Conecteaza-te cu noi

Actual

Sportivul Alexandru Dumbravă, recuperat din largul Mării Negre

Published

on

nava maia

Operațiune de salvare în Marea Neagră. Sportivul de anduranță Alexandru Florian Dumbrava, aflat într-o barcă de 9m lungime, a contactat noaptea trecută Centrul Maritim de Coordonare și a solicitat să fie salvat. El se afla într-o barcă cu vâsle, era epuizat și acuza dureri de spate şi genunchi în urma efortului depus la rame. Operațiunea de căutare și salvare a fost declanșată imediat, iar barca sa a fost localizată la aproximativ 80 de mile marine distanţă de Mangalia. Ofițerii MRCC din cadrul Autorității Navale Române au informat MRCC Varna despre operațiunea de salvare și au obținut permisiunea poliției de frontieră bulgare de a trimite în zonă o navă ARSVOM, întrucât persoana ce urma a fi salvată se afla la limita zonelor de responsabilitate a României și Bulgariei.

“Alexandru Dumbravă a fost preluat de nava ARSVOM Maia, iar în jurul orei 13.00 va ajunge la Mangalia.”, a precizat conducerea Autorităţii Navale Române.

„Operațiunea de preluare a sportivului român de record mondial, care a traversat Marea Neagră intr-o barcă cu vâsle, s-a încheiat cu succes.  Atât bărbatul cât și ambarcațiunea sa, au ajuns cu bine în Portul Mangalia. Amintim faptul că, noaptea trecută, MRCC a solicitat intervenția ARSVOM pentru preluarea unui bărbat, aflat la 80 mile distanță, travers Mangalia. Echipajul S/I MAIA a pornit în căutarea bărbatului, noaptea trecută, la ora 01:08 și l-au preluat in această dimineață, în jurul orei 07:00. Ambarcațiunea acestuia a fost tractată și adusă în siguranță pana în Portul Mangalia. Operațiunea de căutare și salvare a vieții omenești pe mare, în această situație efectuându-se la o distanță de peste 80 mile, a fost posibilă deoarece navele Arsvom sunt certificate pentru navigare internațională, iar echipajul aflat la bord deține brevet international. În aceste condiții, este posibila navigarea în afara apelor teritoriale române.“, spun autoritățile.

sportiv salvat

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions