Connect with us

Actual

Spitalul Mangalia va suplimenta numărul de paturi alocate pacienților Covid

Publicat

la

Începând de luni, 27 septembrie, Spitalul Municipal Mangalia va suplimenta numărul de paturi alocate pacienților diagnosticați Covid-19, ca urmare a creșterii numărului de cazuri la nivel national, dar și în județul Constanța.

Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, atât pentru spitalul din Mangalia, cât și pentru alte instituții similare, din județ.

Astfel, unitatea medicală din sudul județului Constanța este pregătită cu 55 de paturi alocate pacienților Covid, care nu au nevoie de Terapie Intensivă și 9 paturi ATI, pentru cei cu forme grave. Restul pacienților, care suferă de diferite afecțiuni, vor fi tratați de medici ai spitalului, în regim de spitalizare continuă sau de zi, în funcție de specificul bolii.

”Întrucât incidența numărul de cazuri la nivelul județului este în continuă creștere, ne așteptăm ca în perioada următoare să avem din ce în ce mai mulți pacienți COVID – pozitiv. Noi suntem pregătiți cu materiale sanitare și echipamente medicale pentru a trata toți pacienții care vin la spitalul nostru. Vom trata la fel și pacienții COVID, dar și pe cei care au nevoie de îngrijire de specialitate, pe restul secțiilor”, a precizat managerul spitalului, Alina Dan.

Reprezentanții unității sanitare spun că modulul de triaj va fi mutat din locul cunoscut, însă tot în fața Pavilionului B, întrucât, în luna octombrie, vor începe lucrările de construcție a Ambulatoriului de specialitate, cu fonduri nerambursabile UE.

”Noua clădire va fi o extindere a Pavilionului B, cu parter și două etaje, unde vor fi amenajate cabinete medicale de specialitate, în regim ambulatoriu. Dacă lucrările se desfășoară conform graficului, sperăm ca în maximum doi ani să dispunem de un Ambulatoriu modern, construit din temelii, la standarde UE”, a mai subliniat managerul Alina Dan.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Masca de protecție, OBLIGATORIE în tot județul Constanța – document

Publicat

la data de

Scris de

În cadrul CJSU, ședință desfășurată duminică, 24 octombrie a.c., a fost votată hotărârea nr. 152. Aceasta prevede ca, indiferent de rata de incidență cumulată la 14 zile, CLSU ale U.A.T.-urilor din județul Constanța, să adopte hotărâri pentru dispunerea măsurilor de prevenire a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectând prevederile HG nr. 1090/2021, modificată prin HG nr. 1130/2021.

Concret, în tot județul Constanța, până la o nouă decizie a CJSU, masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice închise, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spațiile publice deschise, oriunde se formează aglomerări de persoane.

Totodată, CLSU al U.A.T. Agigea va respecta prevederile Ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 7884/22.10.2021 privind instituirea carantinei zonale.

Măsurile se aplică începând cu data de 25.10.2021, ora 00.00, pe perioada stării de alertă, până la adoptarea unor dispoziții contrare.

Iată documentul:

Download (PDF, Unknown)

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bărbat prins băut la volan în Lumina

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, un bărbat din comuna Lumina a fost prins beat la volan. Transportat la spital, acesta a refuzat să i se preleveze mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 1.30, polițiști din cadrul Postului de Poliție Lumina au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe DN 22, în localitatea Lumina, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În această cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr din Năvodari, prins la volan fără permis de conducere

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, polițiștii din Năvodari au constatat o infracțiune la regimul rutier, comisă de un tânăr.

Potrivit reprezentanților Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii au identificat un bărbat, de 19 ani, care a condus un autoturism pe strada Rândunelelor din orașul Năvodari, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Tânărul s-a ales cu dosar de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: