Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Speranțe pentru 90.000 de familii. Programul ”Casa Verde Fotovoltaice” va fi deblocat

Published

on

Ministrul PNL al Mediului, Mircea Fechet, a anunțat, astăzi, că programul ”Casa Verde Fotovoltaice”, așteptat de peste 90.000 familii, va fi deblocat. Programul a fost blocat, astăzi, de decizia unei instanțe de judecată, respectiv Curtea de Apel Oradea, care a suspendat acest program în urmă cu câteva săptămâni.

Ministrul PNL al Mediului, Mircea Fechet, a mediat o înțelegere între părțile implicate în suspendarea în instanță a programului, iar în această săptămână se va deschide o nouă sesiune de înscriere a instalatorilor de panouri fotovoltaice.

„Acum câteva zile am invitat la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor reprezentanții companiei care au dat în judecată AFM-ul și am invitat și reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu și am încercat să găsesc o posibilitate de mediere a acestui conflict între un privat și statul român, înțelegând că termenele de judecată ar putea să depășească cu multe perioada pe care noi o estimăm și cu speranța că reușim să deblocăm această situație. Vreau să anunț că am ajuns la o înțelegere între părți în sensul în care miercuri, în această săptămână, la ora 10 dimineața vom deschide o nouă sesiune prin care vom valida potențialii instalatori. În această sesiune nouă și instalatori noi, dar și cei care au fost respinși, cum este și cazul acestei societăți comerciale care a dat statul în judecată. Am primit promisiunea societății că în măsura în care se va deschide o nouă sesiune, în măsura în care va aplica și în măsura în care va fi validată, aceasta va renunța la procesul pe care l-a intentat, moment în care putem să sperăm că așteptarea celor 90.000 de familii va fi mult scurtată.“, a declarat Fechet.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions