Conecteaza-te cu noi

Actual

Știți care sunt cele șapte atracții ale Constanței? Citiți și aflați!

Published

on

Cu ocazia Săptămânii „Mamaia – 110 ani de vacanţe“, seara de joi, 11 august, a fost dedicată inaugurării unui concept inovator pentru oraşul nostru: „Cele 7 atracţii ale Constanţei“ – redescoperirea Constanţei antice, interbelice şi moderne, cu ajutorul a trei rute create special pentru fiecare categorie de turişti. Ruta Istorică a fost gândită pentru cei care vor să viziteze monumentele şi să admire arhitectura oraşului vechi. Ruta Experienţelor a fost organizată pentru cei care doresc să aibă parte de experienţe inedite (teatre, muzee, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii etc.), iar Ruta Distracţiei oferă idei excelente pentru toţi cei care vor să îşi petreacă momente din vacanţă, cu prietenii, în cluburi, restaurante sau alte locuri de distracţie, pe plaje cu destinaţie specială sau făcând sport.

Şi pentru că turismul şi cultura îşi împletesc semnificaţiile într-un mod armonios, organizatorii au pregătit, pentru constănţeni şi turişti, şi o hartă (realizată de i-tour.ro), pe care „Cele 7 atracţii ale Constanţei“ ale fiecărui traseu pot fi identificate cu uşurinţă. Aceste rute reprezintă, practic, infrastructura cultural-turistică a oraşului nostru, monumentele, muzeele şi atracţiile arhitectonice devenind, astfel, uşor identificabile pentru oricine doreşte să le viziteze.

Celebrul actor i-a cerut sculptorului Gabriel Lungu un autograf

Evenimentul a avut loc în Cortul Turistic al Caruselului Cooltural, sub egida „Descoperă atracţiile Constanţei“, care găduieşte Galeria Estiv’Art Mamaia, şi a fost precedat de un vernisaj al unei expoziţii de excepţie, marca Gabriel Lungu, sub egida Asociaţiei „Farul Ospitalier“ – „Valurile vieţii“. Horaţiu Mălăele, prezent la Caruselul COOLtural a deschis expoziţia. Celebrul actor i-a cerut lui Gabriel Lungu un autograf, cu emoţia şi modestia care îl caracterizează. Gabriel Lungu este sculptor în lemn, autor al mai multor expoziţii, în Franţa şi România.

Advertisement

„Înţelepciunea populară l-a numit «oglinda cerului» şi acesta nu este puţin lucru, altminteri cei bătrâni nu şi-ar fi făcut din el troiţe şi porţi“. Aşa descrie prietenul său, Bogdan Boeru, poetic, lemnul. Artistul se priveşte, astfel, etern în „oglinda vieţii“. Gabriel Lungu cercetează teluric în această oglindă a cerului, ce se metamorfozează mereu, precum omul. Sculptorul este, astfel, martorul atent al acestor transformări, pe care le dăruieşte, la rându-i, artei. Lucrează în toate soiurile de lemn şi are pentru fiecare un sentiment special. Îi este greu să-şi numească sculpturile, deoarece „privitorul trebuie lăsat să gândească singur şi să dea numele care el crede că este potrivit. Propria fiinţă a fiecăruia se identifică cu obiectul vizibil şi asta nu se poate numi“, explică Gabriel Lungu. Expoziţia poate fi vizitată până sâmbătă, 13 august.

 

Acest eveniment este primul dintr-o serie care va celebra frumuseţile oraşului nostru şi artiştii talentaţi al Constanţei. Cu ocazia acestei inaugurări, arta coboară de pe scenă pe promenadă, într-o prelungire firească a necesităţii de a fi în mijlocului publicului, cunoscător sau potenţial.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions