2.

“Vă asigurăm că echipele noastre de intervenție depun toate eforturile necesare repornirii instalațiilor în cel mai scurt timp.

Vă mulțumim de înțelegere și cerem scuze consumatorilor noștri afectați de această avarie!”, precizează  dispecerul de serviciu al RADET Constanţa.

Pentru informaţii suplimentare puteţi suna la dispeceratul non-stop: 0241 616 792

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Persoană lovită de tren în Gara Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 19.00, militarii ISU Constanţa au fost solicitaţi să intervină în Gara Constanţa, unde o persoană a fost lovită de tren.

Potrivit primelor informaţii, tragicul accident a avut loc la linia 1.

Echipajul care încadrează ambulanţa de terapie intensivă mobila a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical. La faţa locului medicii au constatat că bărbatul avea leziuni incompatibile cu viaţa, fiind nevoiți să declare decesul acestuia.

Ştire în curs de actualizare.

Update: Bărbatul a intenţionat să se sinucidă. În momentul în care s-a pus în mişcare trenul care circula pe relaţia Constanța – București, la ora 18.50, l-a lovit. Martorii precizează că acesta s-a așezat intenționat pe calea ferată.
Asupra lui nu a fost găsit nici un bilet de adio.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 84 de ani, din municipiul Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: