Connect with us

Politica

Stelian Ion șterge pe jos cu primarul Constanței: “Domnul de la primărie pare lovit de incontinenţa promisiunilor”

Tatian Iorga

Publicat

la

Promisiunile primarului Constanței, Decebal Făgădău, din ultima perioadă, precum investiții de multe milioane de euro și, mai nou, transport gratuit pentru toți elevii, i-au scos din sărite pe adversarii politici. Printre cei care au reacționat se numără și deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, care candidează la funcția de primar. Într-un mesaj postat pe Facebook, intitulat: „Făgăduiţi, făgăduiţi și iar făgdăuiţi!“, Stelian Ion îl critică dur pe Făgădău. USR-istul spune că „domnul de la primărie pare lovit de o incontinenţă a promisiunilor, de ai impresia că stă şi peste program, precum Stahanov odinioară“.

„Făgăduiţi, făgăduiţi și iar făgdăuiţi!

Făgădăuiţi marea cu sarea, făgădăuiţi investiţii fără precedent, transformări istorice, arhitecturi epice.

E indecent, e neobrăzat, dar nu vă costă nimic.

Şi când amăgiţi omul cu promisiuni, nu uitaţi să-i faceţi şi un desen, o schiţă sau o machetă, poate să fie şi costisitoare, important e să ia ochii, oricum tot contribuabilul o plăteşte.

De săptămâni de zile, domnul de la primărie pare lovit de o incontinenţă a promisiunilor, de ai impresia că stă şi peste program, precum Stahanov odinioară, doar ca să poată doborî toate recordurile de promisiuni: milioane din fonduri europene pentru modernizarea marilor bulevarde, milioane pentru RAJA, alte milioane în şcoli, iar despre un loc de joacă mai degrabă paragină, am aflat chiar astăzi că va deveni “zonă de agrement” (probabil va fi vizitat cu bilete luate prin sindicat).

Între timp, acelaşi domn de la primărie nu mai zice nimic de “jungla urbană” Ştefan cel Mare, de parcarea supraterană de la Sala Sporturilor, de pasarela de la podul de la butelii sau de pieţele alimentare strălucitoare, toate promise în campania precedentă, pe când voia să ocupe prima oară scaunul lăsat liber de maestrul său, actualul puşcăriaş Mazăre.

În 20 de ani în care au tăiat şi au spânzurat în oraşul ăsta, pesediştii au avut vreme şi bani să-l schimbe piatră cu piatră şi ţeavă cu ţeavă, să investească în sănătatea şi în educaţia fiecărui locuitor, să ţeasă istorii formidabile şi profitabile pe marginea patrimoniului istoric al Constanţei.

N-au făcut nimic din toatea aceastea, ci şi-au văzut cu lăcomie doar de reţelele lor de căpătuire. Iar acum, în preajma alegerilor, când speră să-i mai prostească pe constănţeni pentru încă patru ani, aruncă cu promisiuni fără nicio măsură, în total dispreţ faţă de inteligenţa locuitorilor acestui oraş.

Vă invit să le amintiţi aceste promisiuni vechi şi noi tuturor celor care mai cred vreo iotă din ce promit PSD şi Decebal Făgădău.“, a scris Stelian Ion.

Sursa montajului foto: https://www.facebook.com/StelianPentruConstanta/

Comments

comments

Politica

Primarii s-au înțeles cu premierul Florin Cîțu. 90% din cheltuielile cu asistența socială, suportate de Guvern

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Cluj, Emil Boc, liderul Asociației Municipiilor din România, a avut o întâlnire cu premierul Florin Cîțu pentru a discuta despre bugetul pentru administrațiile locale din 2021.

„Am apreciat implicare premierului prin implementarea unui act normativ, mai ales în privința cheltuielilor. Este reglementat și e de apreciat. (…) Noi am solicitat ca aceste cheltuieli cu asistența socială să vină de la stat. Astfel că 90% o să fie de la Guvern, iar 10 % din partea administrațiilor locale. (…) Premierul ne-a asigurat că o să fie banii pentru burse și gratuitatea pentru transportul public. Am cerut ca cetățenii și autoritățile să fie tratați egal în privința îngrijirii terenurilor și clădirilor. Din fondurile europene se va încerca rambursarea cheltuielilor din pandemie. Avem 240 de mililoane de euro cheltuiți în 2020 pe tot ceea ce înseamnă pandemie. Am primit 40 milioane înapoi, deci 20% din cât am cheltuit. S-a convenit că în continuare din fondurile europene se va încerca rambursarea acestor cheltuieli făcute de administrația locală“, a spus Emil Boc.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ludovic Orban îi răspunde lui Rareș Bogdan: „NU demisionez din fruntea PNL“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PNL, Ludovic Orban, a avut astăzi, prima reacție după atacul prim-vicepreședintelui liberal Rareș Bogdan. Șeful Camerei Deputaților a spus că nu are de gând să demisioneze din fruntea partidului.

„Preşedintele PNL este ales de Congres. PNL a avut un Congres în 2017 şi va avea un Congres în cursul acestui an. Până la acest Congres eu sunt preşedinte. Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat voi anunţa. Cred că orice problemă trebuie discutată în partid, nu în spaţiul public”, a declarat Orban.

Liderul PNL a refuzat să răspundă atacurilor din partid, afirmând că nu va polemiza public cu propriii colegi.

“Nu am obiceiul să polemizez cu colegii mei de partid în public. În calitate de preşedinte al PNL, obligaţia mea e să asigur coeziunea partidului, obligaţia mea este să particip la asigurarea unităţii şi eficienţei în guvernarea de coaliţie şi cred că cetăţenii români aşteaptă de la noi soluţii pentru rezolvarea problemelor, aşteaptă de la noi soluţii în bătălia cu pandemia, aştepată de la noi o reluare rapidă a creşterii economice care să permită creşterea calităţii vieţii şi a standardului de viaţă pentru fiecare român. Tot ce am de discutat discut în interiorul PNL”, a declarat Orban.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dan Barna, HUIDUIT de protestarii Cartel Alfa

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Nervi la sediul USR din Capitală. Protestatarii de la Cartel Alfa l-au huiduit pe șeful USR, Dan Barna. Zeci de oameni au mers în fața sediului USR să protesteze din cauza înghețării salariilor și a creșterii salariului minim cu doar 40 de lei.

Dan Barna a încercat să discute cu protestatarii însă în primă fază a fost huiduit.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: