Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Politica

Subiectul rachete Patriot pentru Ucraina. Ministrul Apărării, poziție clară: “Sistemul este indispensabil României”

Published

on

Ministrul Apărării Angel Tîlvăr a declarat să sistemul de apărare Patriot este „indispensabil” României.

„Nu a spus nimeni că trebuie să o dăm. Noi avem un astfel de echipament funcțional și încă trei care sunt în curs de a deveni funcționale. Până atunci nevoia noastră este satisfăcută de acest echipament, urmează să avem și alte discuții. Momentan nu se pune problema. Noi le-am luat, cele patru sisteme, tocmai pentru nevoia României de a-și apăra teritoriul național. Din acest punct de vedere, acest sistem operațional este indispensabil. Cred că discuțiile vor fi purtate la nivelul CSAT. Nu știu când, n-aș putea să avansez o dată”, a spus Tîlvăr.

Reamintim faptul că președintele Klaus Iohannis a declarat recent, în timpul vizitei în SUA, că în Ucraina e nevoie de sisteme de apărare antiaeriană și că a existat o discuție intensă despre cine le poate oferi, fiind întrebată și România. Tot atunci, șeful statului a adăugat că a vorbit despre acest subiect și cu Joe Biden și că va trebui să discute în CSAT pentru a găsi o soluție. El a precizat însă că „e inacceptabil ca România să rămână fără apărare antiaeriană”.

foto cu rol ilustrativ

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions