Connect with us

Actual

Sorin Colesniuc este noul director al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Pe data de 7 februarie 2018, în urma analizării dosarelor de concurs depuse pentru concursul de proiecte de management organizat de Consiliul Județean Constanța pentru ocuparea funcţiei de manager al Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Secretariatul comisiei de concurs a stabilit că toți cei cinci candidați au fost declarați admiși. Este vorba despre: Cliante Traian, Colesniuc Sorin-Marcel, Cornea Delia Roxana, Mototolea Constantion-Aurel și Zidaru Marian. Pe data de 15 februarie, secretariatul comisiei de concurs a anunțat, conform prevederilor Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului de proiecte de management pentru Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, aprobat prin referatul nr.29147/2016 rezultatul Etapei I:  Iată notele obținute de fiecare cabndidat în parte: Cliante Traian – 6.00, Colesniuc Marcel-Sorin – 8,73, Cornea Delia – 7,93, Mototolea Constantin Aurel – 6,63 și Zidaru Marian – 7,87. Potrivit reglementărilor legale, ,,Sunt declaraţi admişi pentru susţinerea etapei prevăzute la art. 6 alin. (2) lit. b) candidaţii care au obţinut în prima etapă a concursului nota minimă 7”. Așadar, Cliante și Mototolea nu au mai putut participa la următoarea fază, respectiv cea a interviului, care s-a desfășurat în cursul zilei de astăzi în fața unei comisii alcătuite din Ioan Opriș, Maria Magiru și Gabriela Istrate. Ulterior, a fost publicat rezultatul acestui concurs și s-au publicat notele finale. Iată care sunt: Sorin Colesniuc a obținut nota finală 8,86, după ce a obținut nota 9 în fața comisie și astfel se află pe primul loc. Locul al doilea a fost obținut de către Cornea Delia Roxana, cu nota 8,21, iar locul al III-lea i-a revenit lui Marian Zidaru, care aobținut media 7,18. Potrivit comisie de concurs, ”În temeiul ART. 19,alin.(5) din OUG 189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură, cu modificările și completările ulterioare: ,,este declarat câștigător candidatul care a obținut cea mai mare medie, cu condiția ca aceasta să fie minimum 7”.  Așadar, concursul pentru poziția de manager al Muzeului de istorie și Arheologie a fost câștigat de către Sorin-Marcel Colesniuc.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Trei constănțeni și-au pierdut viața într-un accident rutier, în județul Vrancea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după-amiezi, la ora 15.55, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că pe DN2 (E85) Focşani – Adjud, la kilometrul 210+500 de metri, în zona localităţii Haret (judeţul Vrancea), a avut loc o coliziune frontală între două autoturisme. În urma impactului, două persoane au decedat pe loc, iar alte patru au suferit leziuni grave. Circulaţia rutieră a fost oprită pe ambele sensuri.

Din primele informații de la fața locului, un copil de 15 ani se afla în stop cardio-respirator. Alte 5 persoane erau grav rănite. Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri. A fost activat planul roșu de intervenție. Un elicopter SMURD, de la Galați, a ajuns la locul evenimentului rutier pentru a prelua un rănit grav.

Cu trecerea timpului, lucrurile s-au schimbat – din nefericire, patru persoane au murit în urma accidentului produs pe drumul european E85, în zona Haret Pădureni. Conform informațiilor de ultimă oră, trei dintre cei decedați sunt mamă, tată și fiu si se aflau într-o mașină cu numere de Constanța. Cealaltă persoană decedată este un bărbat, din Bacău, șoferul celuilalt autoturism. Alte două persoane sunt rănite, fiind transportate la spital. Un tânăr de aproximativ 20 ani a fost transportat de ambulanța SMURD la CPU Adjud, o victimă de sex feminin a fost transportată de un echipj SAJ la UPU Focșani.

La această oră, traficul se desfășoară alternativ , pe un singur sens.

Foto și video: Monitorul de Vrancea

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Se răcește vremea accentuat în întreaga țară! Mâine suntem sub cod galben de vânt

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică două atenţionări Cod galben de vânt, care vizează mare parte din ţară începând de duminică noaptea.

Practic, numai patru judeţe (Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov) şi municipiul Bucureşti sunt în afara avertizărilor.

Astfel, în intervalul orar 2:00 – 10:00 din 24 septembrie, un număr de 28 de judeţe (din care 10 numai parţial) din jumătatea de vest a ţării se vor afla sub Cod galben de vânt.

În Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei şi zona montană, vântul se va intensifica temporar, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h.

În zona montană vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale care pe creste vor depăşi 100…120 km/h.

Ulterior, în intervalul orar 10:00 – 23:00, tot din 24 septembrie, vor fi afectate şi judeţe din Oltenia, Moldova, Dobrogea, local Muntenia şi Transilvania.

În aceste regiuni, vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp, îndeosebi în sudul Olteniei, vor fi rafale de peste 65…70 km/h. La munte vântul va continua să sufle tare, cu rafale care pe creste vor depăşi 100…120 km/h.

De altfel, începând de duminică noaptea de la ora 23:00, până miercuri dimineaţa la ora 8:00, vremea se va răci accentuat iar temperaturile vor fi chiar şi cu 10 grade mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Octogenară din Oltina, desfigurată de propriul câine! Elicopterul o transportă la Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei zile, elicopterul SMURD a fost solicitat la Oltina pentru a transporta de urgență la Spitalul din  Constanța o femeie în vârstă de 86 de ani, care a fost desfigurată de propriul său câine.

Potrivit Serviciului de Ambulanță, femeia a fost are multiple plăgi craniene, faciale și a membrelor.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: