Connect with us

Actual

Sunteți studenți ai UMC și vreți să vă cazați în cămine? Iată ce aveți de făcut

Maria Ionescu

Publicat

la

Studenții Universității Maritime din Constanța, școlarizați la cursuri de zi, cu domiciliul stabil aflat la o distanță mai mare de 50 km față de municipiul Constanța pot solicita cazare în căminele universității pentru anul universitar 2018/2019.

Solicitarea se face în scris, completând o cerere de cazare tip, la care se va anexa o copie după cartea de identitate. Cererea de cazare tip poate fi procurată de la Sala P014 – Sediul Central, sau descărcată de pe cămine studențești.

Formularul ”Cerere de cazare” însoțit de o copie a actului de identitate:

  • a) se depune și se înregistrează la Sala P014 – Sediul Central /se transmite în format electronic pe adresa de e-mail camine@cmu-edu.euîn termenul şi condițiile comunicate prin anunțul de cazare;
  • b) în cazul în care studenții aleg să transmită solicitarea de cazare prin poșta electronică, aceștia pot considera că solicitarea lor a fost primită numai în cazul în care primesc e-mail cu numărul de înregistrare al solicitării de cazare.

Cererile de cazare se pot depune zilnic, între orele 8.00 și 15.00.

Perioada de depunere a cererilor de cazare:

  • pentru anii II, III și IV de studiu – licență, anul II masterat, anii II și III doctorat – 04 iunie 2018 – 16 iulie 2018;
  • pentru anul I de studiu din anul universitar 2018/2019 – licență, masterat, doctorat – de la finalizarea procedurii de înmatriculare până la data de 20 septembrie 2018.

Cererile de cazare depuse după termen vor fi luate în considerare în limita locurilor rămase disponibile, după efectuarea cazărilor.

Studenții care doresc să beneficieze de prioritate la cazare prin încadrarea în Criteriul performanță, în Criteriul social sau în Criteriul medical, vor specifica acest lucru prin mențiunea „solicit încadrarea în Criteriul performanță/social/medical”.

Actele necesare pentru prioritate la cazare sunt specificate pe site-ul Universității Maritime din Constanța (https://cmu-edu.eu/studenti/camine-stundentesti/).

Dosarul de caz social, depus pentru prioritate la cazare este destinat numai acordării de prioritate la cazare. Pentru obținerea Bursei sociale se întocmește un dosar separat, care se depune la Sala P014, conform programului care va fi afișat pe site-ul universității. Documentele depuse în original pentru dosarul de cazare pot fi solicitate pentru depunerea dosarului de Bursă socială.

Repartizarea locurilor de cazare pe cămine:

  1. Pentru studenții din anii II, III și IV de studiu – licență, anul II masterat, anii II și III doctorat se efectuează în intervalul 01 – 15 august 2018.
  2. Pentru studenții care vor fi înmatriculați în anul I la studii de licență, masterat, doctorat se efectuează cu 5 (cinci) zile lucrătoare înainte de începerea anului universitar.

În Complexul de Cazare al Universității Maritime din Constanța nu au drept de cazare studenții care: – au înstrăinat locul de cazare; – au fost sancționați cu excluderea din cămin şi sancțiunea nu a expirat; – au înregistrat restanțe la achitarea tarifului de cazare; – au produs pagube materiale care nu s-au recuperat/nu au predat bunurile de uz individual care  le-au fost încredințate spre folosință.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier în localitatea Lumina între 3 autoturisme

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, în localitatea Lumina a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate 3 autoturisme.

Din primele date, în accidentul rutier, produs pe fondul nepăstrării unei distanțe de siguranță, unul dintre conducătorii auto, un bărbat, de 27 de ani,  a fost transportat la spital, cu răni ușoare.

În aceste momente, polițiștii rutieri efectuează cercetarea la fața locului.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Sute de rechizite școlare contrafăcute, descoperite în Portul Constanța Sud Agigea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi,  20 august a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, împreună cu specialiști ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, au verificat, în Portul Constanţa Sud Agigea, un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din județul Brașov.

În urma controlului, poliţiştii au descoperit 290 de penare și 400 de ghiozdane, purtând însemnul unei mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile, în valoare aproximativ 90.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Polițist al Gărzii de Coastă, medaliat de președintele României. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 Agent șef adjunct de poliție Moldoveanu Radu, din cadrul Gărzii de Coastă, a primit medalia „Bărbăție și Credințăîn clasa a III-a, cu însemn pentru civili.

Medalia a fost conferită de către Președintele României, prin Decretul nr. 949 din 22.11.2018, dorind să răsplătească astfel meritele polițistului de frontieră, în semn de apreciere pentru contribuția importantă adusă la îndeplinirea cu succes a misiunilor specifice Ministerului Afacerilor Interne.

Distincţia i-a fost înmânată subofițerului de către Directorul Gărzii de Coastă, comisar șef de poliție Cicu Laurențiu Cristian, în data de 20.08.2019.

Astfel, în luna iulie 2018, colegul nostru împreună cu un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Tomis” Constanța, aflându-se în misiune de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, au fost alertați cu privire la faptul că într-o zonă izolată de pe raza localității Dumbrăveni – judeţul Constanţa, o fetiță în vârstă de 3 ani, care fusese înțepată de albine, a intrat în șoc anafilactic.

Deoarece ploile abundente au făcut impracticabil drumul de acces, ambulanţa nu a putut ajunge până la locația unde se afla fetița, cei doi lucrători ai Ministerului de Interne deplasându-se pe jos până la locuinţa familiei copilului.

Aceștia, însoţiţi de tatăl copilului, au transportat fetiţa pe braţe câţiva kilometri şi, ulterior, în sprijinul lor a venit un localnic, fost polițist de frontieră, proprietar al unui autoturism de teren, care i-a ajutat să ajungă, în timp util, la ambulanța din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.

Fetiţa şi tatăl ei au ajuns la timp la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde a primit îngrijirile de specialitate necesare.

Polițistul de frontieră Moldoveanu Radu a declarat:

„Sunt onorat de faptul că am primit această medalie din partea Președintelui României și mă bucur că îndeplinindu-mi datoria am putut salva o viață. Totodată, mă bucură faptul că munca mea este apreciată și nu mă face decât să continui să-mi îndeplinesc atribuțiile cu aceeași răspundere.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: