Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Societate

Studenți și cadre didactice de la Universitatea Ovidius vor expune lucrări în cadrul unei expoziții de artă din Lisabona

Published

on

Afis Imago Mundi UOC

În perioada septembrie – octombrie, 31 de studenți și cadre didactice de la Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanța (UOC) vor expune o serie de lucrări în cadrul proiectului „Imago Mundi – Cartografii, practici artistice, reprezentări ale comunității și ale teritoriului”.

Expoziția se va desfășura în campusul Benfica al Institutului Politehnic din Lisabona, Lisbon School of Education, și își propune să creeze noi perspective asupra lumii prin realizarea unui set de obiecte și intervenții artistice, pornind de la experiența teritoriului în diversele sale aspecte – perceptiv/senzorial, social, cultural, emoțional și performativ. Studiul se concentrează pe diviziunile teritoriale din locații precum: Lisabona, Almada, Setúbal și Santiago do Cacém – în Portugalia; Constanța și București – în România; Ciudad Real – în Spania.

Coordonatorii proiectului „Imago Mundi – Cartografii, practici artistice, reprezentări ale comunității și ale teritoriului” sunt lect. univ. dr. Lelia Rus Pîrvan, de la Universitatea Ovidius din Constanța și lect. univ. dr. Silvia Stoica, de la Universitatea Națională de Arte București.

”Proiectul Imago Mundi presupune o cartografiere personală a spațiului, o poveste a interacțiunii sinelui cu teritoriul locuit. Această călătorie determină trecerea printr-o serie de procese și trăiri speciale asociate noțiunii de locuire, apartenență, identitate sau spațiu personal. În acest context, « acasă » devine acel loc desprins din întregul univers, poate chiar centrul universului nostru personal.”, precizează lect. univ. dr. Lelia Rus Pîrvan.

Advertisement
palaz

”Imago Mundi – Cartografii, practici artistice, reprezentări ale comunității și ale teritoriului” este un proiect de cercetare al cărui promotor este Facultatea de Pedagogia Artei de la Institutul Politehnic din Lisabona și care se desfășoară în parteneriat cu alte instituții de profil din Portugalia, Spania și România.

”În cadrul expoziției participă cu lucrări cadre didactice și studenți ai celor două universități din România: conf. univ. dr. Sînziana Romanescu, conf. univ. dr. Gheorghe Caruțiu, lect. univ. dr. Lelia Rus Pîrvan, lect. univ. dr. Alexandru Șerbănescu, asist. univ. drd. Claudiu Argeșanu și studenții: Ramona-Loredana Brici, Elena-Georgiana Clinciu, Roxana-Nicoleta Sârăbușcă, Alexandra Vițelaru, Bianca-Diana Bârzoiu, Andra Bică, Iulia Călinescu, Anamaria Encică, Elena Enică, Ana-Simona Maftei, Bianca-Valentina Martin, Ioana-Alexandra Militaru, Andreea-Magdalena Necula, Ramona-Cristina Popescu, Raluca-Aura Voicilă, Andreea-Mădălina Iacob, Alina-Daniela Moisescu, Diana-Mihaela Darea, Cătălina-Emanuela Isai, Kristine-Viorica Ispas, Diana Cîrjaliu Meliu, Cristiana Munteanu, Aurelia Neculai, Carmen-Nicoleta Popescu, Alexandra-Andreea Păun, Adina Bogdan, Silviu Cotoban, Daniela Filip, Adeline-Valeria Măriuță, Iulia Mihalcea, Cristina Maria Ioana (Lupescu), Emanuela Dumitru, Narcisa Janță, Lussiana-Ioana Obrijanu, Clara-Marinela Toma, Ioana Predescu (alumni).”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions