Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Administratie

Stelian Ion: „Vergil Chițac încalcă din nou legea și pune în pericol patrimoniul arheologic al orașului“

Published

on

spital modular

Liderul USR Constanța, Stelian Ion, îl acuză pe primarul Vergil Chițac că încalcă din nou legea și pune în pericol patrimoniul arheologic al orașului.

„Constanța are nevoie de spitale, așa cum are nevoie de școli și grădinițe. Iar construirea oricărei clădiri trebuie făcută cu respectarea legii. Pentru primarul PNL Vergil Chițac însă, noțiunea de respectare a legii nu pare să existe.

Primăria a emis certificatul de urbanism și a semnat autorizația de construcție a unității modulare din curtea Spitalului de Boli Infecțioase FĂRĂ avizul Direcției Județene de Cultură. De ce era important acel aviz? Pentru că, așa cum au punctat specialiștii(link în comentarii), terenul respectiv face parte din patrimoniul arheologic al Necropolei Tomis și lucrările trebuiau cercetare arheologic și supervizate de un specialist. Deși era OBLIGAT PRIN LEGE să obțină avizul, pe Chițac nu l-a interesat și a dat undă verde excavatoarelor.

Având temei legal, Direcția de Cultură s-a autosesizat și a dispus suspendarea lucrărilor. Cu toate acestea, după cum se poate vedea și în imaginile surprinse pe șantier în această dimineață, lucrările sunt în plină desfășurare.

Advertisement
palaz

În tot cadrul acesta halucinant despre incompetență, mai apar și semne de întrebare legate de consorțiul de SRL-uri ce a câștigat contractul de execuție. Firma principală are un singur angajat și a fost înființată cu doar 10 luni înaintea acordului semnat cu primăria lui Chițac.

Sunt inimaginabile incompetența și modul în care administrația Chițac PNL-PSD alege să fenteze Legea cu aroganță. Consecințele pot fi devastatoare! Pensionarul special de la Eforie a demonstrat, din nou, că locul să nu este la cârma acestui oraș.“, spune Stelian Ion.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions