Connect with us

Actual

Sorin Colesniuc este noul director al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la

Pe data de 7 februarie 2018, în urma analizării dosarelor de concurs depuse pentru concursul de proiecte de management organizat de Consiliul Județean Constanța pentru ocuparea funcţiei de manager al Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Secretariatul comisiei de concurs a stabilit că toți cei cinci candidați au fost declarați admiși. Este vorba despre: Cliante Traian, Colesniuc Sorin-Marcel, Cornea Delia Roxana, Mototolea Constantion-Aurel și Zidaru Marian. Pe data de 15 februarie, secretariatul comisiei de concurs a anunțat, conform prevederilor Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului de proiecte de management pentru Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, aprobat prin referatul nr.29147/2016 rezultatul Etapei I:  Iată notele obținute de fiecare cabndidat în parte: Cliante Traian – 6.00, Colesniuc Marcel-Sorin – 8,73, Cornea Delia – 7,93, Mototolea Constantin Aurel – 6,63 și Zidaru Marian – 7,87. Potrivit reglementărilor legale, ,,Sunt declaraţi admişi pentru susţinerea etapei prevăzute la art. 6 alin. (2) lit. b) candidaţii care au obţinut în prima etapă a concursului nota minimă 7”. Așadar, Cliante și Mototolea nu au mai putut participa la următoarea fază, respectiv cea a interviului, care s-a desfășurat în cursul zilei de astăzi în fața unei comisii alcătuite din Ioan Opriș, Maria Magiru și Gabriela Istrate. Ulterior, a fost publicat rezultatul acestui concurs și s-au publicat notele finale. Iată care sunt: Sorin Colesniuc a obținut nota finală 8,86, după ce a obținut nota 9 în fața comisie și astfel se află pe primul loc. Locul al doilea a fost obținut de către Cornea Delia Roxana, cu nota 8,21, iar locul al III-lea i-a revenit lui Marian Zidaru, care aobținut media 7,18. Potrivit comisie de concurs, ”În temeiul ART. 19,alin.(5) din OUG 189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură, cu modificările și completările ulterioare: ,,este declarat câștigător candidatul care a obținut cea mai mare medie, cu condiția ca aceasta să fie minimum 7”.  Așadar, concursul pentru poziția de manager al Muzeului de istorie și Arheologie a fost câștigat de către Sorin-Marcel Colesniuc.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Persoană lovită de tren în Gara Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, puţin după ora 19.00, militarii ISU Constanţa au fost solicitaţi să intervină în Gara Constanţa, unde o persoană a fost lovită de tren.

Potrivit primelor informaţii, tragicul accident a avut loc la linia 1.

Echipajul care încadrează ambulanţa de terapie intensivă mobila a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical. La faţa locului medicii au constatat că bărbatul avea leziuni incompatibile cu viaţa, fiind nevoiți să declare decesul acestuia.

Ştire în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

10 bărbaţi au fost amendaţi în Piaţa Tomis III. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 11.30, polițiștii Secției 2 și jandarmi din cadrul G.J.M. Tomis, în timp ce desfășurau activități de prevenire și limitare a infectării cu noul coronavirus, au constatat faptul că, la terasele din zona Pieței Tomis 3, mai multe persoane consumă, la mese, băuturi alcoolice.

Având în vedere măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanța, persoanele în cauză au părăsit domiciliul fără a avea un motiv întemeiat, fapt ce contravine normelor legale în vigoare.

Forțele de ordine au identificat 10 bărbați, care au fost sancționați cu amendă în valoare totală de 5.000 de lei.

“Pe această cale, le recomandăm cetățenilor să respecte normele legale și măsurile de protecție.

Reamintim faptul că deplasarea în interiorul zonei carantinate, fără un motiv justificat, este interzisă.”, precizează Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanţa.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

PMP, scrisoare deschisă către prefectul județului Constanța: „Embargo, embargo, dar să știm și noi“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

PMP-iștii constănțeni i-au trimis prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, o scrisoare deschisă în care îi adresează mai multe întrebări legate de impunerea mai multor restricții.

„Stimate domnule prefect Coșa Silviu-Iulian, aleg această cale de a comunica cu dumneavoastră deoarece alt mod de comunicare nu există, opacitatea (adică exact opusul trensparenței cu care se laudă guvernul P.N.L.) pune stăpânire pe zi ce trece pe instituția pe care cu onor o conduceți. Pentru a nu vă reține mult și pentru a limita suspansul care v-ar cuprinde prin lecturarea acestei scrisori deschise, voi intra direct în subiect.

  1. Starea de alertă pe care ați instituit-o este o măsură prevăzută de Constituția României sau nu?
  2. Considerați că starea de alertă este o măsură care afectează agenții economici din punct de vedere al măsurilor dispuse de dumneavoastră în calitate de președinte al C.J.S.U.?
  3. Agenții economici care suferă pierderi ca urmare a stării de alertă (clienții agenților economici sunt sancționați dacă sunt găsiți pe terase, în frizerii sau cabinete cosmetice etc. de către forțele de ordine, fiindu-le afectată activitatea în mod negativ) vor beneficia de sprijin financiar din partea guvernului sau din partea altor instituții sau nu? Dacă nu, vă cer să menționați public care este motivul pentru care nu îi sprijiniți pe agenţii economici, aşa cum se întâmplă in toate ţările europene, și îi împingeţi către faliment.
  4. Este corectă măsura sancționării constănțenilor care frecventează terasele restaurantelor sau ale cafenelelor?
  5. Care este criteriul care a stat la baza nominalizării activităților permise de către dumneavoastră a fi desfășurate în timpul carantinării municipiului Constanța și a celorlalte localități afectate de carantină?

Deocamdată atât. Măcar să ne lămuriți pe noi, constănțenii, în legătură cu cele cinci probleme ridicate mai sus. Nu îmi doresc un răspuns trimis pe email-ul P.M.P. sau prin poștă la adresa Mișcării Populare. Noi nu avem nimic de ascuns. Din păcate dumneavoastră, autoritățile, da. Totuși vă cerem un răspuns public problemelor semnalate și soluții pentru despăgubirea agenților economici, care azi au un embargo mascat din partea autorităților prin această declarare “perversă” a stării de alertă, tocmai pentru a nu le permite celor afectați să ceară despăgubiri.“, se arată în scrisoarea semnată de președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: