Politica

SRI: “Dispozitivul din casa ministrului Carmen Dan este unul de înregistrare audio ieftin, de 200-300 de lei. Ar putea proveni din zona privată”

nov. 30, 2017 Mihaela Tîrpan

Dispozitivul gasit in casa in care locuieste ministrul de Interne Carmen Dan este unul de inregistrare audio ieftin, care ar putea veni din zona privata, a declarat miercuri seara, purtatorul de cuvant al SRI Ovidiu Marincea, care a anuntat ca SRI va oferi tot sprijinul in ancheta asupra acestui caz, informeaza news.ro.

“Din primele noastre verificari, este un dispozitiv care ar putea proveni dintr-o zona privata. Cel mai probabil vorbim despre un dispozitiv de inregistrare audio ieftin, care costa 2-300 de lei si care poate fi achizitionat de oricine de pe orice site specializat”, a afirmat Marincea la Romania TV, precizand ca nici serviciile de informatii interne si nici cele externe nu folosesc astfel de dispozitive ieftine.
Marincea a tinut sa elimine orice speculatii conform carora SRI ar avea legatura cu dispozitivul gasit in locuinta ministrului Carmen Dan.
“SRI este un serviciu de contraspionaj, care ii prinde pe spioni, nu spioneaza. SRI nu fioloseste tehnica “descoperibila” de persoane neautorizate”, a mentionat purtatorul de cuvant al SRI.
El a apreciat acest caz ca fiind unul extrem de grav, avand in vedere ca un ministru si membru CSAT gaseste in locuinta proprie un astfel de dispozitiv.
“SRI se va implica intru totul in acest caz pana la capat si vorm acorda intregul nostru sprijin ministrului de Interne, iar acest lucru i l-am transmis deja”, a relatat Marincea, adaugand ca directorul SRI a vorbit deja cu Carmen Dan si va pune la dispozitie tot ce este nevoie pentru aceasta ancheta si pentru identificarea autorilor in cel mai scurt timp.

Raspunzand unei intrebari, purtatorul de cuvant al SRI a declarat ca nu este in responsabilitatea legala a Serviciului sa asigure protectia contrainformativa a membrilor Guvernului.
Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anuntat, miercuri seara, la Romania TV, ca a gasit in apartamentul inchiriat in care locuieste un dispozitiv de inregistrare si a sesizat Politia pentru demararea unei anchete. Ministrul a precizat ca a facut plangere pentru violare de domiciliu. IGPR anunta ca a ridicat dispozitivul pentru verificari si ca a deschis dosar penal pentru violare de domiciliu si violarea vietii private.

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!