Actual

Steag roșu pe plajele din sudul litoralului! Turiștilor nu le pasă, iar în apă e plin de lume

aug. 10, 2018 Maria Ionescu

De patru zile, pe plajele din sudul litoralului este arborat steagul roșu, semn că înotatul este interzis.  Valurile sunt foarte mari, iar curenții extrem de puternici. Și, potrivit prognozei meteorologice emise de INHM, vântul bate cu forța 6 în largul mării și 5 la țărm, din direcția Nord-Est, așa că marea poate fi foarte periculoasă.

Cu toate acestea, plajele sunt pline până la refuz de turiști, iar în apa mării, care este foarte plăcută, e lume claie peste grămadă. Vasile Borteș, șeful salvamar din sudul litoralului ne-a spus că au avut mai multe cazuri în care au salvat viața unor turiști care  s-au aventurat în mare fără a ține seama că este agitată și cu valuri foarte mari.

Doi turiști au fost salvați de la înec pe plaja din Jupiter, dar astfel de cazuri sunt multiple, în toate stațiunile de pe litoral.

”Este plin de lume în mare. Încercăm să le spunem celor de pe plajă că își pun viața în pericol dar este foarte greu de discutat cu ei. Nici nu pot să vă spun ce limbaj au unii dintre ei cu salvamarii. Mulți stau cu copiii pe diguri, iar valurile mării cad peste ei. Încercăm ca măcar pe aceia să îi determinăm să plece spre plajă.”, a declarat Vasile Borteș pentru ziarul Ordinea.ro.

Reamintim faptul că, în sudul litoralului, este ridicat steagul roșu pe catarg încă de la începutul săptămânii, iar acest lucru va mai continua cel puțin patru zile. Scăldatul este, ca atare, interzis!

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!