Connect with us

Administratie

Surse: Primăria Constanța nu comandă ridicarea gunoaielor, ca să aibă motiv formal să amendeze Polaris

Published

on

Primarul Constanței, Vergil Chițac, vrea să facă pe omul gospodar și a anunțat, astăzi, că a amendat compania de salubrizare Polaris M Holding pentru că aceasta nu ar fi ridicat gunoaiele zilnic de pe străzi din anumite zone ale orașului. Chițac invoca faptul că legea obligă operatorii de salubrizare să ridice gunoiul de câte ori este nevoie, „pentru că salubritatea este o chestiune de sănătate publică și nu se putem juca“. Edilul face referire, probabil, la un ordin al Ministerului Sănătății, care precizează că deșeurile se ridică zilnic. Numai că, potrivit surselor noastre, dar și conform presei constănțene, contractul dintre Primărie și Polaris nu a fost adiționat în acest sens și prevede ridicarea gunoiului o dată la două zile.

Sursele noastre spun că, până de curând, ridicarea deșeurilor se făcea zilnic, ori de câte ori Primăria emitea comenzi în acest sens. Acum, Primăria nu mai face astfel de comenzi și, drept urmare, Polaris nu mai are cadrul contractual și legal să ridice deșeurile după nevoile reale.

De altfel, compania de salubrizare a dat ieri publicității un comunicat de presă, indicând că problema reală ar fi nepotrivirea graficului contractual de colectare cu volumul crescut de deșeuri din această perioadă.

„Având în vedere numeroasele sesizări de la cetățeni, privind acumularea de deșeuri în zona platformelor de colectare, dorim să informăm cetățenii municipiului Constanța că SC POLARIS M HOLDING SRL respectă întocmai contractul de delegare încheiat cu Municipiul Constanta și graficul de colectare prevăzut în contract. Estimăm că această situație este creată de volumul de deșeuri crescut în această perioadă, culpa neputând fi atribuită nici Primăriei Municipiului Constanța si nici Polaris M Holding SRL. Dorim să asigurăm cetățenii orașului Constanța că deșeurile se evacuează permanent, până la ore târzii, și că nicio platformă, din graficul de colectare zilnic, nu va rămâne necolectată.“.

Advertisement

În loc să lămurească aceste aspecte cu adevărat problematice, primarul Constanței a amenințat cu amenzi.

„…Da cum să nu amendez Polarisul?! Da ce credeți că mă joc cu ei“, a spus Chițac.

În realitate, dacă Polaris M Holding respectă la literă graficul de colectare, amendarea societății ar putea reprezenta un abuz, întrucât nimeni nu poate fi sancționat în lipsa unei culpe.

Trebuie să mai amintim că administrația Chițac întreține o relație tensionată cu operatorul de salubrizare încă din anul 2020, însă situația din prezent este una fără precedent.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement