Conecteaza-te cu noi

Actual

Sute de controale ale polițiștilor la sălile de jocuri de noroc. Vezi ce amenzi s-au dat.

Published

on

Polițiștii au efectuat, timp de o lună, sub coordonarea Direcției de Ordine Publică – I.G.P.R., la nivelul întregii țări, controale la sălile și incintele de exploatare a jocurilor de noroc cu achitarea premiilor pe loc. În urma neregulilor constatate, au aplicat 653 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.000.000 de lei.

Organizarea și realizarea pazei și protecției bunurilor, verificarea sistemelor tehnice de protecție și de alarmare împotriva efracției, dar și respectarea cerințelor minimale de securitate. Acestea au fost doar câteva dintre obiectivele planului de acțiune organizat de Poliția Română.

Astfel, polițiștii de ordine publică au verificat 5.281 de unități cu acest profil din întreaga țară și au descoperit că 69% dintre acestea sunt neasigurate cu pază umană.

În plus, 437 de obiective nu depozitează valorile monetare sau de altă natură în seifuri certificate, cu rezistență ridicată în cazul efracțiilor, conform instrucțiunilor legale.

Advertisement

De asemenea, în lipsa pazei fizice permanente, 8% dintre sălile verificate nu aveau conectat sistemul de alarmare împotriva efracției la un dispecerat de monitorizare a alarmelor și intervenție.

La 77 dintre unitățile verificate, polițiștii au constatat că sistemele electronice erau nefuncționale și, totodată, în 72 dintre cazuri, echipajele dispeceratelor de monitorizare nu au respectat timpii de intervenție.

La finalul verificărilor, a reieșit faptul că 4% dintre sălile de jocuri de noroc nu asigură stocarea imaginilor pentru 20 de zile, iar  la 2% dintre obiectivele controlate, imaginile înregistrate nu au calitatea necesară pentru recunoașterea persoanelor.

”În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 653 de sancțiuni contravenționale (562  conducătorilor de obiective și 91 prestatorilor de servicii), conform Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și H.G. 301/2012, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003.”, precizează IGPR.

Foto: Ilustrativ

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions