Conecteaza-te cu noi

Actual

Societate din portul Constanța, amendată cu 100.000 de lei pentru dezmembrarea unei barje

Published

on

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța au realizat un control în Portul Constanța, în danele 89 și 90, unde au constatat că o societate comercială desfășoară activitate de dezmembrare a unei barje, fără să dețină autorizație de mediu.

Totodată, s-a constatat că deșeurile rezultate din tăierea/dezmembrarea navei nu sunt colectate pe tipuri, în recipienți adecvați și în spații special amenajate pentru stocarea deșeurilor, în condiții care să garanteze reducerea riscului de poluare a mediului.

Deșeurile nepericuloase (metalice) sunt amestecate cu deșeurile periculoase (izolație din fibră de sticlă, azbest), iar starea de salubrizare pe platforma portuară este deficitară.

”Au fost aplicate două amenzi în valoare totală de 100.000 lei și o sancțiune complementară de suspendare a activității, în conformitate cu prevederile OUG 195/2005 privind protecția mediului și OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor. De asemenea, s-au stabilit măsuri pentru rezolvarea neconformităților constatate cu ocazia controlului.”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions