Politica Slide

Sorin Grindeanu: NU ÎMI DAU DEMISIA!

iun. 14, 2017 Mihaela Tîrpan

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seara, că nu îşi dă demisia şi că i s-a propus şefia mai multor instituţii ale statului, doar ca să îşi dea demisia. Grindeanu a transmis multora din colegii CEx că îi pare rău că au trecut prin această experienţă neplăcută, cerându-şi scuze. El a început prin a le mulţumi românilor pentru sprijin şi primarilor şi membrilor de partid care i-au transmis mesaje de susţinere, informează Agerpres.ro.

Sorin Grindeanu a reluat afirmaţia făcută în CEx conform căteia va deisiona doar după ce va avea o garanţie din partea preşedintelui Iohannis că următorul premier va fi tot de la PSD.

“Nu îmi dau demisia. Am obligaţia să mă comport responsabil faţă de România şi faţă de partidul din care fac parte. E Guvernul României, nu al CEX-ului şi toţi trebuie să ne simţim responsabili de acest lucru. Îmi voi da demisia când preşedintele Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premier de la PSD. E normal faţă de acele sute de mii de oameni de care spuneam mai devreme. Nu vreau ca alte scenarii să poată să intre în discuţie. Îmi voi da demisia în momentul în care preşedintele Iohannis, după consultări, va pune un premier de la PSD”, a anunţat premierul în conferinţa de presă susţinută la Palatul Victoria.

“Nu mă agăţ de scaun”, a spus prim-ministrul, adăugând că îşi doreşte ca această criză să se încheie cât mai repede.

“I-am propus domnului Dragnea să ne asumăm împreună acest presupus eşec şi atunci să demisionăm împreună”, a spus premierul, referindu-se la deficienţele constatate în îndeplinirea programului de guvernare.

El s-a întrebat ce s-a schimbat din data de 19 mai, când Liviu Dragnea se declara mulţumit de activitatea Guvernului.

viewscnt

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!