Conecteaza-te cu noi

Politica

STOP deversărilor ilegale de deșeuri provenite de la nave. Senatorul Negoi: „Trebuie să punem ordine în Portul Constanța“

Published

on

Senatorul de Constanța Remus Negoi a anunțat că, astăzi, a fost dezbătut și votat în Comisia pentru Comunicații şi Tehnologia Informației din Senat unul dintre proiectele care ar trebui să pună ordine în portul Constanța. Parlamentarul constănțean notează că actul normativ creează cadrul legal pentru protejarea mediului marin împotriva efectelor deversărilor ilegale de deșeuri provenite de la navele care folosesc porturile românești.

„Noile norme contribuie la îmbunătățirea procesului de predare-primire controlată în instalațiile portuare de preluare a deșeurilor provenite de la nave; revizuiesc formalitățile de raportare pentru monitorizarea navelor la sosirea în și/sau la plecarea din porturi; comandantul unei nave care face escală într-un port românesc, înainte de a părăsi portul respectiv, trebuie să predea toate deșeurile transportate la bordul navei într-o instalație portuară de preluare; fiecare administrație portuară trebuie să elaboreze şi să implementeze un plan corespunzător de preluare şi gestionare a deșeurilor provenite de la nave sau să actualizeze planul existent, după caz.“, spune Remus Negoi.

El a adăugat că Administrația Porturilor Maritime Constanța este cea care monitorizează modul în care administrația portuară pune în aplicare planul de preluare și gestionare a deșeurilor.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions