Connect with us

Actual

Sute de angajatori, verificați de ITM. Au fost aplicate amenzi foarte mari!

Maria Ionescu

Publicat

la

Potrivit  Programului Cadru de Acțiuni al Ispecției Muncii pentru anul 2016, aprobat de Inspectorul General de Stat, Dantes – Nicolae BRATU în perioada 01.07.2016- 01.09.2016 s-a  desfășurat ” Campania Națională privind identificarea și combaterea  muncii nedeclarate și verificarea respectării  prevederilor legale  în domeniul securității și sănătății în muncă  în unități care desfășoară activitatea pe Litoralul Mării Negre  ”. Anul acesta, pentru perioada sezonului estival, a fost incheiat un protocol între Inspectia    Muncii și Agenția Națională de Administrare Fiscală in urma căruia s-a semnat planul de acțiune privind organizarea  controalelor  în cooperare prin operatiunea  CRONOS.  Campania de control a fost coordonată de Inspecţia Muncii, cu implicarea  directă a inspectorul general de Stat, Dantes – Nicolae BRATU care a participat, alături de echipele de inspectori de muncă, la  acţiunile de control desfăşurate  în  staţiunile de pe litoralul Mării Negre. Potrivit Florinei Vișan, Inspector Specialitate în cadrul Compartimentului Informare și Relații Publice, serviciul Control Relaţii de Muncă  a verificat un  numar de 797 agenți economici din care 64 au fost sanctionaţi. S-au aplicat 53  amenzi  în valoare de 791.000 lei . Au fost depistate 107 persoane  care nu aveau încheiat contract individual de muncă sau pentru care contractul individual de muncă nu era transmis în baza de date REVISAL. Au fost înaintate 6 sesizări către   Parchetul de pe Lângă Judecatoria Constanta . 2 propuneri de cercetare  penală, unde au fost depistate 8 respectiv 6  persoane  cu muncă nedeclarata , pentru a  se stabili dacă angajatorii care activau în domenul alimentatiei publice se fac vinovați de incalcarea prevederilor art. 264 (3) din Legea 53 / 2003 republicata  și alte  4  propuneri, din acelaşi domeniu de activitate,  unde s-a constatat că nu se respectă regimul de lucru al minorilor. Neconformităţi depistate : Nerespectarea prevederilor legale privind evidenţa orelor  de lucru prestate de salariati; Incalcarea prevederilor legale  referitoare la incheierea in forma scrisa  și transmiterea in REVISAL a contractului individual de munca; Nerespectarea prevederilor art.168(1) –Lg.53/2003 privind acordarea drepturilor salariale ; Incălcarea prevederilor legale privind timpul de muncă și de odihnă, munca suplimentara și munca de noapte; Serviciul Control Securitate si Sănătate in Munca din cadrul I.T.M.  a verificat în perioada 01.07-01.09.2016  un număr de 235 angajatori, s-au dispus un numar de 564 masuri de remediere a neconformitatilor constatate, s-au aplicat 15 amenzi contravenționale in valoare de 51.500 lei.

Neconformități depistate: Instruire necorespunzătoare; Semnalizare defectuoasă sau inexistentă a locurilor de muncă; Neefectuarea controlului medical periodic; Nepurtarea echipamentului individual de protecție. „ Se poate aprecia că atât campania desfășurată prin Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța cât şi controalele comune  cu Direcția Generală Antifraudă Fiscală, prin operațiunea deja anunțată, Cronos, au contribuit la diminuarea efectelor nocive pe care munca la negru și mai nou la gri, le provoacă societății și membrilor ei, in special in domeniul turismului, alimentatiei publice și comerțului. Controalele operative au fost concentrate în special pe respectarea prevederilor legale cu privire la relațiile de muncă, legalitatea contractelor de muncă, respectarea timpului de muncă și al celui de odihnă și nu  în ultimul rând pe riscurile la care se expun toți lucrătorii . Inspectorii de muncă fiind pe teren zi și noapte, au insistat și asupra răspunderii contravenționale și penale pentru utilizarea forței de muncă fără forme legale ori subdeclararea nivelului real de salarizare” – a declarat  Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanţa: Două persoane confirmate cu COVID-19 au mers la spital cu taxiul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Procurorii Parchetului de  pe lângă Judecătoria Constanţa anchetează două persoane care ştiau că sunt confirmate cu COVID-9 şi cu toate acestea au apelat la un taximetru pentru a ajunge la spital. În acest fel, au încălcat măsurile de carantină. Pe numele lor sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Iată comunicatul de presă:

“Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Secției 1 Poliție Constanța efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art.352 al.1 Cod penal, în cauza înregistrată la 07.04.2020 ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție.

Ancheta are ca obiect cercetarea împrejurărilor în care două persoane, cărora le-a fost comunicat că sunt confirmate cu COVID19, s-au deplasat la sediul unității spitalicești din municipiul Constanța cu un taxi, încălcând astfel măsurile de carantină.

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.”, precizează Biroul de informare publică şi relaţii cu presa.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Foto) Militarii au preluat paza mai multor obiective din judeţul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Comandamentul Flotei și unitățile militare subordonate pe linie de garnizoană contribuie la efortul de prevenire și limitare a răspândirii COVID-19, prin intervenția militarilor din județul Constanța, care execută misiuni în sprijinul forțelor Ministerului Afacerilor Interne, conform prevederilor Decretului nr. 195 din data de 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României și ale ordonanțelor militare emise ulterior.

Peste 120 de militari și 20 de mijloace tehnice acționează în județul Constanța în 22 de misiuni de sprijin a forțelor Ministerului Afacerilor Interne în activități de ordine publică, misiuni de întărire a prezenței și asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, precum și în misiuni de pază și protecție a unor obiective.

Militari și echipaje ale Poliției Militare din cadrul Forțelor Navale execută șapte misiuni în sprijinul Ministerului Afacerilor Interne la punctele de supraveghere în municipiile Constanța, Mangalia și Medgidia. La nivelul garnizoanelor Constanța și Mangalia, militarii au preluat paza și protecția a treisprezece obiective, aflate până acum în responsabilitatea Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța. De asemenea, la cele două punctele de trecere a frontierei de la Vama Veche și Ostrov, militarii execută misiuni de întărire a prezenței și asigurare a fluidizării traficului.

La aceste misiuni participă militari din unitățile militare subordonate pe linie de garnizoană Comandamentului Flotei: Batalionul de Sprijin al Forțelor Navale „Ovidius”, Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”, Divizionul 150 Rachete Navale, Divizionul 50 Corvete, Divizionul 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale, Divizionul 508 Rachete de Coastă, Flotila 56 Fregate și Secția 335 Logistică.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier grav între Albeşti și Negru Vodă. Elicopterul SMURD a ajuns la fața locului

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puţină vreme, între Cotu Văii şi Albeşti a avut loc un eveniment rutier în urma căruia un autoturism în care se aflau mai multe persoane a  intrat într-un copac.

Din primele informaţii oferite de către Biroul de presă al IPJ Constanţa, este vorba despre un accident rutier soldat cu 3 victime.

Conducătorul auto circula pe DJ 391, dinspre localitatea Albești către Cotu Văii iar la un moment dat, din cauza neadaptării vitezei, a pierdut controlul asupra direcției, a părăsit partea carosabilă, şi apoi a intrat în coliziune cu un copac.

La faţa locului s-a deplasat de urgenţă şi elicopterul SMURD pentru a acorda primul ajutor de specialitate.

Potrivit ISU Constanţa,  la Cotu Văii au intervenit 2 echipaje SMURD B, elicopterul SMURD şi o autospecială cu modul de descarcerare. La faţa locului a fost găsită o victimă, bărbat, încarcerată. Acesta a fost extras de pompieri şi predat echipajului de la elicopter pentru a fi transportat la spital.
O a doua persoană a necesitat îngrijiri medicale şi a fost transportată la spital cu un echipaj SMURD.

Ştire în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: