Conecteaza-te cu noi

Politica

Șoferii care se urcă băuți ori drogați la volan și care comit accidente mortale, DIRECT la închisoare

Published

on

Camera Deputaților a adoptat, astăzi, în calitate de for decizional, legea care prevede ca șoferii băuţi, drogaţi sau fără permis, care au generat un accident rutier mortal, să fie pedepsiţi cu închisoare. Actul normativ urmează să ajungă la președintele României pentru promulgare. Inițiativa aparține senatorului social – democrat Robert Cazanciuc, cunoscută ca Legea Anastasia, este în memoria fetiţei de patru ani care a fost omorâtă de o șoferiță fără permis, anul trecut, chiar de Ziua Copilului, scrie stiridiaspora.ro.

Votul a fost covârșitor în Parlament și doar trei deputați s-au abținut de la vot.

„Anastasia are grijă de viețile noastre dincolo de moarte. Criminalii șoselelor merg la închisoare. Nicio instanță din România nu îi va mai putea condamna cu suspendare pe cei care ucid oameni pe drumurile țării urcați băuți, drogați sau fără permis la volan.

Legea Anastasia (denumită astfel în memoria fetiței de 4 ani ucise la 1 iunie 2022 în fața casei) pe care am inițiat-o, a fost votată, astăzi, de Camera Deputaților și va merge spre promulgare la președintele României.

Advertisement

Au murit prea mulți oameni nevinovați, prea multe familii au trecut prin drame, în ultimii ani. A venit vremea să punem capăt tragediilor. Până la această oră, statisticile existente, oficiale, arată că suntem pe primul loc în Europa la numărul de accidente mortale. Al șaselea an consecutiv. Viața cetățenilor, a oamenilor, este o valoare în sine, iar noi, cei aleși, suntem datori să o apărăm, să o protejăm prin legile pe care le adoptăm. Constituția garantează dreptul la viață și la integritatea fizică, iar noi trebuie să ne asigurăm de respectarea acestui drept. Legea Anastasia este concepută să prevină, să limiteze dramele rutiere și să conștientizeze asupra consecințelor punitive ale teribilismului la volan.

Votul a fost aproape unanim!  Mulțumesc tuturor colegilor care au votat această inițiativă!“, a scris Robert Cazanciuc pe Facebook.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions