Connect with us

Administratie

Stelian Ion de la USR sare la gâtul primarului Făgădău: „Urmașii lui Mazăre continuă asaltul asupra spațiilor verzi“

Publicat

la

După ce liberalii constănțeni au atras atenția, în mai multe rânduri, că actuala administrație condusă de Decebal Făgădău este incompetentă și își bate joc de constănțeni prin ne punerea în aplicare cât mai repede a unui plan privind repararea și modernizarea scărilor de acces pietonal către Plaja Modern, iată că și cei de la USR abordează subiectul. Mai exact, deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, a criticat Primăria, pe Facebook, pentru că nu a recondiționat zona până acum în condițiile în care Constanța se pregătește de unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din România.

„Zilele acestea, turiștii și miile de participanți la Festivalul “Neversea” vor constata, coborând scările către plajă, în ce hal arată Faleza „Modern” și, cel mai probabil, vor duce mai departe impresiilor lor. Constănțenii așteaptă de ani și ani reabilitarea promenadei Plajei “Modern”. După cum așteaptă și înfăptuirea altor promisiuni mărețe ale primarului Făgădău, îndrugate în campania electorală. Deocamdată, acest loc este lăsată în paragină, deși reprezintă, practic, poarta de intrare spre cea mai îndrăgită și cunoscută plajă a orașului Constanța, una dintre căile de acces spre orașul vechi, dar și spre spațiul unde se desfășoară, anual, unul dintre cele mai mari festivaluri din țară. Cele câteva coșuri de gunoi montate de Primărie peste pavajul spart și peticit nu pot salva aparențele. Fără îndoială, nici varul cu care au fost spoite zidurile de consolidare ale malului, direct peste beton, nu reprezintă cea mai fericită soluție estetică.

Faleza Plajei “Modern” este și o imensă zonă verde, un adevărat plămân verde al orașului. Vegetația a crescut sălbatic, acoperind întregul mal, dar și tone de gunoaie și resturi. În orice oraş civilizat, acolo unde autoritățile ar da dovadă de o minimă responsabilitate și imaginație, un asemenea loc ar putea fi transformat în parc sau grădină botanică, zonă de promenadă și recreere. Mai puțin la Constanța, unde urmașii lui Mazăre continuă asaltul asupra spațiilor verzi.

Stă în puterea noastră să schimbăm fața acestui oraș. După 20 de ani de pesedism, e vremea unor oameni noi în administrația publică, edili adevărați, dedicați sincer constănțenilor!“, a scris Stelian Ion.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Primăria Constanța: „Zona de acces către plaja Modern se transformă într-un spațiu atractiv și sigur“

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța se laudă într-un comunicat cu faptul că pavele moderne îmbracă suprafața pietonală care asigură accesul către plaja Modern.

„Echipele Confort Urban intervin în aceste zile asupra scărilor din zona de esplanadă de pe strada Mircea cel Bătrân. Infrastructura este refăcută complet pentru a îmbunătăți condițiile de trafic pietonal. Placarea cu pavele prezintă o serie de avantaje. Materialele sunt ușor de montat și conferă rezistență la diferențele de temperatură, precum și la uzură. Zona pietonală este delimitată cu borduri. Treptele vor fi consolidate prin montarea de cofraje de metal. Armătura va fi acoperită cu un strat de beton și vor placa cu metal contratreptele și pereții laterali ai scărilor. Zona va fi reamenajată pentru ca atât constănțenii, cât și turiștii să poată petrece timpul liber în mod civilizat.“, se arată în comunicatul Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Consiliul Local Castelu, convocat în ședință ordinară. Vezi ce proiecte sunt supuse aprobării

Publicat

la data de

Scris de

Primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, a convocat Consiliul Local în ședință ordinară, în 3 iunie, de ora 14.00. Ședința se va organiza şi desfășura în incinta anexei sediului administrativ al Primăriei comunei Castelu.

Iată ordinea de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei, statului de funcţii şi a numărului de personal al aparatului de specialitate al primarului comunei Castelu, judeţul Constanţa pentru anul 2022 – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel;
  2. Proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor de urgenţă în suma de 500 lei, doamnei Șaban Anife, reprezentând cheltuieli de înmormantare pentru Șaban Cicek – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel;
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea stabilirii prețului la consumul de apă pentru locuitorii din cadrul Fermei nr. 3 Castelu – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel;
  4. Proiect de hotărâre privind aprobarea aderării comunei Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ,,Apă – Canal Constanţa” – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel;
  5. Întrebări, interpelări, petiții.

Membrii comisiilor pe domenii de specialitate sunt rugați să se prezinte în data de  02.06.2022, ora 14.00 în incinta Anexei Sediului administrativ al Primăriei Comunei Castelu – Sala de festivitați, str. Republicii, nr. 56, în vederea avizării proiectelor de hotărâri, astfel: Comisia nr. 1 pentru punctul nr. 1, 2 și 3,  Comisia nr. 2 pentru punctul nr. 2 și Comisia nr. 3 pentru punctul nr. 4 precum și pentru a formula și depune amendamente asupra acestora.

Art. 2  – Secretarul general al comunei va comunica prezenta dispoziţie Instituţiei Prefectului – Judeţul Constanţa în vederea exercitării controlului de legalitate şi o va face publică prin afişare la sediul autorităţii administraţiei publice locale precum şi prin publicare la afişierul din sediul Primariei comunei Castelu şi în Monitorul Oficial al comunei pe site – ul  www.primariacomuneicastelu.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Șoseaua pe care Chițac vrea să o construiască în zona plajei Modern a primit AVIZ NEGATIV

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul Constanței din partea USR, Florin Cocargeanu, a declarat că în comisia juridică, din care face şi el parte, HCL-ul propus de primarul Vergil Chiţac a primit aviz negativ.

„Intenţia de a introduce o Hotărâre de Consiliu Local ce va permite construirea unui drum rutier pe taluzul din zona plajei Modern contravine dorinței constănțenilor ca acea zonă să fie destinată pietonilor. În proiectul „Promenada Mării Negre“, USR Constanța a propus amenajarea unor alei de promenadă cu acces către plajă pentru pietoni, persoane cu dizabilități locomotorii, cărucioare pentru copii și biciclete pe toată lungimea acesteia. Promenada va include regenerarea urbană a spațiilor publice adiacente, crearea de spații verzi și a unor noi zone de relaxare prin înființarea de locuri de joacă, terenuri de sport, zone de fitness în aer liber și alte astfel de amenajări. Astfel, se va crea un coridor pietonal de peste 5 km lungime ce va uni portul Tomis cu promenada din Mamaia, cele mai populare zone ale Constanței.“, a declarat Cocargeanu.

El a punctat faptul că aleșii municipali ai USR Constanța au depus și o solicitare către Direcția de Dezvoltare și Fonduri europene din cadrul Primăriei Constanța pentru actualizarea documentației necesare proiectului „Promenada Mării Negre“, conform amendamentului votat în proiectul de buget pentru anul 2022.

Citește și:

USR Constanța îl acuză pe Chițac că vrea să distrugă taluzul orașului prin construirea unei șosele

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: