Conecteaza-te cu noi

Societate

Stațiunea Costinești, pe lista neagră a ministrului Turismului

Published

on

costinesti

Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului a efectuat o vizită în stațiunile din sudul litoralului. El s-a arătat nemulțumit de situația întâlnită în Costinești: ”Sper să nu ajungem și la retragerea atestării de stațiune turistică de interes național.”, a spus Cadariu.

Vizita s-a desfășurat la sfârșitul lunii trecute, însă de-abia ieri a fost postat un text pe pagina de socializare a ministerului.

Iată ce au postat reprezentanții ministerului:  ”Așa ceva nu admitem în România!” – a fost concluzia ministrului antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, după ce, la sfârșitul lunii trecute, a efectuat o vizită în Costinești, județul Constanța.

„Am vizitat toate stațiunile de pe litoral; am început de la Mangalia și m-am oprit în Constanța. Lucrurile, în linii mari, arată bine, din punctul meu de vedere. La Neptun și la Olimp, dar și în cele două Eforii există în desfășurare lucrări, dar care se vor încheia până la începutul sezonului. În schimb, la Costinești, situația este îngrijorătoare, mai ales în ceea ce privește siguranța turiștilor”, a menționat ministrul Constantin-Daniel Cadariu.

Advertisement

Au urmat controale în Costinești

Imediat după vizita independentă a ministrului Constantin-Daniel Cadariu de pe litoral, echipa Direcției Generale Turism a organizat o acțiune de control în stațiunea de interes național Costinești. Neregulile identificate la nivelul structurilor de cazare și a celor de alimentație publică, dar și lipsa de salubrizare a spațiilor publice au fost constatate și de inspectorii Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.

În scopul remedierii situațiilor identificate, a fost inițiat dialogul cu reprezentanții autorităților publice locale din Costinești, ai Biroului de Turism pentru Tineret S.A. (BTT), dar și cu BTT Perla Costineștiului S.A.

„O primă serie de măsuri de remediere trebuie implementată până la deschiderea sezonului estival! În caz contrar, vom fi nevoiți să recurgem la retragerea clasificării turistice, care duce la sistarea activității economice a operatorilor de profil din Costinești. Sper să nu ajungem și la retragerea atestării de stațiune turistică de interes național”, a adăugat ministrul Cadariu.

costinesti

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions