Connect with us

Politica

Supraacciza la carburanți, eliminată. Vor fi reduse prețurile la combustibili?

Published

on

Președintele Organizației Județene Constanța a PNL, deputatul Bogdan Huțucă, a a anunțat că, împreună cu colegii săi din PNL, a reușit, astăzi, să voteze în comisia de Buget, Finanțe, Bănci, eliminarea supra-accizei la carburanți, „una dintre cele mai proaste soluții găsite de socialiști pentru a aduce bani la buget.“

„Această măsură nu a adus mari sume în plus la buget, în schimb a produs scumpiri în lanț, atât la carburanți cât și la majoritatea produselor alimentare și a celor care fac parte din coșul zilnic. Ne așteptăm la o reacție din piață și la o reducere a prețului la carburanți, un lucru de care vor beneficia enorm atât marii consumatori, precum transportatorii, dar și persoanele fizice care dețin o mașină personală. Eliminarea acestei supra-accize se va regăsi direct în buzunarul românilor“, a declarat Huțucă.

Un alt proiect liberal pentru care Huțucă spune că s-a luptat în comisie a fost eliminarea supra-impozitării contractelor part-time.

„PSD a obligat persoanele care sunt angajate part-time, să plătească contribuții la nivelul unui program de muncă de 8 ore. Aceste lucru a afectat piața muncii și a făcut ca numeroase persoane care aveau și alte activități, precum studiul sau creșterea unui copil, să fie obligate să renunțe la muncă, deoarece nu mai puteau plăti contribuțiile către statul român. Eliminarea supra-impozitării, adică a unui regim discriminatoriu, va debloca piața muncii și va genera noi locuri de muncă. În perioada următoare va crește numărul contractelor de muncă, deoarece multe persoane se vor întoarce să muncească legal, conform timpului pe care îl pot aloca unei activități și conform nevoilor lor. Acest lucru va aduce o flexibilitate crescută pe piața muncii, o flexibilitate ce va fi benefică atât angajatorilor cât și angajaților.“, a punctat președintele PNL Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta