Connect with us

Politica

Stelian Ion, în cartierul Veterani: „Făgădău vorbește despre Smart City, în timp ce zeci de familii nu au utilități”

Tatian Iorga

Publicat

la

Candidatul USR-PLUS la Primăria Constanța, Stelian Ion, a susținut o conferință de presă în cartierul Veterani, ocazie cu care a prezentat problemele majore cu care se confruntă locuitorii din zonă. Stelian Ion a declarat că acest cartier a fost lăsat de izbeliște de actuala administrație publică locală din cauza faptului că acesta nu prezintă interes din punct de vedere electoral pentru primarul Făgădău. Stelian Ion a spus că zona arată deplorabil și că oamenii din zonă nu au utilități și că sunt mințiți de autoritățile locale. Candidatul USR a spus că locuitorii acestui cartier trăiesc o dramă, iar Făgădău vine și prostește populația cu o roată cu led-uri.

„Sunt cartiere în Constanța anului 2020 fără străzi și fără utilități. Oamenii trăiesc ca acum 2.000 de ani, când pe aici se plimba foarte trist Ovidiu. Este un strigăt de disperare a zeci de familii din cartierul Vetereni, care sunt abandonate de administrația publică locală, deși ani la rândul au trimis rugăminți către primarul Mazăre, iar ulterior către Făgădău, să vină și să le rezolve problemele. Am bătut toate cartierele, iar o situație mai dramatică decât ce pe care am găsit-o în cartierul Veterani mai rar se întâlnește. Primarul Făgădău vorbește prețios de Smart City despre roata cu led-uri de la Cazinou, pe care nu el îl renovează, ci Guvernul, vorbește despre băncuțe cu lemn tropical. Sunt povești de adormit copii, bazaconii, în vreme ce sute de familii din Constanța se afundă în mocirlă la propriu și la figurat. Oamenii aceștia nu au apă curentă, sunt obligați să își umple bidoanele cu apă pentru a avea cu ce să se spele. S-au tras semnale de alarmă din cartierul Veterani, dar nesimțirea administrația publice locale a fost la cote inimaginabile. Dintr-un calcul electoral, văzând că sunt case destul de răzlețe și că nu au de câștigat electoral foarte mult, cei din Primărie și-au întors fața către oamenii din cartierul Veterani.“, a spus Stelian Ion.

Acesta a adăugat că Primăria nu a trasat străzile și nici măcar nu a făcut cadastrarea pentru a se putea trage utilități.

„Așa cum am promis, revenim astăzi în cartierul “Veterani” pentru a trage un semnal de alarmă și prin intermediul presei. Aici sunt străzi întregi rămase neasfaltate, iar locuitorii acuză lipsa accesului la utilități elementare. Este o zonă abandonată de actuala administrație locală“, a afirmat Stelian Ion.

La conferința de presă au participat și câțiva locuitori din zonă, care au spus că au fost înșelați de Primărie când li s-a spus că au utilități. Unul dintre cetățenii din zonă, care locuiește pe strada Mareșal Ion Antonescu, a declarat că nu are apă și nici curent și că Primăria l-a mințit că sunt utilități în zonă atunci când a cumpărat în 2015.

„Și eu, și alți vecini, ne-am apucat să facem casă. Primăria nu a făcut electrificarea zonei, iar Făgădău ne-a spus în 2015, atunci când era viceprimar, că o să tragă utilități dacă îl votăm. Am fost mințit cu niște documente. Am cumpărat de bună credință și am fost mințiți de Primărie. Eu mă rog să nu plouă și să nu ningă ca străzile să nu se înfunde. Ultima dată am fost la viceprimarul Răsăuțeanu, care ne-a promis că se vor îndrepta lucrurile. Din păcate, și acesta ne-a mințit“, a spus cetățeanul.

Comments

comments

Politica

Luminița Vlădescu, DEMISIE de la conducerea PSD Medgidia

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

După ce a pierdut alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Medgidia, Luminița Vlădescu își anunță demisia din funcția de președinte al organizației locale a PSD. Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Luminița Vlădescu scrie că principalul motiv al demisiei îl constituie rezultatul slab de la alegerile locale. Totodată, fostul viceprimar al municipiului le transmite locuitorilor din Medgidia că nu renunță și la obiectivele propuse pentru oraș.

Iată mesajul:

“Astăzi am luat decizia firească de a-mi depune demisia din functia de președinte PSD Medgidia, ca urmare a rezultatelor slabe de la alegerile locale. Demisia mea este un act de onoare unilateral, în niciun caz de renunțare la obiectivele propuse pentru Medgidia. Mulțumesc tuturor colegilor, prietenilor și, mai ales, celor 2100 de alegători ai mei pentru susținere!”

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Marian Cîrnu, Pro România Năvodari, a pierdut funcția de consilier local la un vot: “Am crezut în mulți prieteni falși”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Marian Cîrnu, primul pe lista Pro România pentru noul Consiliu Local al orașului Năvodari, a ratat mandatul din cauza unui vot.

Prin intermediul unei postări facută de candidatul Cîrnu pe contul său de Facebook, acesta îi informează pe cetățenii din orașul Năvodari că a reușit să adune 716 voturi și avea nevoie de… 717. La mustață, cum s-ar zice și ghinion pentru cei care își puseseră speranța că proiectele Pro România pentru Năvodari vor avea o voce în mandatul 2020 – 2024.

Iată și gandurile celui care a ratat Consiliul Local:

Salutare prieteni! Împreună am pierdut postul de consilier local la Năvodari pt 1 vot. Am avut 716 voturi. Era nevoie de 717.Imi asum! Am crezut în mulți prieteni falși. Dar tot împreună prin voturi am reușit noi, dvs, și ceilalți votanți din județ sa trimitem în Consiliul Județean Constanța 3 consilieri județeni! Va mulțumesc!

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

CCR a decis: Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare și respinge sesizarea președintelui Iohannis

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Judecătorii Curții Constituționale au respins, marți, sesizarea președintelui Klaus Iohannis și au decis că Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare din acest an.

Președintele Klaus Iohannis a sesizat la CCR Legea privind organizarea alegerilor parlamentare în luna august.

Potrivit sesizării de neconstituţionalitate transmisă luni CCR, Legea privind organizarea alegerilor parlamentare a fost adoptată atât de Senat cât şi Camera Deputaţilor în 27 iulie şi a fost transmisă două zile mai târziu al Preşedinţie în vederea promulgării.

Klaus Iohannis a cerut CCR să admită sesizarea de neconstituţionalitate şi să constate că legea este neconstituţională în ansamblul său.

„Similar stabilirii datei alegerilor locale, Parlamentul a optat pentru o soluţie legislativă potrivit căreia data următoarelor alegeri pentru Senat şi Camera Deputaţilor va fi stabilită de Parlament prin lege organică. Prin conţinutul normativ, această reglementare încalcă prevederile mai multor articole din Constituţie”, arăta şeful statului.

În sesizare se subliniază că stabilirea datei alegerilor parlamentare prin lege organică, cu cel puţin 60 de zile înaintea datei alegerilor, prin derogare, creează un cadru legislativ special doar pentru următoarele alegeri parlamentare.

„Apreciem că o atare modificare, realizată cu mai puţin de 6 luni înainte de alegerile la termen, încalcă exigenţele art. 1 alin. (5) din Constituţie în dimensiunea sa referitoare la previzibilitatea legii şi cea a securităţii raporturilor juridice”, a explicat preşedintele.

Acesta a precizat că s-a instituit, astfel, o prerogativă pentru Parlament de a stabili în mod discreţionar data alegerilor parlamentare.

„În actualul context, adoptarea unei legi prin care se stabileşte data alegerilor parlamentare devine cu atât mai problematică în situaţia în care ar interveni una dintre cauzele care determină prelungirea de drept a mandatului Parlamentului, cum este starea de urgenţă. Este posibil ca legea organică prin care s-a stabilit data alegerilor parlamentare să fie necesar să fie modificată din considerente ce ţin de evoluţia situaţiei sanitare”, a menţionat Klaus Iohannis.

Acesta susţine că prin intervenţia intempestivă şi formalizarea excesivă a procedurii de stabilire a datei alegerilor ”se creează premisele încălcării altor dispoziţii şi garanţii constituţionale”.

„Dacă senatorii şi deputaţii vor fi obligaţi să acorde votul în sensul adoptării legii de stabilire a datei alegerilor, atunci voinţa parlamentarului nu mai este liberă, mandatul devine unul imperativ, ceea ce plasează legea criticată pe tărâmul nulităţii absolute”, a mai spus Klaus Iohannis.

Preşedintele consideră că Parlamentul dobândeşte competenţa de a stabili data alegerilor în mod discreţionar, cu ignorarea regulilor stabilite de Constituţie, putându-se ajunge la prelungirea mandatului actualului Parlament, în afara cadrului constituţional.

„Camera Deputaţilor şi Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani, care se prelungeşte de drept în stare de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă, până la încetarea acestora. (…) O guvernare democratică presupune ca poporul să îşi desemneze reprezentaţii la nivelul autorităţilor publice la intervale regulate de timp. Rezultă că mandatul autorităţilor publice trebuie să fie limitat în timp”, a mai explicat Iohannis.

Conform legislaţiei, Guvernul este cel care stabileşte data alegerilor, iar aducerea la cunoştinţă publică a datei alegerilor se face cu cel puţin 90 de zile înainte de ziua votării, prin publicarea în Monitorul Oficial al României hotărârii Guvernului privind data alegerilor.

„Prin norma criticată, se poate ajunge la situaţia în care Parlamentul poate stabili data alegerilor în mod arbitrar, fără vreo limitare şi fără o sancţiune în cazul în care acesta, prin data stabilită, prelungeşte indirect mandatul în curs”, a mai precizat preşedintele României. (sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: