Connect with us

Actual

Statul român va deschide un punct de trecere a frontierei la Aeroportul Tuzla

Publicat

la

Statul român deschide un nou punct de vamă și frontieră, primul de acest fel realizat fără eforturi de la bugetul public, cu sprijinul Aeroportului Tuzla.

„Este o veste foarte bună că, în sfârșit, investiții de interes public general care anterior erau plătite din bugetul de stat găsesc, acum, finanțare din mediul privat! Pentru ca deschiderea unui punct de vamă și frontieră reprezintă o investiție substanțiala, care pune presiune asupra bugetului public, statul roman și Regional Air Services – aeroport Tuzla dezvoltă un parteneriat prin care să rezolve acest impediment și să asigure totodată cele mai bune condiții de acces și trafic pe calea aerului. Astfel, nivelul de siguranță și securitate în privința accesului persoanelor va fi îmbunătățit, lucru care nu poate decât să bucure pe toata lumea.

Proiectul vine în sprijinul intereselor societății civile, așa cum sunt acestea definite prin politicile Comisiei Europene (respectiv Strategia privind evoluția uniunii vamale, Decizia nr. 624/2007/CE a Parlamentului European și Consiliului, din 23 mai 2007, de instituire a unui program de acțiune pentru vamă în Comunitate (Vama 2013), Decizia Nr. 253/2003/EC a Parlamentului European și a Consiliului din 11 februarie 2003 care adoptă programul de acțiune pentru vămi în interiorul Comunității) –  politici care vizează accesibilizarea spațiului european prin crearea facilităților de vamă și frontiera, în special acolo unde activitatea economică susține această cerere. Este un proiect modern, inteligent și sigur, un pas către o țara ca-n afară – pentru că acest model este foarte răspândit în UE.“, se arată într-un comunicat al Aeroportului Tuzla.

Reamintim că, Aeroportul Tuzla a fost premiat în anul 2009 de către Airport Forum drept “cel mai dinamic aeroport din Romania”.

„Este un aeroport viu, atrăgător, performant, în pas cu vremurile și care ocupă de 15 ani locul 2, 3 și, mai rar, 4 în ceea ce privește numărul de mișcări de aeronave și un loc fruntaș în ceea ce privește numărul de pasageri. Compania are experiență uriașă în aviația generală, unde este lider de piață.

Absenta unui punct de trecere a frontierei de stat și a unui birou vamal pentru traficul internațional de calatori și mărfuri pe Aeroportul Tuzla scade interesul operatorilor aerieni din turism și a proprietarilor de aeronave medii și mici față de zona de sud a litoralului, impune tranzitarea pasagerilor prin alte puncte vamale, ceea ce presupune dezavantaje economice, de timp și de siguranță pentru aceștia (lungirea traiectului de zbor, creșterea costurilor operaționale si diminuarea coeficientului de siguranță prin scăderea rezervei de combustibil). În cazul călătoriilor offshore apar dezavantaje suplimentare, precum ocolirea poligonului de trageri sol-aer CAP MIDIA și a zonei combinatului Petrochimic MIDIA-NAVODARI, costurile aferente implementării procedurilor offshore într-o altă locație, inexistența dotărilor pentru mentenanța costumelor de supraviețuire, utilizarea dificilă a echipamentelor de radiocomunicații și multe altele.

Constanta este al doilea oraș din țara ca mărime și este deservit, în partea de nord, de aeroportul Mihail Kogălniceanu – care este focalizat pe traficul de avioane mari, dar și militare și de Tuzla, care deservește zona de sud și este focalizat pe traficul mic și mediu și care va funcționa ca un racord cu țări de interes turistic precum Turcia, Grecia sau Bulgaria. În consecință, cele două aeroporturi se completează ca servicii. Faptul ca focalizarea pe aceste servicii răspunde nevoilor pieței și este corecta din punct de vedere economic se reflecta în chiar rezultatele și evoluția Aeroportului Tuzla.

Deschiderea unui punct de vamă și frontieră este impusă de existența unei cereri motivate de piață, iar lipsa acestei facilități ar fi un instrument de presiune împotriva aeroportului și o formă de șantaj economic, pe care statul roman nu și-o poate asuma în condițiile democrației.

Experiența de peste 25 de ani, auditurile externe și interne extrem de riguroase care confirmă calitatea operațiunilor, dar și cererea foarte ridicată de servicii vamale pe care nu le-a putut onora până acum recomanda Regional Air Services – Aeroport Tuzla pentru găzduirea atât de necesarului punct vamal.

Aeroportul Tuzla se numără printre putinele aeroportului care au obținut certificarea calității prin standardele ISO 9001, ISO 14001 si OHSAS 18001 – inclusiv sub supravegherea externă a beneficiarilor – companii de importanță strategică pentru economia românească, precum OMV Petrom, CGG Veritas, Exon Mobil și alții.

Având în vedere că facilitatea de vamă și frontieră este un serviciu al statului în beneficiul cetățenilor, faptul că Aeroportul Tuzla este dispus să susțina proiectul este un uriaș beneficiu pentru comunitate, având în vedere ca pentru un aeroport similar, cu un trafic de 50 de ori mai mic, statul român a fost nevoit să cheltuiască câteva milioane de euro bani publici pentru crearea unei astfel de facilități.

Statul roman este direct interesat în angajarea acestui parteneriat în beneficiul cetățenilor săi, economisind, cu ajutorul aeroportului Tuzla, bani publici. Pentru atingerea obiectivelor acestui proiect, Aeroportul Tuzla își asumă misiunea de a gestiona noua activitate cu profesionalismul de care a dat dovadă și până acum în toate demersurile sale.“, arată sursa citată.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Atenție la e-mail-urile tip phishing. Cum puteți preveni înșelăciunile electronice

Publicat

la data de

Scris de

Phishingul reprezintă o formă de activitate infracțională care constă în obținerea unor date confidențiale, cum ar fi: date de acces pentru aplicații de tip bancar, aplicații de comerț electronic sau informații referitoare la carduri de credit, folosind tehnici de manipulare a datelor identității unei persoane sau a unei instituții (instituții de credit, platforme de comerț on-line) ce oferă servicii de interes public.

Polițiștii constănțeni atrag atenția asupra acestui tip de infracțiune, care poate avea drept urmare golirea conturilor bancare, pentru ca cetățenii să nu devină victime ale fenomenului. La prima vedere, aceste e-mail-uri sau comunicări de tip SMS, pot părea legitime. Infractorii informatici se bazează pe faptul că oamenii sunt ocupați și nu verifică în detaliu forma textului, adresa de corespondență de pe care este trimis e-mail-ul sau acuratețea limbajului.

Cum funcționează?

De multe ori, aceste e-mail-uri imită logo-ul și designul mesajelor reale, primite de la bancă. În general, prin corespondența respectivă vi se solicită să descărcați un atașament sau să deschideți un link pentru actualizarea datelor personale, utilizând, de regulă, un limbaj care sugerează urgența.

Ce puteți face?

  • Fiți extrem de atenți dacă primiți mesaje aparent „din partea băncii” prin care vi se solicită date sensibile – date despre cont, parole, numărul de card, număr de telefon sau adresă de email, sugerând urgența – „în caz contrar se va bloca cardul bancar”;
  • Citiți cu atenție mesajele – comparați adresa expeditorului cu cea din corespondențele anterioare; verificați eventuale greșeli gramaticale sau exprimări incoerente;
  • Nu deschideți link-uri și nu descărcați atașamente din astfel de mesaje;
  • Un mesaj cu un cod de autorizare nu va veni atunci când trebuie să primiți bani sau actualizarea datelor de contact în relația cu banca, iar dacă vi se cere un astfel de cod înseamnă, de fapt, că autorizați o plată sau acordați unei terțe persoane accesul la aplicația bancară și respectiv la contul dumneavoastră;
  • Dacă aveți suspiciuni cu privire la o astfel de solicitare, sunați la bancă și cereți o confirmare a informațiilor solicitate;
  • Dacă ați fost victima unui atac de tip „phishing”, anuntați imediat banca, în scopul blocării cardului, și adresați-vă Poliției!

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi inspectori ai ANAF Constanța, reținuți pentru luare de mită

Publicat

la data de

Scris de

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 19 octombrie 2021, a inculpaților:

B. MIHAI și A. STERE, inspectori în cadrul A.N.A.F. – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 18 octombrie 2021, inculpații B. Mihai și A. Stere, în calitățile menționate mai sus, ar fi pretins pentru fiecare, sume de bani cuprinse între de 4.000 și 5.000 lei, de la administratorul unei societăți comerciale (martor în cauză).
Concret, banii respectivi ar fi fost pretinși de cei doi inculpați pentru ca, în urma controlului fiscal pe care îl realizau, aceștia să formuleze concluzii care să nu determine declanșarea unui control de fond la societatea omului de afaceri.
În același context, la data de 19 octombrie 2021, cei doi inspectori A.N.A.F. ar fi primit printr-un intermediar, în plicuri distincte, câte 4.000 lei de fiecare, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

”Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al DNA Constanța.

Foto: Iustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu la mănăstirea din Agigea. Din fericire, nu sunt victime

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, militarii de la ISU Constanța au fost solicitați să intervină la mănăstirea ”Izvorul Tămăduirii”, din zona Dedeman, Agigea.

Mănăstirea aparține Mitropoliei Slătioara, sediul Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi.

Din primele informații, arde acoperișul unei clădiri care are scop de cazare. Nu au fost înregistrate victime.

Cladirea este cu etaj, respectiv P+2+mansardă cu o suprafață de aproximativ 400 mp.

La fața locului au fost alocate 5 autospeciale de stingere, 2 autoscări, 2 echipaje SMURD, o cisternă cu apă.

În sprijin se deplasează echipaje de stingere din județele Ialomița și Călărași.

Știre în curs de actualizare.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: