Conecteaza-te cu noi

Societate

Sute de ambarcațiuni de agrement, controlate de inspectorii ANR. Ce amenzi au fost aplicate

Published

on

În perioada 1 mai – 30 septembrie a.c., Autoritatea Navală Română prin cele 5 căpitănii zonale din subordinea sa (CZ Constanța, CZ Tulcea, CZ Galați, CZ Giurgiu, CZ Drobeta Turnu Severin) a efectuat controale la un număr de 706 ambarcațiuni de agrement.

După efectuarea inspecțiilor s-au stabilit 67 de contravenții. Principalele nereguli constatate se referă la: nerespectarea de către proprietarul unei nave a obligației de a înmatricula nava sau de a notifica Autoritatea Navală Română; lipsa de la bordul navei a mijloacelor de stins incendiul corespunzătoare; lipsa de la bordul navei a mijloacelor de salvare corespunzătoare; exploatarea unei nave cu mijloace de salvare care nu are înscris numele sau numărul de identificare al acesteia;  îmbarcarea la bordul navei a unui număr de persoane mai mare decât cel maxim admis.

În total au fost date 41 de amenzi pentru ambarcațiunile de agrement pe durata sezonului estival, care au însumat 162.600 de lei, și 26 de avertismente.

Evenimente de navigație în care au fost implicate ambarcațiuni de agrement în sezonul estival

Advertisement

I. La nivelul Căpităniei Zonale Constanța

La data de 9 august, Poliția Mamaia a sesizat producerea unui eveniment nautic pe lacul Siutghiol, zona debarcader Tic-Tac. Două motovehicule nautice nu au păstrat distanța corespunzătoare și au intrat în coliziune. Din fericire conducătorii acestora nu au fost răniți, iar pagubele materiale au fost minore.

II. La nivelul Căpităniei Zonale Tulcea

1) La data de 23 iulie,  în zona portului  Tulcea, o ambarcațiune sub pavilion român a eșuat pe digul de piatră ce protejează suburbia Tudor Vladimirescu. A rezultat  avarierea ambarcațiunii și a motorului. Conducătorul acesteia era sub influența alcoolului și este acum cercetat penal.

2) La data 3 august, Căpitănia Zonală Tulcea a fost sesizată că în zona localității Vulturu, pe Braţul Sulina, se află o ambarcațiune sub pavilion român care este spartă şi răsturnată pe malul drept. Din explicațiile conducătorului ambarcațiunii a rezultat că acesta a lovit un corp imers, a deviat de la traseu și a lovit digul. Bărbatul nu a suferit vătămări corporale, nu au fost urme de plouare, iar navigația în zonă nu a fost afectată.

Advertisement

III. La nivelul Căpităniei Zonale Galați

1) La data de 6 august, o persoană aflată în apă pe brațul Măcin-Turcoaia a fost lovită de  o ambarcațiune aflată în navigație. Persoana a fost preluată de unitățile de intervenție SMURD și transportată la spital.

2) La data de 27 august, o ambarcațiune cu 11 persoane la bord s-a răsturnat în Dunăre, la Brăila. Toate cele 11 persoane au reușit să iasă din apă. Un copil cu mama sa și un barbat au fost transportați la spital. Conform constatărilor, ambarcațiunea s-a răsturnat în apropierea malului din cauza unor manevre greșite.

IV.La nivelul Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin

La data de 30 aprilie, în jurul orei 21:50 Serviciul VTMIS Drobeta Tr. Severin a fost informat de către Dispeceratul 112 Dolj că pe Dunăre, în dreptul localității Rast, o ambarcațiune cu patru persoane la bord s-a răsturnat în timp ce efectua plimbări pe Dunăre. Două persoane s-au salvat și au ajuns pe malul bulgăresc, iar  alte două au fost date dispărute.

Advertisement

”Autoritatea Navală Română desfășoară activități de prevenție și control pe linie de siguranța a navigației la ambarcațiunile de agrement și de pescuit pe tot parcursul anului.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al ANR.

 

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions