Connect with us

Politica

Surse: CCR a dat undă verde pentru majorarea cu 2.000 de lei a indemnizațiilor pentru primari și președinți de CJ

Published

on

Indemnizațiile aleșilor locali, primari şi președinții de consilii județene, vor crește cu până la 2.000 de lei. Asta se va întâmpla după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a decis, astăzi că o lege în acest sens este constituțională, arată sursele G4Media și Economedia. Amintim că, Uniunea Salvaţi România și Forța Dreptei au sesizat CCR cu privire la legea prin care coaliţia PSD – PNL – UDMR majorează cu până la 2.000 de lei indemnizaţiile pentru primari şi preşedinţii de consilii judeţene. Este vorba despre Legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 115/2022 pentru completarea art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

În luna septembrie a anului trecut, deputații s-au certat ca chiorii în Parlament pe majorările salariale ale demnitarilor. Cu toate astea, plenul Camerei Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege care modifică OUG privind creșterea salariilor bugetarilor astfel încât să se majoreze și indemnizațiile pe care le primesc aleșii locali. S-au înregistrat 168 de voturi ‘pentru’, 79 de voturi ‘contra’, 4 abțineri și un deputat a fost prezent dar nu a votat. Legea votată prevede creşterea salariilor pentru administraţia publică locală, respectiv pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene.

Cei din coaliția de guvernare au spus că „săracii de primari“ au salarii mici pentru cât muncesc.

Astfel, cu ajutorul deputaților, primarul Constanței, Vergil Chițac, va avea salariul mărit. Chițac a câștigat anul trecut ca primar al Constanței 131.412 de lei, adică a avut un venit net de aproape 11.000 de lei lunar. La asta se adaugă cei 116.753 de lei pe care i-a câștigat ca pensionar al MApN.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta